Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sem bral o tem in resnici na ljubo, je imel mali na splošno en kup problemov z zdravjem.
Je pa seveda žalostno.

In vsekakor PODPIRAM da se neha nadlegovati mladino, ki nikakor ni ciljna skupina za Kovid. In potem se zgodi še tole.... čisto nepotrebno.
Cepi naj se starejše in bolane. Ne pa zdrave mulce.
Fafangel pravi, da samo cepljeni niso gonilna sila epidemije Torej okuženi otroci pač redko težko zbolijo, virus pa na debelo širijo.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Fafangel pravi, da samo cepljeni niso gonilna sila epidemije Torej okuženi otroci pač redko težko zbolijo, virus pa na debelo širijo.
stran kclj, sicer za fajzer, sicer se pac nc druzga skor ne uporablja

"Vpliv cepljenja s cepivom Comirnaty na širjenje virusa v skupnosti še ni znan. Zaenkrat še ni znano, do kolikšne mere cepljeni ljudje še lahko prenašajo in širijo virus."

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Pusti ti kaj govori ta in oni. To je živa propaganda iz ene in druge strani.

Sveži podatki iz UKC (današnji). Povprečna starost na intenzivni 61 let. Na navadnem 70 let. Zanimivo je tudi to da je cepljenih na navadnem oddelku že 40% (zgolj v info - ne trdim da cepiva nimajo nobenega učinka, ker to ni res!)
Ampak, kdor tukaj vidi problem pri otrocih ima resne težave z razumevanjem situacije.

In cepljeni otroci, ki bi zraven tvegali še kakšne svinjarije od cepiva (dajmo to nehat zanikat, glede na to da so še v naši tako ljubi nemčiji ustavili cepjenje otrok), bi zgolj malo manj trosili virus ob okužbi, če bi bili cepljeni. Hude razlike pri objemanju babice s strani "vnučka" ne bi bilo.

Here's an idea. Kaj ko bi zadevo obrnili in probali pocepit tiste katerim je dejansko virus nevaren? In da bi se pač zavestno starši odločili da v teh mrzlih dneh ko razsaja sve i svašta, vnučki ne bi hodili na obisk k babicam in dedkom?
Saj veš, če je povprečje v bolnici 70 let... in iz enačbe izvzamemo recimo 55+ let stare ljudi.... dobimo? ;)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
stran kclj, sicer za fajzer, sicer se pac nc druzga skor ne uporablja

"Vpliv cepljenja s cepivom Comirnaty na širjenje virusa v skupnosti še ni znan. Zaenkrat še ni znano, do kolikšne mere cepljeni ljudje še lahko prenašajo in širijo virus."
Kako cepivo vpliva na prenos okužbe v domačem okolju, kjer so stiki najbolj tesni in dolgotrajni, razkriva obsežna študija iz Združenega kraljestva, objavljena v reviji The Lancet. Raziskovalci in raziskovalke so analizirali 204 tesne stike s 138 potrjeno okuženimi. Ugotovili so, da je oboleli član gospodinjstva okužil 25 odstotkov cepljenih rizičnih stikov, med necepljenimi se jih je okužilo 38 odstotkov. Rezultat potrjuje ugotovitev, da so cepljeni bolje zaščiteni kot necepljeni.

So cepljeni enako kužni kot necepljeni?
V isti britanski študiji so merili virusno obremenitev okuženih. Cepljeni in necepljeni so dosegli podobno maksimalno virusno obremenitev. Vendar je pri cepljenih padala hitreje, kar neposredno vpliva na tveganje prenosa okužbe. Da je prenos s cepljenega na cepljenega manj verjeten, potrjuje tudi podatek iz študije, da so identificirali le 12 tovrstnih prenosov okužb z različico delta.

• Haha
Reactions: jonny77
5. apr 2015
1.404
727
113
Zraven dajo še opcijo za izstop iz sistema zdravstvenega zavarovanja, in podpišem.
Drugače od tega ne bo nič.

