Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.653
4.867
113
Krajši prispevek o Okornu ter njegovem dokumentarnem filmu na temo covida in o iskanju ljudi z zapleti po cepljenju:

Poznam enega iz tega filma. Problematik, komplikator, človek miljon težav (tudi zdravstvenih) in čisti neprilagojenec. Zelo rad pa razdaja svoje mnenje in je zelo "pameten". V bistvu procepilska verzija anticepilca.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.374
16.681
113
Tudi jaz poznam enega oz. točneje eno iz tega filma (Leonido Mrgole, psihoterapevtka), je pa ravno kontra tvojemu opisu soudeleženca v filmu.

P.s. mimogrede - gre za izrazito antiJJ in protivladno nagnjeno osebo, da se ji ne bo slučajno očitalo kakšnega janšizma, podpore vladi ne glede na vse ali kaj podobnega in da zato govori kot govori

Nazadnje urejeno:

javr

Guru
6. dec 2011
1.963
1.152
113
Krajši prispevek o Okornu ter njegovem dokumentarnem filmu na temo covida in o iskanju ljudi z zapleti po cepljenju:
stavek "Naročnik filma je vlada" ti pove vse o verodostojnosti tega filma. Vprašanje je politično zastavljeno na tak način da bo naročnik dobil odgovor ki je zanj sprejemljiv. To je tako kot tovarna pesticidov plača raziskavo o strupenosti pesticida za prebivalstvo; kakšni pa misliš da bodo rezultati takšne raziskave ? Ni problem cepljenje kot tako - problem je način, pristop, prisila. 4x cepljen proti klopnemu meningitisu, prostovoljno, samoplačniško; sem se pred cepljenjem pozanimal za morebitne stranske učinke ? Me ne bi mogli manj zanimati ker poznam bolezen oz. njene posledice. O covidu pa je vsakodnevno govora od marca 2020 naprej tako da kdor se je želel pred boleznijo zaščititi s cepljenjem, se je že zdavnaj. Vse ostalo je prisila.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.374
16.681
113
stavek "Naročnik filma je vlada" ti pove vse o verodostojnosti tega filma.
Trdiš, da je dokumentarec neverodostojen in da Okorn ter vsi ostali udeleženci/prebolevniki zavajajo?

P.S. Eh, nevermind, ne rabiš odgovarjat, vzemi ti za retorično vprašanje :)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.142
4.115
113
Sam. Prve štiri minute. Res pa da šele po tem tvojem odgovoru.
In zato te lahko še enkrat vprašam. Kako veš, da so vsi predstavljeni primeri posledica ravno cepljenja?

Posebej zate sem se potrudil in poiskal članek, objavljen pred 1.1. 2020.
Kytö at al. (2013) navajajo, da se miokarditis pretežno pojavlja pri moških (76,61%). Srednja starost pojavnosti je 33 let, pri čimer je medkvartalni razmik 23-50 let. Pri moških se praviloma pojavlja v opazno mlajših letih kot pri ženskah.
27-letni Nir Tal tako statistično spada v najbolj ogroženo skupino.
Prosim za resen odgovor. Meniš, da obstaja možnost, da bi se pri Niru miokarditis razvil v vsakem primeru, tudi če se ne bi cepil? Zgolj to. Ali dopuščaš možnost?

Glede na to, da znaš zelo dobro iskati podatke, bi te prosil, če mi lahko pomagaš najti strokovne članke, ki opisujejo pojavnost posameznih stanj, navedenih v videu, ki si ga prilepil.
Video ima sicer vseeno majhen N primerov, ampak če najdeš statistično diskrepanco med siceršnjo pojavnostjo in pojavnostjo v predstavljenih primerih, takrat bova pa o zadevi lahko debatirala naprej.
Eto resen odgovor. Nova študija:

Incidence of myopericarditis overall was approximately 10 cases for every 10,000 inoculations.

Torej 1:1000 cepljenih ima myopericarditis.

tony

Guru
23. jul 2007
9.878
1.616
113
No dejmo tole medijsko poročanje tudi obdelat. Recimo da so mediji dobili na laži neko "anticepilko" .. sicer ne vem kakšen uraden status je tole in kako ta anticepilka širi svojo vero (kako pomembna je), ampak so jo dobili in je postala tarča posmeha na javnem mediju. Realno sicer ne vemo kdo je in ali sploh je resnična oseba, ampak vzemimo da je res.

Svojo laž je širila med kaj vem koliko 100, 1000 prijatelji?!

Včeraj ta isti medij (baje z največ spletnega dosega) plasira novico na glavno stran (pol dneva je bial to novica dneva):
Koliko cepljenih se v resnici okuži s povzročiteljem covid-19?
(piše da je v luksenburgu zboli samo eden od 268 cepljenih in to gonijo kao s strokovnim člankom gor in dol [dejansko pa bi lahko v sloveniji pogledali te podatke pa jih obrnili okoli pa bi dobili celo nižjo stopnjo okuženih cepljenih, samo jim pamet ne nese tako daleč in so samo prpisali en tuj članek])

Danes pa ta isti medij novico na glavno stran:
Spet visoko število novih okužb
(danes je najvišji padec okuženih po dnevih za zadnje par dni in sploh za supersredo, dejansko smo najnižje v zadnjih 3h tednih ... samo ne, spet imamo visoko število)

Skratka dokler je laž zapakirana v polresnice je opravičljiva oz. celo željena (državotovren medij pa to), sploh če jo da medij ki ima pol miljona dosega. Če jo pa neka polpismena kokoš z dosegom 100 prijateljev objavi na FB je pa tole nesprejemljivo in takoj mora isti medij porabit za pogrom.
Nehaj s tem relativiziranjem.

