Ko policist reče: »Vsaka vam čast za tole danes!«
www.zdravo-slovenija.com
Sem šel prav preverit, kdo vse je lajkal ta zapis. Aja, je to presenečenje? Zame ne. Antivaxerji, seveda. Pa s tem ni popolnoma nič narobe, da se razumemo. Z lajkanjem. Vsak ima svoj prav. Vas podprem.
Druga zgodba pa je avtoričin zapis "česa ne boste videli, brali v medijih" ... ja, saj.
Na nogometni tekmi med Muro in Tottenhamom (BTW. rezultat je bil 1:5 za domačine, če še kdo ne ve) so novinarji tudi pisali o tem, kak pulover je imel oblečen Vojko iz Lendave, pa kolko piv je spil Franci iz Murske Sobote. Pa kako so se smejali na avionu in podcenjevali Tottenham. O vsem tem tega ne boste prebrali v medijih.
Kar pa boste prebrali pa je, da je Mura spušila (vseeno čestitke za igro proti velikanu, kot je Tottenham).
Tako, kot so mediji poročali, da je množica blokirala Celovško cesto, da jim obvoznice ni uspelo, da so pluvali po novinarjih itd. Skratka, povzročili so kar nekaj zastojev, nereda. Piše tudi o tem:
"Nasmejanih obrazov na oknih in balkonih blokov, ploskanja in vzklikov mimoidočih, nasmejanih otrok in starejših, ki so nam dali glasno podporo, očitno utrujene voznike avtobusov, ki so z veseljem odprli okna, dali masko dol in nam, ki smo hodili mimo, dajali roko, ljudi v avtomobilih, ki so obstali v prometu, a so z veseljem in navdušenjem trobili zraven, nekateri celo začeli pogovore z nami, delavce v praznih lokalih, ki so s solzami gledali povorko, zdravstveno osebje, ki je stopilo iz Železniškega zdravstvenega doma in na veliko ploskalo v podporo."
Saj so včeraj tudi Murini navijači ploskali. A to jim ni pomagalo do zmage.
In pa še:
Izjave policista, ki je tekel mimo nas proti avtocesti, da se je postavil v formacijo, zadihan, prepoten, a z isto energijo, kot smo jo imeli ostali: »Vsaka vam čast za tole danes!«
Normalno, tudi policist je samo človek, zakaj potem ne bi bil tudi antivaxer?
p.s. nisem pa vedel, da imamo predstavnico iniciative "Maske dol". Sem lahko jaz predstavnik iniciative "Gremo na pir"?
Kakorkoli, zapis nekoga, ki je proti. Vsemu. In ja, vse le ni za v medije, vsekakor ne čenče iz ulic ...