Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Jaz sem, in ugotovil da članek že v prvem odstavku močno zavaja. Zato sprašujem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
No da nabijamo še dalje: mi ki smo preboleli brez vsakega posega zdravstva (tudi test ni bil takrat narejen, ker so bili znaki bolezni preveč izraziti), ki smo se cepili ob prvi možni priliki in tako državi prihranili XYZQ € za brezplačne hitre teste,....
pa dobimo kaj?

Ja saj vem - prst v rit!
Mene so pa februarja testiral pcr, čeprav sem zdravnici po telefonu povedal diagnozo. Pač ni bilo prvic, "rutina". Pa je najprej hotela pcr, potem pa obisk. Cepljenje kot vem takrat za mlajse od 50 ni bilo na voljo
Je pa bila vročina.
Potem pa sem jih sedaj jeseni sam placeval.
Pa ne zato ker sem imel simptome covida, ampak ker se je nekdo spomnil da je tisti test od zjutraj v sluzbi veljal samo za sluzbo. Ce pa sem hotel natankat nafto fa sem sel v sluzbo sem sel pa se na placljiv test ;)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Mene so pa februarja testiral pcr, čeprav sem zdravnici po telefonu povedal diagnozo. Pač ni bilo prvic, "rutina". Pa je najprej hotela pcr, potem pa obisk. Cepljenje kot vem takrat za mlajse od 50 ni bilo na voljo
Je pa bila vročina.
Potem pa sem jih sedaj jeseni sam placeval.
Pa ne zato ker sem imel simptome covida, ampak ker se je nekdo spomnil da je tisti test od zjutraj v sluzbi veljal samo za sluzbo. Ce pa sem hotel natankat nafto fa sem sel v sluzbo sem sel pa se na placljiv test ;)
Hanzi, ti si z dohterji kr na ti, imaš veliko izkušenj z njimi...
kaj te je odvrnilo, da se nisi cepil? če ni skrivnost?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
zino
Zavajanje politike in "strokovnjakov", njihovi bedasti ukrepi,ne priznavanje napak.... za katere vidimo kje smo. Skregani med sabo, da cakam trenutek, ko bo nekdo pokalico ven potegnil. Pa ne mislim na uradno osebo.
Ta razkol med ljudmi bo "pobil" vec ljudi kot sama korona. Kot je drzavljanska vojna v drugi svetovni vojni pobila vec ljudi kot nemska vojska proti kateri se je boril "cel svet". Pa ne mislim samo na Slovenijo in nase prepucavanie z belimi rdecimi in domobranci.
Zadnje mesece sem itak (spet) precej izoliran od zunanjega sveta in posledično moznosti da jo fasem. Časovna os Googla pravi da sem avgusta naredil 100km. 2 voznji po 50km! Razen ce mi jo družinski clani iz šole prinesejo domov.
Ta teden smo spet pri ukrepih. Ukrep testiranja v soli za vozace na avtobusu. Se ti zdi logicen?
Zakaj moramo starsi hoditi po teste v lekarno (izpostavljanje virusu, obisk petih lekarn v treh krajih da bos dobil teste..) , da jih bodo potem otroci nosili v šolo kjer jih bodo testiral? Sola naj dobi teste in izvede testiranje. Pika. Če so ze sprejeli testiranje v šoli.
Nekatere starse (1000+) so na zalost (ali pa sreco) ukrepi pripeljal že tako daleč, da otroke solajo doma že od septembra, drugi jih niti pod razno ne mislijo testirat, kar samo se poglablja prepade med ljudmi.
Skratka, vsak dan bolj smo podobni kuri brez glave. Tudi jaz.
Nekateri se pa pocutijo vedno bolj pametne. Pa ceprav so brez glave.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
zino
Zavajanje politike in "strokovnjakov", njihovi bedasti ukrepi,ne priznavanje napak.... za katere vidimo kje smo. Skregani med sabo, da cakam trenutek, ko bo nekdo pokalico ven potegnil. Pa ne mislim na uradno osebo.
Ta razkol med ljudmi bo "pobil" vec ljudi kot sama korona. Kot je drzavljanska vojna v drugi svetovni vojni pobila vec ljudi kot nemska vojska proti kateri se je boril "cel svet". Pa ne mislim samo na Slovenijo in nase prepucavanie z belimi rdecimi in domobranci.
Zadnje mesece sem itak (spet) precej izoliran od zunanjega sveta in posledično moznosti da jo fasem. Časovna os Googla pravi da sem avgusta naredil 100km. 2 voznji po 50km! Razen ce mi jo družinski clani iz šole prinesejo domov.
Ta teden smo spet pri ukrepih. Ukrep testiranja v soli za vozace na avtobusu. Se ti zdi logicen?
Zakaj moramo starsi hoditi po teste v lekarno (izpostavljanje virusu, obisk petih lekarn v treh krajih da bos dobil teste..) , da jih bodo potem otroci nosili v šolo kjer jih bodo testiral? Sola naj dobi teste in izvede testiranje. Pika. Če so ze sprejeli testiranje v šoli.
Nekatere starse (1000+) so na zalost (ali pa sreco) ukrepi pripeljal že tako daleč, da otroke solajo doma že od septembra, drugi jih niti pod razno ne mislijo testirat, kar samo se poglablja prepade med ljudmi.
Skratka, vsak dan bolj smo podobni kuri brez glave. Tudi jaz.
Nekateri se pa pocutijo vedno bolj pametne. Pa ceprav so brez glave.
Kaj ima vse to opraviti z vprašanjem, ki si ga dobil?

• Haha
Reactions: SamSvoj

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
razumem, da budalščine, katere se dogajajo niso niti malo ok. Ampak vseeno, proti vladi obstajajo volitve, proti coroni pa cepivo.
Imaš olajševalno okoliščino, to, da ne hodiš veliko okoli, čeprav bi bilo bolje, če bi ti tista reč mimo noge padla.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
razumem, da budalščine, katere se dogajajo niso niti malo ok. Ampak vseeno, proti vladi obstajajo volitve, proti coroni pa cepivo.
Imaš olajševalno okoliščino, to, da ne hodiš veliko okoli, čeprav bi bilo bolje, če bi ti tista reč mimo noge padla.
Cetrt stoletja imam volilno pravico, veckrat sem bil na volitvah kot me ni bilo (celo v bolnici sem volil!) In za vec glasov mi je zal da sem jih dal kot pa ne..
Torej sem ena navadna naivcina, ki verjame predvolilnim obljubam.
In v.prihodnosti bo se veliko slabse, ker dvomim da bo kdo namesto naju placeval zapitke za bedarije, ki jih sedaj zapravljamo na veliko. Ob tem pa polnimo dolocene privat zepe.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.370
2.558
113
Vse smo polagal na cepivo. Vse!
Ni se izšlo, tako kot naravna precepljenost ne. Obe stvari nista uspeli nikjer na svetu.
Vse skupaj se je obrnilo na to, da cepljenje le lajša. Lajša.
Ve drugo ne deluje. Ne štrajk, ne dr. Yaotube, ve veterinar, ne narava!
Bi kašen preživel/ozdravljen kaj dodal?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Nekaterim se vedno ni jasno, da cepljenje ni edina resitev.
Tukaj predvsem bode dejstvo da tudi tistim, ki jih dnevno gledamo po tv.
Jasno jim pa je da so zaščiteni in da lahko pocnejo kar želijo.
Kaj pa je se resitev? Popolnoma zaprtje gospodarstva. se kej, al kako si predstavlate, da bodo bolnce kokr tok laufale

• Všeč mi je
Reactions: Pepe