Saj veš na kaj to spominja. Tisto od "Mujota" : "Jebo bi al da ne udže".
Prevod: Oni bi moj denar, katerega mi potem ne bi dovolili koristiti. Dokler plačujem, zahtevam zdravstveno obravnavo.

Pa da ne bo pomote. Kdor me bere ve, da nisem totalno proti cepivom in cepljenjem. Sem proti načinu uvajanja le tega (to da se namesto starejših preganja mulce ipd...).
Ampak te fore z "necepljeni naj sami plačujejo" so že 100x prežvečene in totalno butaste ideje.
Mogoče bo ukrep, ne da si sami plačujejo zdravljenje, ampak da so storitve vsega blaga dražje za njih. Gorivo 1,5e za cepljene; 2e za necepljene.
Ali pa kak 30% davek na končno ceno na računu za neceplitizem.

Kdo ve...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zraven dajo še opcijo za izstop iz sistema zdravstvenega zavarovanja, in podpišem.
Drugače od tega ne bo nič.

Saj veš na kaj to spominja. Tisto od "Mujota" : "Jebo bi al da ne udže".
Prevod: Oni bi moj denar, katerega mi potem ne bi dovolili koristiti. Dokler plačujem, zahtevam zdravstveno obravnavo.

Pa da ne bo pomote. Kdor me bere ve, da nisem totalno proti cepivom in cepljenjem. Sem proti načinu uvajanja le tega (to da se namesto starejših preganja mulce ipd...).
Ampak te fore z "necepljeni naj sami plačujejo" so že 100x prežvečene in totalno butaste ideje.
Saj bi ti dali flašo kisika in te poslali domov. Ko boš pa zbolel za nečim, kar ni "navaden prehlad", pa spet pridi.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Pa jo ti naredi ko si tak strokovnjak, lahko jo v celovečercu od Ličine predstaviš.
Jaki odgovor. Številke vam skačejo v oči, pa še le mižite.

Mesarija, 7, 2x cepljenih ljudi, 5 dni po mesariji vseh sedem mesarjev pozitivnih.
Nihče ni bil potreben bolnišnične oskrbe.

Obešam ce na pogoj C, ki vsekakor pospešuje prekuževanje, necepljeni pa filajo bolnice.

• Všeč mi je
Reactions: sandra

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj to je nekak smisel cepljenja ? Čeprav enim ne potegne dokler gledajo samo fasado bolnišnic.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.789
113
Saj to je nekak smisel cepljenja ? Čeprav enim ne potegne dokler gledajo samo fasado bolnišnic.
No ja no, odvisno s kom se pogovarjaš. Nekateri očitno menijo, da je smisel cepljenja (definicija even) to, da si popolnoma nedovzeten na okužbo in ne to, da kot cepljen načeloma veliko lažje zmagaš boj z boleznijo.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
No ja no, odvisno s kom se pogovarjaš. Nekateri očitno menijo, da je smisel cepljenja (definicija even) to, da si popolnoma nedovzeten na okužbo in ne to, da kot cepljen načeloma veliko lažje zmagaš boj z boleznijo.
No ja,
vseeno so bila cepiva odobrena glede na moznost simptomaticne okuzbe

pa tudi sicer je zascita pred okuzbo boljsa kot potem pred hospitalizacijo

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.789
113
No ja,
vseeno so bila cepiva odobrena glede na moznost simptomaticne okuzbe

pa tudi sicer je zascita pred okuzbo boljsa kot potem pred hospitalizacijo
Bila so odobrena TUDI glede na možnost simptomatične okužbe. In to je pri prvih sevih tudi držalo (da je zaščita pred okužbo obstajala in to kar 95 procentna), zdaj pa zaenkrat ne več. Zaenkrat pa zato, ker so v prihodu posodobljena cepiva.
Poanta mojega prejšnjega posta je pa bila to, da pri cepivu enostavno ne moreš ignorirati kvalitete boja imunskega sistema ter se osredotočati zgolj in samo na (ne)okužbo. Ker pa to nekateri počnejo pa sedaj cepiva obravnavajo kot da to sploh niso.