Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Seveda ampak je treba upoštevati to razliko med eno ali drugo, drugače lahko začnemo tudi jokati o vsem ostalem v kar nas sistem posredno prisilo.
BTW - a zakonsko obvezno cepljenje pa ne bi bilo prisilno? Veš koliko jokanja o fašistih/nacistih/whatever bi bilo šele potem?
Zdej pa res sereš brezveze.
T ZA DOLOČENO SKUPINO NI VEČ POGOJ. Bo šlo zdaj? Pusti ti fašiste pa naciste.... to je že blo, pa še pride na vrsto, ko bo drugih pihdarij zmanjkalo

19. jul 2007
2.927
1.642
113
Tehnično po dr Kreku številke že nekaj časa padajo, čeprav vidimo tudi rast?

Nisem komentiral številk v smislu pogleda na globali in nisem se obregnil ob to, ampak ob preprosto dejstvo da novica nikjer, tudi v najmanjšem tekstu pod novico ne omenja dejstva da:
1. število okužb pada po vseh kazalcih že 5 dan in to konkretno
2. številka za sredo prvič kaže padec glede na pretekli dve sredi, kar že nakazuje nek trend

BTW, od vseh obstoječih medijev so samo na sledilniku na TW napisali dejstvo da padajo številke in tudi dali zraven potrditev, ki se kaže na dokaj verodostojnem kazalniku trenda, to je količini covida v čistilnih napravah. Ta kazanik se je prejšnji teden prvič obrnil od začetka poletja. Torej dva od najbolj objektivnih kazalnikov kažeta na upadanje, glede na število okužb so hospitalizacije relativno nizke, mediji (niti "protidržavni") pa tega niso sposobni ugotovit in objavit. To je žalostno.
Vse to drži, je pa bolj slaba tolažba ob dejstvu:
"Slovenija edina v EU obarvana temno rdeče"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.371
16.677
113
Zdej pa res sereš brezveze.
T ZA DOLOČENO SKUPINO NI VEČ POGOJ. Bo šlo zdaj? Pusti ti fašiste pa naciste.... to je že blo, pa še pride na vrsto, ko bo drugih pihdarij zmanjkalo
Seveda, da serjem za brezveze, to je point mojga lajfa. Za katero skupino ni pogoj, to imaš v mislih JU? In ja, če T ni pogoj potem res ni veliko možnosti ampak zaenkrat to ne velja za vse in debata o tem do zdaj je šla generalno na celoto in ne gledano na izjeme. Vsaj za primarni post na katerega sem repliciral ni bilo nič izrecno navedenega, da se nanaša na točno določeno skupino za katero velja izjema, da T ni pogoj.

P.S.
Takole ste se šli in tu ni bilo omenjenih nobenih izjem, človek s problemom je jasno izpostavil, da ima na voljo testiranje:
kaj je alternativa ? Nisem sam, imam na skrbi še druge ljudi, prebolel uradno nisem, testiranje me stane 12€ vsak tretji dan v 30km oddaljenem mestu - vidim, da te zadeva močno zabava, pa povej kaj je alternativa. Ti bo mnogo ljudi hvaležnih, vključno z menoj, da se izognem 2. prisilni dozi.
Saj je v redu, sedaj si cepljen, težav čez tri dni ne boš več imel. Dopovej si, da si vsaj zase napravil nekaj dobrega, čeprav pod prisilo.
Pa ste rekli, da prisile NI.
in potem moj post:
Seveda, da je prisila ampak ne za cepljenje. PCT je prisilen, cepljenje pa pač ne, saj ti PCT pogoj omogoča tudi izpolnjevanje le-tega na podlagi testiranja.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.286
4.249
113
Vse to drži, je pa bolj slaba tolažba ob dejstvu:
"Slovenija edina v EU obarvana temno rdeče"
Slučajno ta teden, ko se epidemije širi preko centralne evrope. Sem že ene 3x objavil post 2 meseca nazaj ko je bila pa danska, pa irska pa cel benelux rdeč mi smo bili pa zeleni. Pa noben ni omenjal tega.

Sam ta efekt oz. novice tega tipa imenujem mehiški val. Skratka vedno je kdo ki je rdeč in ima oh in sploh zanič stanje edpidemije in vedno (če ti ustreza) lahko kažeš s prsti nanj ali pa nase.

