Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.695
7.123
113
Darjan saj veš da se že nekaj časa osebno poznava pa veš da med najbolj butastimi tudi nisem in da poskušam vedno naštudirati zadeve kakor mislim da velja tudi zate. Sprejmem kar si napisal ampak ni mi jasno zakaj bi vlada hotela stisniti zanko okoli vrata narodu in ga na silo pocepiti? Komu je v interesu brez da imaš kaj tega da nekomu vzameš osnovne pravice? Stari, če ti meni to narediš te zamrzim do smrti. Pa ti veš da vlada nima dosmrtnega mandata? A ti veš da bi se vladajočim v kolikor že goljufajo in služijo bolj splačalo narod testirati na nekaj dni v nedogled in služiti od provizij na testih? Ne vem, jaz tega res ne razumem in ne vidim zarote. Mogoče sem budalo ampak res ne vidim :)
To je za debata ob pivu :)

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Darjan saj veš da se že nekaj časa osebno poznava pa veš da med najbolj butastimi tudi nisem in da poskušam vedno naštudirati zadeve kakor mislim da velja tudi zate. Sprejmem kar si napisal ampak ni mi jasno zakaj bi vlada hotela stisniti zanko okoli vrata narodu in ga na silo pocepiti? Komu je v interesu brez da imaš kaj tega da nekomu vzameš osnovne pravice? Stari, če ti meni to narediš te zamrzim do smrti. Pa ti veš da vlada nima dosmrtnega mandata? A ti veš da bi se vladajočim v kolikor že goljufajo in služijo bolj splačalo narod testirati na nekaj dni v nedogled in služiti od provizij na testih? Ne vem, jaz tega res ne razumem in ne vidim zarote. Mogoče sem budalo ampak res ne vidim :)
A ti lahko jaz odgovorim. Ok...kolk študiraš pa naštudiraš niti ni pomembno. Mogoče si še malo naiven, zdej ti pa ni nič jasno.
Verjemi, da se okol vsega vrti denar. Verjemi, da se včasih na alterju pojavi tudi kakšen zapis nekoga, ki je mogoče v višjih krogih. Recimo eden je bil: "Folk cepite se, ker je časa za sredstva €€€ zelo malo. Stisnimo. Zmoremo. itd... " Več precepljenosti, več €
Komu je do tega, da mu vzameš osnovne pravice? Tistmu, ki to dela že skoz. Zmeraj se gre malo dalje. Prej po robu, zdej čez rob. Včasih so rekli "Deli in vladaj" Ampak beseda "deli" ima dva pomena.
Deli- da nekomu nekaj deliš
Deli- razdeli na več delov
In vseskozi se dogaja pri določeni vladi, da je ta druga opcija prioritetna. Zakaj? Ne vem. Pravijo, da je lažje vladati.
In situacija v kateri smo, je idealna za drugo opcijo deljenja.
Protesti v LJ so odraz nekega mnenja ljudi, ki jih ni malo. Kolko jih je šele istega mnenja pa niso na prostestih. Pa ni samo cepljenje problem, pa cepivo pa levi, desni, črni zeleni, ...itd. Folk ima vsega pol Q....!

• Všeč mi je
Reactions: javr

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.488
2.468
113
Štima, nekaj imaš zagotovo prav ampak glej, volitve se bližajo, je res? In podvprašanje, še enkrat, kaj se bolj splača? Pocepit ali vso to gardo na 2 dni testirat? Kaj je lažje? Se z Pfizerjem zmenit za provizijo ali prijateljske firme angažirat da dobavijo teste? Pusti zdaj to koliko me ne maraš, odgovori mi zgolj striktno na vprašanja da bom razumel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.695
7.123
113
Ravno zaradi volitev morajo zdaj do konca furat njihove faljene ukrepe, saj te ne morej zdaj rect: zajebali smo :)
Na koncu pa kak je bilo potrebno ker drugace bi bila trupla na ulicah

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.766
-4.601
113
Ravno zaradi volitev morajo zdaj do konca furat njihove faljene ukrepe, saj te ne morej zdaj rect: zajebali smo :)
Na koncu pa kak je bilo potrebno ker drugace bi bila trupla na ulicah
Volitve še niso tako zelo blizu, če bi sedaj dajali bombončke v obliki sproščanja ukrepov, bi do volitev ljudje to že pozabili.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.142
4.115
113
FAiE2NxXoAUZsIq

