tudi jaz,ne vidim pametnega razloga, da jih ne bi tudi proti kovidu.
CEPLJENJE. Če bi imeli 20% več cepljenih, bi bolnice mirno sfolgale.
Dej ne nakladej, ker niti približno ne moreš tega vedet. Lahko pa v luno lajaš in misliš, da je to res. Lahko pa tudi strokovno projekcijo razvoja narediš, tako kot to počne en za hobi na IJS. Do zdaj ni zadel popolnoma nič.CEPLJENJE. Če bi imeli 20% več cepljenih, bi bolnice mirno sfolgale.
aha, zato pa ne uvajajo ukrepov nazaj?Ti kar lajaj v temo svoje kleti. Kot prvo lahko pogledaš stanje v bolnicah v katerikoli državi z visoko precepljenostjo.
A ob simptomih covida, se cepljenim ni treba testirat?Dokler cepljenim ne bo treba v karanteno ob okuzenem druzinskem clanu, dokler se cepljenim ne bo treba testirat ob simptomih covida, se tudi jaz ne mislim cepit za ležanje doma oziroma zivljenje v krogu druzine.
Kar pa moram iti v civilizacijo pa bom sedaj najbrz v rizicnih zaprtih protostih nosil ffp2 ceprav je tudi s tem tezko zagotoviti neko varnost. Dokaz je avstrija
V Uttar Pradeshu (indijska zvezna država) je stvar več ali manj mimo. Precepljenost je 13%.
Kako je sedaj ne brskam, pred oci mi se ni padel ta podatek.A ob simptomih covida, se cepljenim ni treba testirat?
Pa ne spet sončke cepit no.Tudi otrok. Če jih cepijo proti ošpicam, davici, poliomyeitisu, noricam, mumpsu, oslovskemu kašlju, vodenim kozam, HPV, koleri, rumeni mrzlici, če potujejo v tiste kraje, ne vidim pametnega razloga, da jih ne bi tudi proti kovidu.
Ti nisi gladek.Pa ne spet sončke cepit no.
Veš da lahko 1 na 10 milijonov umre, ne moreš biti tak.
Ko ga stisne kovid, za kar ima kake 1000x večje šanse, je pa vseeno?Sej dokler tvojega otroka ne stisne, je vseeno, a ne?
Danes mi je žena naročila, naj ji nekaj kupim v knjigarni. Pred knjigarno na vratih napis PCTO. Pri prvem koronskem valu so pred vrati zunaj imeli mizico za sprejem strank, brez vstopa v trgovino. Ker mizice ni, vstopim in povem kaj bi rad. Trgovka pove "samo PCT in osebna". Ker tega nimam se zahvalim in rečem, da bom poslal snaho (iz zgornjega citiranega posta), ker ona vse ima. To je tista snaha cepljena (Jansen) in okužena. Ena od štirih iz zgornjega posta.Dobro se spomniš. Žena se je okužila na obisku pri sosedi, preden se je utegnila cepit. Je že bila naročena. Po tem je cepljenje odpovedala. Prebolela lažje kot gripo, torej ni glih bilo "neumno" ravnanje. Ta nerodni izraz si ti napisal, bolj bi rekel temu "neprevidno" ravnanje.
Zakaj sem v svojo ženo "rinil". Eh, to sem delal zakonske dolžnosti. Držal sem se odloka vlade številka 69.
Zadnjič je bil vnuk drugošolček na obisku pri nas. Moja žena ga je ponavadi objemala in poljubčkala. Čez par dni javijo, da je pri nas že bil pozitiven na kovid (prinesel iz šole) .... Rezultat :
Pozitivna oba starša (cepljena Jansen), druga babica (cepljena Astra iz Zenice). Brat se okužil in prestal BP.
Drugi dedek ni okužen (cepljen z Astro).
Moj žena (prebolevnik) ni imela nobenih znakov.
Resnično mi gre na smeh vse to okrog cepiva. Od štirih cepljenih, se okužijo trije. Kakšna je potem to zaščita. Verjetno cepiva kažejo imunskemu sistemu na Wuhanca, napade ga pa Indijec.