BTW, ves čas se čudim nemcem ki delajo konstantno 10x manj testov kot mi. Oni enostavno nimajo problemov s covidom oz. si jih predvsem ne delajo. Oni še ko jim bodo na ulicah umirali ne bodo temno rdeči, ker enostavno naredijo manj testov kot bi jih morali za temno rdečo barvo.

• Haha
Reactions: Ytbnd
19. jul 2007
2.927
1.642
113
BTW, ves čas se čudim nemcem ki delajo konstantno čas 10x manj testov kot mi. Oni enostavno nimajo problemov s covidom oz. si jih predvsem ne delajo. Oni še ko jim bodo na ulicah umirali ne bodo temno rdeči, ker enostavno naredijo manj testov kot bi jih morali za temno rdečo barvo.
Enkrat sem komentiral, da daješ pritlehne komentarje, pa je ta komentar spet na mestu.

Spet v podtonu da je so številke "politično" motivirane.
Ni nobene potrebe po nekih insinuacijah, ampak se da kar lepo pogledat podatke.

Poleti je bilo rečeno da razsaja nek "hrvaški sev", ki je zelo hud, kajti vsak drug pozitiven je bil hospitaliziran, kar je dalo vedeti, da lahko velja tudi druga možnost, da Hrvati držijo številke okuženih umetno navzdol, zato je bilo razmerje okužnih/hospitaliziranih nenavadno glede na ostale države.

No in če midva pogledava podatke za Nemčijo in Slovenijo glede hospitaliziranih, vidimo da imajo tudi te številke ~ 10× nižje. Ni videti nikakršnih "prirejanj", ampak enostavno bolje kontrolirajo epidemijo, oziroma drugače povedano, spet iz lufta vlečeš argumente (=> nakladaš).
coronavirus-data-explorer.png

• Všeč mi je
Reactions: tony in mosseero

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.286
4.249
113
Čez poletje smo mi delali 5000+ testov na 100k prebivalcev, nemci pa občasno celo pod 300 (najbolj svetla barva na karti). Mi sploh ne vem če smo kdaj bili pod najvisjo barvo letos, skratka konstantno smo na 5000+ testi na 100k.

Ker vem da ne boš verjel slikice trenutno, julija in aprila:
2021w37_COVID19_EU_EEA_National_Testing_Rate.png

2021w28_COVID19_EU_EEA_National_Testing_Rate.png

2021w14_COVID19_EU_EEA_National_Testing_Rate_0.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.238
9.729
113
Seveda ampak je treba upoštevati to razliko med eno ali drugo, drugače lahko začnemo tudi jokati o vsem ostalem v kar nas sistem posredno prisilo.
BTW - a zakonsko obvezno cepljenje pa ne bi bilo prisilno? Veš koliko jokanja o fašistih/nacistih/whatever bi bilo šele potem?
Bi bilo jamranje, samo če bi obvezno cepljenje uzakonili, bi bil to družbeni konsenz, tako je pa kaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.692
7.123
113
Zakon se ne zgodi brez konsenza, zakaj pa je padel ZNB in tudi zakon o globah in ne vem še čemu.

Zato tudi obvezno cepljenje, sedaj ne bo sprejeto, morda bo v času zatišja komu uspelo spravit ZNB#5 skozi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Seveda, da serjem za brezveze, to je point mojga lajfa. Za katero skupino ni pogoj, to imaš v mislih JU? In ja, če T ni pogoj potem res ni veliko možnosti ampak zaenkrat to ne velja za vse in debata o tem do zdaj je šla generalno na celoto in ne gledano na izjeme. Vsaj za primarni post na katerega sem repliciral ni bilo nič izrecno navedenega, da se nanaša na točno določeno skupino za katero velja izjema, da T ni pogoj.

P.S.
Takole ste se šli in tu ni bilo omenjenih nobenih izjem, človek s problemom je jasno izpostavil, da ima na voljo testiranje:

in potem moj post:
Lej... ne mislim preveč kdo je kaj napisal, ker vem. Ti si napisal kar si, jaz pa sem, da ni pogoj T za določeno skupino ljudi. In ni nič na splošno to. Na splošno je tako, da T pogoj enim velja enim pa ne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.371
16.677
113
Lej... ne mislim preveč kdo je kaj napisal, ker vem. Ti si napisal kar si, jaz pa sem, da ni pogoj T za določeno skupino ljudi. In ni nič na splošno to. Na splošno je tako, da T pogoj enim velja enim pa ne.
Sem ravno zato citiral kaj je kdo napisal, da se malo razjasni in pisoči ima oz. je imel T na izbiro. Seveda pa priznavam popolnoma drugačno situacijo pri tistih, ki T-ja nimajo na voljo.

