Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.662
7.108
113
________ je OK, dokler ne vpliva na temeljne človekove pravice. Vam še zdaj ni jasno?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Ja kako pa potem kršiš otrokove pravice, ko ga siliš cepit? Tista cepljenja SO obvezna, če ga želiš v vrtec dat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.662
7.108
113
Zaradi tega pa se recimo razmislja da vec ne bi bilo dovoljeno obrezovat deckov, ritualno, v imenu vere.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
________ je OK, dokler ne vpliva na temeljne človekove pravice. Vam še zdaj ni jasno?
temeljna človekova pravica, ja. Ima necepljen človek pravico okužit drugo osebo? Jaz bi rekel, da ne.
Ima cepljen pravico okužit drugo osebo? Seveda nima, ampak je naredil vse za to, da ne bi, necepljen pa je naredil nič.
zarota, yt filmi, iščete samo tekste, napisane po vašem vatlu, od xy ljudi, gonite neresnico in potem se sklicujete na človekove pravice. da vas ni sram.
ko ti pa nekaj deset domačih zdravnikov(katere boste enkrat v živo spoznali) reče drugače, je pa naenkrat beseda vredna nič, oziroma še manj.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Zaradi tega pa se recimo razmislja da vec ne bi bilo dovoljeno obrezovat deckov, ritualno, v imenu vere.
se mi zdi, da je zadnjič bilo rečeno, da je to zdaj prepovedano, da pa se veliki vodja zdaj pogovarja, da bi po novem bilo zopet dovoljeno. se mi zdi, da sem to mimogrede zasledil.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To, da se jaz moram pripasat in da me poseldično tišči, žuli in riba v prstnem košu je pa OK ? Obsajajo primeri, ko so ljudje zaradi tega ker so bili pripasani že umrli. Zateg pasa, nezmožnost rešitve ob karambolu .... in še bi našteval :D da neomenjam utesnejnosti in posledično oteženo dihanje.

Komu škodim, če nisem pripasan ?

:D , resnična zgodba pri nas. Obvezno pripasovanje med vožnjo se je pri nas začelo izvajati nekje v 80. letih. Policaji so zadevo takoj zelo konkretno pograbili in kazen si staknil prej kot si izrekel čurimuribuuu.

V glavnem, ena iz moje ulice, ženska s precej ogromnim oprsjem, pa jezikom tudi ( :norec: ) , je peljala nepripasana skozi Sevnico, policaj jo je ustavil : "Plačali boste kazen ker ... bla bla bla" , ona je pa rekla : "Poglejte gospod miličnik (takrat smo jim še tako pravili), ne morem! Lejte kake joške imam, pas mi gre ravno med njimi - to mene rajca. Jaz ne morem vozit, če me nekaj rajca!"

V glavnem, policaj jo je spustil naprej brez kazni, Sevnica se pa še danes kdaj reži na ta račun. Tako malo je treba da smo vsi zadovoljni .. :cheer:

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.182
515
113
kranj
:D , resnična zgodba pri nas. Obvezno pripasovanje med vožnjo se je pri nas začelo izvajati nekje v 80. letih. Policaji so zadevo takoj zelo konkretno pograbili in kazen si staknil prej kot si izrekel čurimuribuuu.

V glavnem, ena iz moje ulice, ženska s precej ogromnim oprsjem, pa jezikom tudi ( :norec: ) , je peljala nepripasana skozi Sevnico, policaj jo je ustavil : "Plačali boste kazen ker ... bla bla bla" , ona je pa rekla : "Poglejte gospod miličnik (takrat smo jim še tako pravili), ne morem! Lejte kake joške imam, pas mi gre ravno med njimi - to mene rajca. Jaz ne morem vozit, če me nekaj rajca!"

V glavnem, policaj jo je spustil naprej brez kazni, Sevnica se pa še danes kdaj reži na ta račun. Tako malo je treba da smo vsi zadovoljni .. :cheer:
in če bi bila v ameriki, bi to skokodakala naprej in bi se vse kure z plastiko (ali brez) vozile brez pasu. in ko bi se taka kokoš zaletela in zletela skozi prvo šipo ter slučajno pristala v telemarku vsa porezana, bi gladko tožila sistem. ker je nekoč nekje en policaj dovolj bujnim kokošim voziti brez pasu. e tko to gre :)
ampak..to je offtopic :)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.279
4.240
113
Citiran čivk pa star 1 teden. SB Celje je takrat imela "oddelek" ki je obsegal 10 covid pacientov in noben ni bil na intenzivni, danes ima pa 26 pacientov od tega 4 na intenzivni. Skratka en teden nazaj so bila jabolka danes je pa že štrudel, izjava iz konteksta je pa grozdje ki bi rado postalo rozina za v štrudel.

(o jasnem političnem prepričanju in jasni propagandi omenjenega zdravnika niti nebi)

Mediji si s temi in podobnimi zastarelimi citati nekih nekompetentnih oseb ne delajo usluge.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Tipično razmišljanje primitivcev. Predvidevam, da je omenjena gospa heroj v vaši vasi.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.182
515
113
kranj
Jaz pe vedno iščem odgovore na:
Zakaj ne smem vozit pod vplivom alkohola ?
Zakaj moram v avtu bit pripasan ? ( to še posebej, moja izbira)

Kratenje pravic ?
tko čisto btw...to ni kratenje pravic. seveda, lahko voziš nažgan in nepripet. AMPAK, odgovornost nosiš sam. če boš zaradi tega sam paraplegik ali naredil koga drugega invalida, boš sam nosil posledice. ali pa (samo) fasal kazen. brez jokanja in nerganja o (spet) človekovih pravicah. tko simple je to. isto pri cepljenju. sam se odločaš, sam nosiš posledice.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
tko čisto btw...to ni kratenje pravic. seveda, lahko voziš nažgan in nepripet. AMPAK, odgovornost nosiš sam. če boš zaradi tega sam paraplegik ali naredil koga drugega invalida, boš sam nosil posledice. ali pa (samo) fasal kazen. brez jokanja in nerganja o (spet) človekovih pravicah. tko simple je to. isto pri cepljenju. sam se odločaš, sam nosiš posledice.

Kakšne posledice pa nosiš če okužiš drugega?