Drzi, je nizka. Ni pa tako zelo nizka, da bi bila zanemarljiva. Ce se recimo jaz ozrem nazaj in primerjam gripo ali covid, je razlike tako na uc vsaj x3 vec ljudi odsotnih zaradi covid. Resnici na ljubo moram rect, da kaksen gripavc je prisel kljub temu v sluzbo, pa bi morda bilo boljse ce bi ostal doma. Kar je bolj hudo pri covidu, to je samo moje opazanje in lahko ni nujno res, je da jih je v kratkem casu bilo vec in so bili bolj slabi kot pri gripi. Recimo z gripo si slab par dni, do en teden recimo in to je ze max. Pri covid je to ze dlje od enega tedna, najslabse pa je, da si ze zdavnaj prebolel, si pa se mesece nekako na 50%. In ce me to kot osebo niti ne pretirano moti, se verjetno delodajalci ne glih strinjajo, da jim hodis delat se mesece le s 50% moci, ker jih to na koncu tudi stane, enako kot tistih 10 ali 12 dni karantene oz bolniske. Tako da na to rec ne glej samo enostransko in egoisticno, poglej tudi iz ekonomskega vidika. Jaz bi samo iz tega razloga med zaposlenimi raje videl cepljene, prebolele in zdrave, kot pa necepljene in potencialno mozne za izostanek od dela za neko dol. stevilo dni katere moram placati, nimam pa od njih nic.