• Všeč mi je
Reactions: lanos

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.251
6.520
113
tudi sam sem bil prepričan da je "magnetnost" cepilnega mesta potegavščna, a sem včeraj, po prvi prisilni dozi pfizerja, to vseeno preizkusil, večkrat, s kovancem za 10c: na levi rami, na cepilnem mestu je obstal vsakokrat; z desne rame je vsakokrat zdrsnil.
Drugače pa uro do dve po prisilnem cepljenju: cela roka, od rame do prstov, rahlo omrtvičena, mravljinci v blazinicah prstov; proti večeru je začela boleti rama, ki se je čez noč tako razbolela da praktično nisem spal ker je vsak premik bil kot močna brca v desno ramo, zjutraj pa sem se zaradi bolečin ob premikanju roke težko oblekel.

Samo tak za info... kateri magnetni sistem na tem svetu pa privlači medeninaste kovance? Tak za sina vprašam, ki pravkar hodi v prvi razred.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Sem ravno zato citiral kaj je kdo napisal, da se malo razjasni in pisoči ima oz. je imel T na izbiro. Seveda pa priznavam popolnoma drugačno situacijo pri tistih, ki T-ja nimajo na voljo.
Lepo.
Vidiš neumnosti. Ta pisoči bo lahko z testom dokazoval neokoženost, nekdo na drugem koncu SLO, pa ne. Pa se niso preverjale dejstva, kdo je kolko izpostavljen oz. kdo lahko še kje koga okuži. Samo mi ja, vi ne!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.286
4.249
113
Nemčija ima ločeno štetje "s covidom" in "zaradi covida" in v EU centralni register javlja samo številke "zaradi covida". Domnevam da to prinese neke razlike tudi pri hospitalizacijah in njih štetju.

Drugače "uspeh" nemčije je tudi meni neznanka. Niso nekaj striktni z ukrepi, imajo veliko migracij v populaciji, in imajo par velikih gosto poseljeniih območji. Trenutno tudi niso ravno zgled za cepljenje, čeprav so malo nad povprečjem EU. Nasproti temu imajo najbrž najboljši zdravstveni sistem v EU (ampak ga v primeru covida očitno niti ne izkriuščajo na polno).

Še vedno pa če mi testiramo nonstop 5000+/100k nemci niti približno toliko, ne glede na stanje epidemije pri njih.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.595
113
Samo tak za info... kateri magnetni sistem na tem svetu pa privlači medeninaste kovance? Tak za sina vprašam, ki pravkar hodi v prvi razred.
Najbrž še nisi videl MRI mašine in v njej recimo jagode kako v sredini breztežnostno lebdi. Precej močen magnet, mi človek rekel. Pojdita s sinkom na YT, pa se kaj naučita.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.692
7.123
113
Nemčija ima ločeno štetje "s covidom" in "zaradi covida" in v EU centralni register javlja samo številke "zaradi covida". Domnevam da to prinese neke razlike tudi pri hospitalizacijah in njih štetju.

Drugače "uspeh" nemčije je tudi meni neznanka. Niso nekaj striktni z ukrepi, imajo veliko migracij v populaciji, in imajo par velikih gosto poseljeniih območji. Trenutno tudi niso ravno zgled za cepljenje, čeprav so malo nad povprečjem EU. Nasproti temu imajo najbrž najboljši zdravstveni sistem v EU (ampak ga v primeru covida očitno niti ne izkriuščajo na polno).

Še vedno pa če mi testiramo nonstop 5000+/100k nemci niti približno toliko, ne glede na stanje epidemije pri njih.
Kaj pa ce je enostavno razlog sistem? Ce so trumpa pozdravli “takoj”, se z denarjem ocitno d veliko. In svaba im pac boljso oskrbo kot mi. Mogoce sploh ni problem v balkanu, kot eni radi napisejo, ker dvomi da virus bezi od svabe. Da pa ukrepi bore malo pomagajo pa je jasno zdaj ze vsem.