• Haha
Reactions: tony

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.143
3.640
113
41
Lj
Najbolj so se zafrknil zaposleni v državnem sektorju, ki so se šli ta teden cepit, misleč da bodo jutri že rabli. Zdaj pa kar ne bodo haha. Vsaj ene par jih je Janša na foro vrgel. Predvidevam da bodo od jutri naprej številke cepljenja precej mizerne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Volitve še niso tako zelo blizu, če bi sedaj dajali bombončke v obliki sproščanja ukrepov, bi do volitev ljudje to že pozabili.
Res je, poleg tega so Občinam dali višjo povprečnino, celo višjo kot so jo že dogovorili in Občine sprejele, dalje gre XYZ milijonov za (nujne) naložbe v zdravstvu, nekih 50% unovčenih bonov za "kulturo" je bilo porabljenih za nakup učbenikov,... A to niso bon-bon-čki. ;)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.142
4.115
113

Doslej so vlade, sistemski mediji in "preverjalci dejstev" lagali, prikrivali in premetavali vse, kar so lahko. Danes pa mainstream poroča o 149 umrlih in 1214 hospitalizacijah, ki so bile dokumentirane blizu cepljenja proti AstraZeneci - le v majhni Avstriji. Številke za druga cepiva lahko nestrpno pričakujemo, če bodo v nekem trenutku sprejeta.

javr

Guru
6. dec 2011
1.963
1.152
113
Google Translate:

Vsa cepiva proti COVID-19, ki so trenutno v uporabi, so bila minimalno testirana z zelo pospešenimi kliničnimi preskušanji. Čeprav se zdi, da omejujejo hude bolezni, dolgoročni varnostni profil teh cepiv ostaja neznan.

Nekatera od teh tako imenovanih "cepiv" uporabljajo nepreverjeno novo tehnologijo, ki je še nikoli niso uporabljali v cepivih. Tradicionalna cepiva uporabljajo oslabljen ali ubit virus za spodbujanje imunskega odziva. Cepiva Moderna in Pfizer-BioNTech ne. Domnevno so sestavljeni iz intramuskularnega posnetka, ki vsebuje suspenzijo lipidnih nanodelcev, napolnjenih z messenger RNA. Način, kako ustvarijo imunski odziv, je zlitje s celicami v rami prejemnika cepiva, podvrženo endocitozi, sproščanje njihovega tovora mRNA v te celice in nato uporaba ribosomov v teh celicah za sintezo modificiranih proteinov SARS-CoV-2 Spike in-situ .

Ti spremenjeni proteini Spike se nato preselijo na površino celice, kjer jih na mestu zasidra transmembranska domena. Prilagodljivi imunski sistem zazna nečloveški virusni protein, ki ga izražajo te celice, in nato tvori protitelesa proti temu proteinu. To naj bi zagotovilo zaščito pred virusom z usposabljanjem prilagodljivega imunskega sistema za prepoznavanje in proizvodnjo protiteles proti Spikeu na dejanskem virusu. Cepiva J&J in AstraZeneca naredita nekaj podobnega, vendar uporabljata adenovirusni vektor za dostavo genskega materiala namesto lipidnih nanodelcev. Ta cepiva so bila proizvedena ali potrjena s pomočjo fetalnih celičnih linij HEK-293 in PER.C6, čemur lahko ljudje z določenimi verskimi prepričanji močno nasprotujejo.

SARS-CoV-2 Spike je sam po sebi visoko patogena beljakovina. Nemogoče je preceniti nevarnost, ki jo predstavlja vnos te beljakovine v človeško telo.

Proizvajalci cepiv trdijo, da cepivo ostane v celicah v rami in da je SARS-CoV-2 Spike, ki ga te celice proizvajajo in izražajo iz genskega materiala cepiva, neškodljiv in inerten, zahvaljujoč vstavitvi prolinov v zaporedje Spike da bi ga stabilizirali v prefuzijski konformaciji, preprečili, da bi se Spike aktiviral in se zlil z drugimi celicami. Vendar pa je farmakokinetična študija iz Japonske pokazala, da nanodelci lipidov in mRNA iz cepiva Pfizer niso ostali v rami in se dejansko kopičijo v številnih različnih organih, vključno z reproduktivnimi organi in nadledvičnimi žlezami, kar pomeni, da je spremenjeni Spike precej izražen. dobesedno povsod. Ti nanodelci lipidov lahko pri nekaj nesrečnih sprožijo anafilaksijo, vendar je veliko bolj zaskrbljujoč neregulirana ekspresija Spika v različnih somatskih celičnih linijah daleč od mesta injiciranja in neznane posledice tega.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: tony in darjan