Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
574
95
28
Pri cepljenju pa imaš tisti trenutek na izbiro da se cepiš, z možnimi stranskimi učinki, ali pa da ostaneš zdrav. In upaš da bo tako ostalo.

Če po slabih dveh letih nisi zbolel, pomeni da nisi v rizičnih stikih, ali si naravno odporen, v obeh primerih pa imaš velike možnosti, da te tudi novejši manj nevarnejši sevne potamani.
Alli pač si mel srečo in nisi zbolel. Ali pa si samo prenašal bolezen in so drugi zboleli. Po tej logiki, lahko divjam skozi naselje 100 km/h ker še nikoli nisem nobene osebe v naselju zbil z avtom. Ker to pomeni da sem naravno odporen proti nesrečam.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
574
95
28
Nekateri se nočejo cepiti ker so od drugih slišali da so meli reakcijo na cepivo. Ok, jo maš 1-2 dni in si ok. Kakšna bo šele tvoja reakcija na bolezen, če si že pri cepivu obležal? Je to kdo pomislil?

Aja, lahko se zanašam na srečo in slučaj, da jst pa ne bom tisti, ki

• Haha
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.337
4.291
113
Napisal si, da mlajši od 35 niso dovzetni za virus. Če greva pogledat pomen fraze “niso dovzetni”, sploh ne bi smeli zboleti. Ne pa da jih je covid sledilnik poln. Bo zdaj šlo?

Če bi še 1x prebral sem samo cinično napisal da bi morali biti mlajši ker so VEČINSKO necepljeni danes "glavni" na pozitivnih testih. Pa to ne drži in odkar imamo ta val epidemije delež okužb pri njih (napram ostalim starostnim skupinam) pada. Retorično sem vprašal kako je to možno če niso cepljeni in en od odgovorov je bil tudi to da so nedovzetni za okužbo. Ker to ne drži (še celo ti to praviš), torej ostane samo še opcija da se starejši ne držijo PCT ali pa da cepivo ne deluje ravno optimalno (za namen kot ga stroka razglaša, torej da bi s cepljenjem mladih zajezili epidemijo).

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nekateri se nočejo cepiti ker so od drugih slišali da so meli reakcijo na cepivo. Ok, jo maš 1-2 dni in si ok. Kakšna bo šele tvoja reakcija na bolezen, če si že pri cepivu obležal? Je to kdo pomislil?

Aja, lahko se zanašam na srečo in slučaj, da jst pa ne bom tisti, ki
Zanašajo se da tudi če zbolijo in bodo potrebni bonišnične oskrbe bo ta kot gledajo v serijah. Samo z njimi se bo ukvarjali vsi ker oni so najpomembnejši...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.368
11.378
113
kod Džej-Zija
Če bi še 1x prebral sem samo cinično napisal da bi morali biti mlajši ker so VEČINSKO necepljeni danes "glavni" na pozitivnih testih. Pa to ne drži in odkar imamo ta val epidemije delež okužb pri njih (napram ostalim starostnim skupinam) pada. Retorično sem vprašal kako je to možno če niso cepljeni in en od odgovorov je bil tudi to da so nedovzetni za okužbo. Ker to ne drži (še celo ti to praviš), torej ostane samo še opcija da se starejši ne držijo PCT ali pa da cepivo ne deluje ravno optimalno (za namen kot ga stroka razglaša, torej da bi s cepljenjem mladih zajezili epidemijo).
Skratka tale grafek lepo kaže da je problem rast v skupini 65 let+, ta skupina tudi fila bolnišnice in koneckoncev mrtvašnice in ta skupina je 80% precepljena. Siljenje k cepljenju skupino pod 35 let pa ne samo da nima smisla s stališča zapletov, vidimo da sploh niso dovzetni za covid in za samo stanje epidemije in jih torej ne moremo krivit za porast okužb.
Tole si napisal zgoraj. Če si bil en odstavek prej res ciničen, se tale nič kaj sarkastično ne bere. Kot sklep si napisal, da mlajši ”sploh niso dovzetni za covid”. Pa vemo, da to ni res.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.878
2.478
113
Pomurje
Bedak, bom te kar poimenoval po vaše, moj mizar največ trug dela za ljudi 0 do 35, če verjameš.

Ravno preboleva 12 let stara hči od kolega, šraufa jo pa še to bo verjetno zaradi bližajoče se periode.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.462
16.769
113
Še dva meseca imam :valjamse:
Ja kaj pa tisti, ki so se cepili pred tabo? A pri njih bo to potem na dan mrtvih ali bo kar generalno vse posekalo najkasneje do božiča? In kaj se bo pa zgodilo v primeru, da boš polno cepljen tik pred božičem? Bo dalo cepivo samo sebe na "fast forward"?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.533
2.545
113
Official Government Reports suggest the Fully Vaccinated will develop Acquired Immunodeficiency Syndrome by Christmas

So if you are 40 years old and double vaccinated then your immune response is now degraded by 55.4%. This means that unvaccinated 40 year olds are 55.4% less likely to catch Covid than the doubly vaccinated. Whilst double vaccinated 40 year olds are 124% more likely to catch Covid than the unvaccinated.
Clanek brez neke znanstvene vsebine, podatki pa zmanipulirani. Kako se vam da tole sploh iskat, kaj sele brat? Pa sem samo preletel na hitro in je lepilo za butce in dva sta se nalimala ze tukaj na alterju.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

erikson

Guru
25. avg 2007
23.009
6.791
113

»Dobro usposobljenega kadra imamo za 130 do 140 intenzivnih postelj, več od tega so rezervne postelje, kar pomeni, da ob njih ni več visoko usposobljenega kadra za intenzivno nego. Ljudje si nočejo predstavljati: če vzamemo pet postelj nekemu kardiološkemu oddelku in s tem tamkajšnje zdravnike in medicinske sestre, bo pet bolnikov manj lahko prišlo v bolnišnico, ko jo bodo zaradi težav s srcem nujno potrebovali. Ali bodo doma umrli? Ja, umrli bodo,« odgovarja Milan Krek, ki nadaljuje: »In zakaj bodo umrli? Zato ker se nekateri drugi nočejo cepiti. Zakaj se nočejo? Zato, ker se nočejo.« Pri nas se vsak ukrep, ki ga strokovna skupina predlaga, sprevrže v odklanjanje, kar je nerazumljivo in zelo narobe, opozori sogovorec. Ni povsod tako. Za primer navede Portugalsko, kjer so sredi poletja uvedli policijsko uro, pa ni bilo nikakršnega nasprotovanja. Danes lahko hodijo Portugalci naokoli brez mask.

• Haha
Reactions: SamSvoj in jonny77