Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
Srat te stisne :) ker ti poznaš veliko ljudi si misliš in posplošuješ, kot ostali . (si župnik, matičar, pogrebni govorec po novem, da poznaš veliko ljudi), res imaš svetniški sij nad glavo.

Pa tak za info, pravijo, da je v peklu dosti boljše, kot v nebesih, zato se ne grebi za nebesa.
Samo delim moje izkušnje, ki kažejo enako kot pri mnogih drugih kar pomeni, da je še več takšnih odgovornih ljudi in s tem instant pade Gonzova teza, da "Cepljeni ki se okužijo, ne hodijo na teste, ker jim je nerodno, da cepivo ne deluje" kateri sem dejansko nasprotoval.

Povsem možno, da je moja družba kriva za to mnenje in enako je pri tistih, ki menite, da je stanje drugačno ampak, če je temu tako, sem vesel - a veš tisto "povej mi s kom se družiš pa ti povem kdo si", očitno sem v dobri družbi. Še vedno pa vse prej napisano niti približno ne pomeni, da se vsi cepljeni tako odgovorno obnašajo in to sem tudi jasno napisal tako da za razliko od mnogih antivaxxerskih debilov jaz tega ne posplošujem na celotno družbo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
Kolk cepljenih pa umre pa ne povejo!
Ti sam za eno smrt pišeš skoz, jih je pa dosti več.

Sam zvedel za moža in ženo oba umrla za kovidom in polnocepljena spomladi.
Brez tretje doze oz. boosterja ali s tem? Ni provokacija ali namigovanje na karkoli, samo vprašam...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Kolk cepljenih pa umre pa ne povejo!
Ti sam za eno smrt pišeš skoz, jih je pa dosti več.

Sam zvedel za moža in ženo oba umrla za kovidom in polnocepljena spomladi.
saj ti razmerje v bolnicah lepo razloži. tudi če vsi umrejo bo 75 proti 25 za necepljene, tak da več cepljenih ziher ne umre kot necepljenih

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
...tak da več cepljenih ziher ne umre kot necepljenih
Ma kaj več, še enako ali pa vsaj kakorkoli drugače primerljivo ne.

Cepljeni so v konkretni manjšini tako splošno pri hospitalizacijah kot na intenzivni in enako v številu smrti pa četudi se zgolj zavoljo debate število smrti cepljenih konkretno poviša. A na splošno gledano na celotno prebivalstvo so pa cepljeni v večini proti necepljenim, potem je pa tu še ogromna masa prebolelih, ki so pa očitno glede na podatke o hospitalizacijah dejansko še najmanj problematični/rizični. Povzetek - cepiva delujejo (ja, antivaxxerji, ne delujejo kot obljubljeno a še vedno delujejo), prebolevnost ti da pa še boljšo zaščito kot cepivo, najbolj varna opcija je pa preboleti kot cepljena oseba.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Brez tretje doze oz. boosterja ali s tem? Ni provokacija ali namigovanje na karkoli, samo vprašam...
Ne vem. Nisem želel spraševat. Sta pa mnde umrla v razmaku 18h en za drugim. Letnik 1939 in 1942.

Je pa logično, da necepljeni sploh starejši prej grejo kot cepljeni. Nekaj sigurno zaščiti cepivo. tudi v bolnici je več necepljenih kot cepljenih.
edit: je pa "strokovna" skupuna povedala, da v obdobju od 4.10 do 4.11 je pozitivnih približno 50% cepljenih na pcr testih.

Mene je sam zmotlo, ker tako vehementno trdi da je samo ena oseba umrla katera je bila cepljena.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Še vedno čakam, da me pobere kovid ali pa cepivo( napovedi anticepilcev, da nas cepljene vlada namerno spravlja v smrt s cepljenjem). Pišuka verjetno sem nezemljan, ker se me nič ne dotakne ali pa le prepričan desničar. Če je to zadnje priporočam vsem necepljenim, da postanejo desničarji ziher se jim ne bo zgodilo nič.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ma kaj več, še enako ali pa vsaj kakorkoli drugače primerljivo ne.

