Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Potem pa rečimo za gripo. Saj bi lahko za gripo kar uvedli PC, kdo pa se ne cepi pa naj sam krije stroske hospitalizacije potem?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
KSZ
Pa zakaj potem sploh plačujemo zavarovanja če bi za vsak mišji drek morali podpisovati da se odrekamo oz. da si bomo plačevali stroške oskrbe?
Alkohola ne pijem sem pa kadilec, saj je bilo tudi v eni temi tule omenjeno. No, 14. 9. sem kupil dve šteki, od takrat sem pokadil 9 škatel, lahko si potem izračunate povprečje koliko pokadim. Za eno zavarovanje doplačam med 4-5 € ker sem kadilec, sem sprejel tole in če so me zavarovali potem tudi oni vedo da kadim in če zbolim zbolim, no za določeno bolezen mi celo zavarovalnina pripada. Ne pa da bi si še plačeval neke stroške. Če pa gredo v to, potem naj mi povrnejo ves denar ki sem ga vplačal za zdravstvo, preko 22 let delovne dobe plus dodatno zavarovanje. V bolnici nisem bil nikdar,. na bolovanju 3krat, od tega enkrat koristil dopust. Stroški mislim da niso bili taki kot mi poberejo v mesecu pri plači, naj bo dveh za ziher. Prejšnji mesec denimo je moja plača znašala 3100 pa nekaj € bruto, lahko si izračunate koliko je potem dobila država.
A sprejmete?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ko se cepiš oni lahko dodajo +1 v statistiko in to je to, to je vse kar jim je pomembno. Če umreš naslednji dan, če imaš doživljenske težave, to jih ne zanima.
daj, prosim razloži tvojo logiko, kje pije vodo, ker jaz je ne razumem.
država, bilokatera, živi od davkov. torej, država plača 10€ za cepivo zate, in če ti umreš po tem cepivu, jih briga zate. Ki je tu logika, oziroma kakšna?
daj povej, da bom še jaz razumel to logiko in bom še jaz začel drugače razmišljat.
tudi doživljenske težave državo stanejo denar, in tudi za tak namen razloži logiko.
pa samo v razmislek: je Putin Navalnemu vpelal pct pogoje, da ga je dobil na cepilno mestoin se ga tako znebi? al so mu lepo novičok po gatah namazali, brez pompa, tak po tihem..?

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
A niso debeli daleč pred vsemi?

Je pa res malo problematično, kako boš debelega kadilca, ki pije, označil?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ni problema,takoj podpišem,če bodo tudi kadilci in alkoholiki podpisali,ki zavestno silijo v zdravstvene težave.
Ja samo kadilci in alkoholiki me nebodo nalezli ...isto debeli ali pa z očalmi. Se pa lahko ošpic tuberkuloze gripe prehlada covida.
Tako da kdor se noče cepit naj podpiše da se odpove bolniski brezplacni bolnisnici oskrbi ....ampak se nebodo ker kaj pa če...
Ampak to so isti k naročajo 1 dolar kramo s kitajske jokajo da je dobava pol leta obenem se pa čudjo da na šihtu ni delov s kitajske ker se dobavni roki povečujejo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Čakaj? Zaradi tebe bi se drugi odpovedali oskrbi ali kakšna logika je to?

Kaj pa če bi predlagali, da tisti ki ni cepljen in okuži nekoga, plača NJEGOVO oskrbo? to mi deluje boljša opcija.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Glej derejo se da covid ne obstaja.oben so se pa mastili z dodatki. Potem naj tole podpišejo in problem rešen. Nobenih karanten nobenih omejitev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Vladam se ne sme omogočiti poseganje v človekove pravice, pa tudi ne onemogočiti urejanja, ki ga je treba urediti s podzakonskimi akti zaradi širjenja virusa. Ali so konkretne vlade presegle mejo, ko so ukrepe določile s podzakonskimi akti, je stvar presoje ustavnih sodišč. Tem je treba zaupati, saj je zaupanje v državne institucije še posebej pomembno v času krize. Ustavna sodišča pa se morajo zavedati svoje družbene, moralne in pravne odgovornosti.

Saj vsi vemo, da ne smejo, ampak kaj pa lahko naredimo? hojs pač nekaj tvitne, policija ga podpira, folk gre na ulico, faše solzivec...do takrat ko pa US kaj presodi, pa mine preveč časa.

Ravno zaradi tega imamo pravno državo urejeno, ko imamo, ampak dokler je represivni organ pod vlado, žal tako ne gre. Fail je na relaciji represivni organi <-> vlada, tu bi se moralo za prihodnost marsikaj spremeniti.

Če je sranje, pa imamo že v ustavi zapisano da se razglasi izredno stanje in roka, zdaj pa se obnašamo kot da smo v izrednem stanju, ki to sploh ni.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
A niso debeli daleč pred vsemi?

Je pa res malo problematično, kako boš debelega kadilca, ki pije, označil?
Lahko ga označiš kot družbi veliko manj škodljivega kot pa je nekdo, ki stresa naokoli covid in lahko delavno pa tudi še kako drugače onesposobi kup drugih ljudi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Pa je to res?

Debel človek, ki ima "miljon" bolezni, lahko ZZZS stane mesečno nekaj 1000 eur, prispeva pa jih nekaj 100, če še dela, če je v penziji je čisti strošek. Bog ne daj invalidsko upokojen.

Torej direktno res ne vidimo, da je zaradi njega 5 ljudi na kovid oddelku, ampak državo stane. Opcija bi bil "davek na cuker" ki bi se potem prelil v ZZZS, tako kot recimo obdavčenje alkohola, čikov...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Pa je to res? Ja, to je res. Nisem napisal, da je neškodljiv ampak da je družbi veliko MANJ škodljiv, kar v celotni sliki nedvomno je. Case closed.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Ne pa ni res.

Poglej koliko je debelih in koliko koštajo ZZZS na letni ravni zaradi "vsega kar imajo" in to primerjaj s kovidom - drobiž.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Ne pa ni res.

Poglej koliko je debelih in koliko koštajo ZZZS na letni ravni zaradi "vsega kar imajo" in to primerjaj s kovidom - drobiž.
Je res. Primerjava enega debelega in enega covid pozitivnega ter njun celoten vpliv na družbo. Vsaj tako sem razumel tvoje poste glede na to, da si pisal v ednini. Če pa se že gre v primerjave vseh debelih pa poglej tudi vse covidne bolnike oz. celotno situacijo zaradi covida. Na podlagi težav debelih ljudi še nikoli ni bilo takšnega sranja overall tako s stroški kot z vsem drugim in si z debeimi spet v boljši oz. lažje prebavljivi situaciji.

• Haha
Reactions: jonny77