Jaz sem zdavnaj prevzel del odgovornosti, in sem se strogo držal priporočil stroke #ostanizdrav#. Zato sem še danes zdrav, ne okužen in khm.. necepljen.
Ja naši so projekcije precepljenosti in famoznih 60% dali ven začetek poletja, sej prej niso imeli niti strategije cepljenja in so bluzili kot kure brez glave. Janša je z dopusta pa čivkal že o 70%. Zdej smo na 85% ok, dobro da vem.Kot gugl doktor sem prepričan, da si že slišal za pojav, znan po imenu delta(+). Delta je postala VOC šele letošnjega maja, čeprav Evrokrat tako rad opozarja, da so jo sekvencirali že lani. Pri alfi bi bila verjetno spodnja meja 60 % precepljenosti dovolj za normalizacijo. Pri delti(+) bomo morali zlesti bolj na 85 %.
Ihan ima prav, ko pravi, da je to zadnja covidna zima. Ker bo delta(+) dejansko obdelala celotno populacijo. Vprašanje je samo, za kakšno ceno.
Ne glede na sev te vsaj zaenkrat pred hudim prebolevanje cepivo (in prebolevnost z vsemi verzijami virusa) dobro ščiti. Vsaj zaenkrat so vsi sevi prišli iz necepljenih okolij/držav - bolj kot virus kroži, več je možnosti mutacije. S cepljenjem kroženje omejujemo. Seveda pa ni nobenih garancij.Ja naši so projekcije precepljenosti in famoznih 60% dali ven začetek poletja, sej prej niso imeli niti strategije cepljenja in so bluzili kot kure brez glave. Janša je z dopusta pa čivkal že o 70%. Zdej smo na 85% ok, dobro da vem.
Delta+ bo šla v delta++, dokler je delta je ok. Problem bo ko se pojavi Irski, Islandski ali pa Potrugalski sev. Te države imajo precepljenost 90%+ in sev ki bo šel od tam bo 100% imun na cepiva, tako da Ihan se o koncu epidemije moti.
O 60 % se je govorilo prej. O strategiji cepljenja ne bi, ker ne obstaja.
Dokler drug sev po kužnosti ne preseže delte(+), bo ta izpodrinila ostale. Kar se dogaja nekje od maja naprej. Po opravljenem prekuževanju bo stvar končana, epidemije bo konec. Tudi cepljeni bomo (ali smo že) dali delto(+) čez, zato za nove seve ne bo gostitelja.
Ja kaj pa tisti, ki so se cepili pred tabo? A pri njih bo to potem na dan mrtvih ali bo kar generalno vse posekalo najkasneje do božiča? In kaj se bo pa zgodilo v primeru, da boš polno cepljen tik pred božičem? Bo dalo cepivo samo sebe na "fast forward"?
Največ je k nezaupanju v cepljenje pripomogla slovenska "stroka", tipa Beović, Krek.Da, ker so cepljeni prevzeli svoj del odgovornosti (glede na anticepilce so si vbrizgali strup) in rešujejo zdravstvo z manj navala na njih kot necepljeni. Necepljen ni naredil nič, mnogi med njimi pa še indirektno ogromno škodo s teorijami zarote in prepričevanjem neodločenih, da se niso cepili.
To je nekje v rangu, ko odrasel moški za svoje težave in travme obtožuje svoje starše. Do neke mere ima prav, a čas je da odraste. Enako je s prebivalci Slovenije.Največ je k nezaupanju v cepljenje pripomogla slovenska "stroka", tipa Beović, Krek.
neodločenih ni.Necepljen ni naredil nič, mnogi med njimi pa še indirektno ogromno škodo s teorijami zarote in prepričevanjem neodločenih, da se niso cepili.
Bogi, bogi.neodločenih ni.
Kdor se je odločil da se gre cepit zaradi strahu pred covid, se je šel že zdavnaj.
Kdor se je odločil da se ne bo cepil, se ne bo cepil.
Ostanemo še skupina tistih, ki se v normalnih pogojih ne bi šli cepit nikoli, a smo bili zaradi razmer, ki nam jih je ustvaril vladni odlok 15.09.2021, v to prisiljeni
Saj smo včeraj videli, kako je s tem. Ko so protestniki takoj začeli zdravnike iskati, ko je bila kriza. Prej bi pa epidemiologe in virologe na kol nataknili. Banda dvolična.
Bedak, kaj ne ločiš prehlada in infarkta?Saj smo včeraj videli, kako je s tem. Ko so protestniki takoj začeli zdravnike iskati, ko je bila kriza. Prej bi pa epidemiologe in virologe na kol nataknili. Banda dvolična.
Zakaj te pa ta odlok ni prisilil, da bi šel še po drugi odmerek? In sedaj se še vedno voziš 30 km na plačljivi test?neodločenih ni.
Kdor se je odločil da se gre cepit zaradi strahu pred covid, se je šel že zdavnaj.
Kdor se je odločil da se ne bo cepil, se ne bo cepil.
Ostanemo še skupina tistih, ki se v normalnih pogojih ne bi šli cepit nikoli, a smo bili zaradi razmer, ki nam jih je ustvaril vladni odlok 15.09.2021, v to prisiljeni
Sedaj si je zrihtal kodo od kolega kateremu jo je posodil kolega!!!Zakaj te pa ta odlok ni prisilil, da bi šel še po drugi odmerek? In sedaj se še vedno voziš 30 km na plačljivi test?
Oni bi glede na link morali biti sedaj že vsi okuženi. Ne vem moja stara dva sta bila cepljena aprila pa sta še kar negativna. Nekaj je očitno narobe z njima. Tiste za božič cepljene pa čaka karantena očino druge leto tik pred dopustom .
Ti želim, da pri tem ostane. Če ne pa, srečno!Jaz sem bil tretiran nikakor sploh. Pa sem še kar negativen. Kaj za vraga pa zdaj to pomeni? Pa se ne skrivam v kevdru, niti ne polivam z razkužili, ne hodim okoli v skafandru ....
Aja, ščitijo me cepljeni okoli mene .....
Bedak, kaj ne ločiš prehlada in covida?Bedak, kaj ne ločiš prehlada in infarkta?
p.s. Zmerljivka ni na osebnem nivoju, pišem jo samo zato, da vidite kako nesramno se obnašate, do drugače mislečih.