Cepljeni so v konkretni manjšini tako splošno pri hospitalizacijah kot na intenzivni in enako v številu smrti pa četudi se zgolj zavoljo debate število smrti cepljenih konkretno poviša. A na splošno gledano na celotno prebivalstvo so pa cepljeni v večini proti necepljenim, potem je pa tu še ogromna masa prebolelih, ki so pa očitno glede na podatke o hospitalizacijah dejansko še najmanj problematični/rizični. Povzetek - cepiva delujejo (ja, antivaxxerji, ne delujejo kot obljubljeno a še vedno delujejo), prebolevnost ti da pa še boljšo zaščito kot cepivo, najbolj varna opcija je pa preboleti kot cepljena oseba.
Nekdo je linkal, sedaj ne najdem, najnovejšo potrjeno ameriško raziskavo, v kateri ugotavljajo, da prebolelost nudi precej manjšo zaščito od cepljenja. Sicer se pa strinjam, preboleti, nato se pa cepiti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
Nekdo je linkal, sedaj ne najdem, najnovejšo potrjeno ameriško raziskavo, v kateri ugotavljajo, da prebolelost nudi precej manjšo zaščito od cepljenja. Sicer se pa strinjam, preboleti, nato se pa cepiti.
Malo sem pozabil a če se ne motim so antivaxxerji to raziskavo označili kot zgrešeno, se pa niti približno ne spomnim zakaj točno že. Da prebolelost nudi večjo/solidno zaščito sklepam enostavno po podatkih, ki (vsaj do konca oktobra) kažejo na zelo zelo malo pristotnost že prebolelih oseb v bolnicah in/ali na intenzivni. Glede zadnjega stavka se pa ne moreva strinjati, saj jaz menim obratno (načeloma je bolj varno preboleti cepljen, sploh če gre za rizično osebo), lahko pa da sva se narobe razumela.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Naj samo spomnim, da "dva tedna" nazaj pa so trdili, da je prebolelost tista prava zaščita in ena doza cepljenja samo še pika na i. ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Malo sem pozabil a če se ne motim so antivaxxerji to raziskavo označili kot zgrešeno, se pa niti približno ne spomnim zakaj točno že. Da prebolelost nudi večjo/solidno zaščito sklepam enostavno po podatkih, ki (vsaj do konca oktobra) kažejo na zelo zelo malo pristotnost že prebolelih oseb v bolnicah in/ali na intenzivni. Glede zadnjega stavka se pa ne moreva strinjati, saj jaz menim obratno (načeloma je bolj varno preboleti cepljen, sploh če gre za rizično osebo), lahko pa da sva se narobe razumela.
Nekateri smo pač preboleli že takrat, ko še ni bilo cepiv. :)

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Naj samo spomnim, da "dva tedna" nazaj pa so trdili, da je prebolelost tista prava zaščita in ena doza cepljenja samo še pika na i. ;)

Vsaj 3x se je zamenjala plošča, na začetku cepljenja je bilo rečeno da ima cepivo boljši učinek, čez poletje se je mnenje stroke (tudi pri nas) obrnilo v prid prebolevnosti, sedaj se spet obrača v cepljenje ... komu verjet? Sicer pa kmalu bomo vsi na tak ali drugačen način prebolevniki, večina nas bo tudi cepljenih, tako da bo debata o tem samo še filozofska.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.528
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
V Uttar Pradeshu (indijska zvezna država) je stvar več ali manj mimo. Precepljenost je 13%.
V Uttar Pradeshu (indijska zvezna država) je precepljenost je 100% večja kot ti trdiš. In z eno dozo je cepljenih 68% .

Saj bi rekel adminu, da lažnjivici - to namreč ti si, nimajo mesta v drugih temah kot spamu, vendar se mi zdi, da bi govoril steni.