Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Da se ne dela razlik med cepljenimi in necepljenimi. Oboji se okuzijo, so kuzni, zbolijo in umirajo. Zakaj je eni skupini dovoljeno neomejeno kuzenje drugih okoli sebe, med tem, ko se mora druga skupina testirati na vsakem koraku?

Edina izjema so preboleli, ki se v veliki vecini ne morejo ponovno okuziti, biti kuzni, zboleti in umirati. To je to, kar se je pricakovalo od cepiva, dobili smo pa krneki.

Torej, edini pogoj bi moral biti PT. Sranje, ki ga zdaj imamo je zaradi C-ja v PCTju.
dobro veš, da cepljeni ne prenaša enako kot necepljeni. in dobro veš, da cepljenemu težje dokažeš okužbo.
zakaj potem lažeš, ko tako pišeš? si pred dejstvi zatiskaš oči? namerno zavajaš, da bi dokazal svoj prav?
in tudi preboleli lahko zopet zboli, torej zopet lažeš.
podatek za izhodišče, bi lahko bilo razmerje cepljeni/necepljeni na intenzivni, to je vir problema. saj če so okuženi, in prebolevajo lažjo obliko doma, niso problem za nikogar.

• Haha
Reactions: SamSvoj in jonny77

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
KSZ
Kakšna je razlika med mano, necepljenim pa naključnimi cepljenimi?
Mogoče to, da jaz grem samo dom-delo-dom, vmes se testiram (sedaj vsak drugi dan), v teh skoraj dveh mesecih sem šel 14.9. na bencinsko, pa 30.10. na bencinsko, ostalo zgolj služba.
Če pa pogledam naključne cepljene, dom, družba, služba, družba, trgovine, družba, restavracije in še in še. Pa nikjer ga nihče ne vpraša če pa mogoče ni okužen? Če pa mogoče ne trosi virusa okoli? Primer nekoga ko je "zasmehoval" določeno osebo, da se boji cepit, da on se pa je , dvakrat s Pfizerjem, da on se ne boji, no nekaj časa nazaj potrjeno pozitiven, un tadrug pa ne.
Pa jaz tudi nosim masko kjer je potrebno, me ne moti, včasih tudi izpadem "bedak" ker sem en redkih, ali pa si nekdo masko popravi vsaj preko ust če ne tudi preko nosu, ko me zagleda.
In potem kaj naj si mislim o cepljenju in cepljenih? Pač kar vidim.

Pa mogoče sem, glede na to da sem prebolel, tudi bolj zaščiten kot nekateri dvakrat cepljeni, ampak ker je prebolelost "veljavna" zgolj 6 mesecev sem pač antivaxxer. So be it...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Potrjene okužbe cepljeni/necepljeni in enako potem hospitalizacije. Oboje po starostnih skupinah. Pa potem računamo učinkovitost cepiv glede hospitalizacij. Tam pa v denominator natlači vse mogoče, na začetku še otroke...
pa saj imaš na intenzivni 65% necepljenih in 30% cepljenih, 5% pa prebolelih( od Andyja podatek), torej, kaj te muči?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
kaj bi radi dosegli? nič, samo iščejo izgovore, da potolažijo svoj ego. zato iščejo dokaze enako zagnano, kot flateartherji sliko ravne zemlje.
si videl katerega cepljenega, tako zagnano dokazovat delovanje cepiva kot to počnejo modeli?
ga ni. pač cepil sem se, kaj, koliko cepivo deluje me ne zanima. storil sem vse, kar je ponujeno. več ne morem.
anticepilec pa ni storil nič, zato tako zagnano iščejo nekaj, da bi dobili potrdilo za svojo odločitev.
Ti to resno?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
KSZ
Kakšna je razlika med mano, necepljenim pa naključnimi cepljenimi?
Mogoče to, da jaz grem samo dom-delo-dom, vmes se testiram (sedaj vsak drugi dan), v teh skoraj dveh mesecih sem šel 14.9. na bencinsko, pa 30.10. na bencinsko, ostalo zgolj služba.
Če pa pogledam naključne cepljene, dom, družba, služba, družba, trgovine, družba, restavracije in še in še. Pa nikjer ga nihče ne vpraša če pa mogoče ni okužen? Če pa mogoče ne trosi virusa okoli? Primer nekoga ko je "zasmehoval" določeno osebo, da se boji cepit, da on se pa je , dvakrat s Pfizerjem, da on se ne boji, no nekaj časa nazaj potrjeno pozitiven, un tadrug pa ne.
Pa jaz tudi nosim masko kjer je potrebno, me ne moti, včasih tudi izpadem "bedak" ker sem en redkih, ali pa si nekdo masko popravi vsaj preko ust če ne tudi preko nosu, ko me zagleda.
In potem kaj naj si mislim o cepljenju in cepljenih? Pač kar vidim.

Pa mogoče sem, glede na to da sem prebolel, tudi bolj zaščiten kot nekateri dvakrat cepljeni, ampak ker je prebolelost "veljavna" zgolj 6 mesecev sem pač antivaxxer. So be it...
tudi jaz sem zdrav, cepljen in samo kuča posao. ampak na intenzivni podatek pravi, da necepljeni 2x več uporabljajo metodo služba,družba,trgovina,kafič.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
pa saj imaš na intenzivni 65% necepljenih in 30% cepljenih, 5% pa prebolelih( od Andyja podatek), torej, kaj te muči?
Podatek drži.

Intenzivna0208-31102021_2.jpg

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
kaj pa naj? to so ponudili, rekli da je to proti covidu. naj sam vzamem mikroskop, vialo cepiva, dodam ivermectin in aspirin not in se cepim? al kaj ti predlagaš?
Vem da si evrokratu odgovarjal, ampak vseeno.
Odgovor na to vprašanje je v bistvu fajn odvisen od tega koliko si star in ali imaš kake pridružene bolezni ;)

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Moj point je bil da imaš na obeh straneh tiste, "jači smo od sudbine, ne može nam niko ništa", pa tudi eni cepljeni in eni necepljeni razmišljajo drugače in se vsaj nekaj trudijo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Jas priznam, da mi ni vseeno ko so me z AZ milo rečeno naplahtali. Pa pravijo, da gre osel sam enkrat na led, cepilci gredo zgleda večkrat
kakšne pa imaš posledice po AZ? če imaš res težave po AZ, potem lahko rečeš, da so te naplahtali.
nikoli ne boš vedel, lahko da si prav zaradi AZ ostal zdrav. Al zakaj meniš, da si bil naplahtan?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Moj point je bil da imaš na obeh straneh tiste, "jači smo od sudbine, ne može nam niko ništa", pa tudi eni cepljeni in eni necepljeni razmišljajo drugače in se vsaj nekaj trudijo.
no vidiš, zato sem ti tako odgovoril. ker prej si govoril o eni strani, zdaj pa sam praviš, da imaš na obeh straneh majmune. se strinjam, in tega ne bomo spremenili.
ampak intenzivno še zmeraj bolj oblegajo necepljeni, in to nas danes tepe.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
ampak intenzivno še zmeraj bolj oblegajo necepljeni, in to nas danes tepe.
Ne samo intenzivno, tudi na splošno bolnice bolj obremenjujejo necepljeni katerih je slabih 66%. Pa še med temi cepljenimi hospitaliziranimi vprašanje koliko je "immunocompromised" in pa seveda nenazadnje necepljenih s kupljenimi potrdili... testov krvi za protitelesa se namreč dela šele od nedavnega.

UčinekCepljenja.jpg

• Všeč mi je
Reactions: zino