Oboje je obsojanja vredno - ampak s klinčevim siolom se mi ne da ukvarjati. Prezarukani so.

(Dosega njenega FB profila ni mogoče enostavno oceniti, poleg tega pa je eno zarukanost eno pa laganje o smrti bližnjega. Ta oseba sicer sploh ne ve, da laže, ker se ji je omračil um. Začasno ni opravilno sposobna.)

Nekoč sem imel fantazijo, da bi naredil spletno stran (sem pač stare šole) z naslovom "Na Siolu so nepismeni", pa... a jebiga, život se dogodio.

19. jul 2007
2.927
1.643
113
Danes pa ta isti medij novico na glavno stran:
Spet visoko število novih okužb
(danes je najvišji padec okuženih po dnevih za zadnje par dni in sploh za supersredo, dejansko smo najnižje v zadnjih 3h tednih ... samo ne, spet imamo visoko število)

Skratka dokler je laž zapakirana v polresnice je opravičljiva oz. celo željena (državotovren medij pa to), sploh če jo da medij ki ima pol miljona dosega.
Tehnično tvoja trditev drži - sklepi so pa napačni:
- ta številka še vedno zagotavlja uvrstitev na temno rdeči seznam ECDC, kar pomeni da je številka objektivno gledano visoka (14-dnevna pojavnost je nespremenjena, - 0.1 % je statistična napaka), da ne omenjamo primerjav s Dansko, Švedsko
- taka nihanja smo že videli, ta 3-dnevni padec sedemdnevnega povprečja je sicer zelo lepo videti, nikakor pa ni zagotovilo, da smo ven iz vsega

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.290
4.250
113
Tehnično tvoja trditev drži - sklepi so pa napačni:
- ta številka še vedno zagotavlja uvrstitev na temno rdeči seznam ECDC, kar pomeni da je številka objektivno gledano visoka (14-dnevna pojavnost je nespremenjena, - 0.1 % je statistična napaka), da ne omenjamo primerjav s Dansko, Švedsko
- taka nihanja smo že videli, ta 3-dnevni padec sedemdnevnega povprečja je sicer zelo lepo videti, nikakor pa ni zagotovilo, da smo ven iz vsega

Tehnično po dr Kreku številke že nekaj časa padajo, čeprav vidimo tudi rast?

Nisem komentiral številk v smislu pogleda na globali in nisem se obregnil ob to, ampak ob preprosto dejstvo da novica nikjer, tudi v najmanjšem tekstu pod novico ne omenja dejstva da:
1. število okužb pada po vseh kazalcih že 5 dan in to konkretno
2. številka za sredo prvič kaže padec glede na pretekli dve sredi, kar že nakazuje nek trend

BTW, od vseh obstoječih medijev so samo na sledilniku na TW napisali dejstvo da padajo številke in tudi dali zraven potrditev, ki se kaže na dokaj verodostojnem kazalniku trenda, to je količini covida v čistilnih napravah. Ta kazanik se je prejšnji teden prvič obrnil od začetka poletja. Torej dva od najbolj objektivnih kazalnikov kažeta na upadanje, glede na število okužb so hospitalizacije relativno nizke, mediji (niti "protidržavni") pa tega niso sposobni ugotovit in objavit. To je žalostno.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Ytbnd

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.653
4.867
113
Tehnično po dr Kreku številke že nekaj časa padajo, čeprav vidimo tudi rast?

Nisem komentiral številk v smislu pogleda na globali in nisem se obregnil ob to, ampak ob preprosto dejstvo da novica nikjer, tudi v najmanjšem tekstu pod novico ne omenja dejstva da:
1. število okužb pada po vseh kazalcih že 5 dan in to konkretno
2. številka za sredo prvič kaže padec glede na pretekli dve sredi, kar že nakazuje nek trend

BTW, od vseh obstoječih medijev so samo na sledilniku na TW napisali dejstvo da padajo številke in tudi dali zraven potrditev, ki se kaže na dokaj verodostojnem kazalniku trenda, to je količini covida v čistilnih napravah. Ta kazanik se je prejšnji teden prvič obrnil od začetka poletja. Torej dva od najbolj objektivnih kazalnikov kažeta na upadanje, glede na število okužb so hospitalizacije relativno nizke, mediji (niti "protidržavni") pa tega niso sposobni ugotovit in objavit. To je žalostno.
Cepiva delujejo?

• Haha
Reactions: Gonzo

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
No ta teden je dr...A. povedal, da cepivo bolj ščiti kot prebelelost, drug dr..B.. pa da prebolelost bolj ščiti kot cepivo.
Kdo od teh dveh je stroka?
Oba. Ker cilj "stroke" je, da se ljudje kregajo in sami sebe prepričujejo. Pa kdaj pa kdaj dajo kakšno "vzpodbudo" v obliki verbalnih groženj in karavana gre dalje.
Zamisli si, da smo vsi enotnega mnenja. Kaj bi bilo to na protestih? Odnesli bi cel parlament z temelji vred v Avstralijo. Tega si pa ne želijo. Najbolj smešni so pa "pajaci", ki lajajo po gostilnah, forumih, FB, Twitrjih...... za senvič

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.766
-4.601
113
Pa še doza zabave za danes iz naših logov:
Kakšna patologija človeka napelje do takšnih laži? Primer ženske, ki je umrla, še preden so sploh izumili cepiva:
Ne verjemi vsega. Pa si videl ta zapis že novembra?
Na FB se čisto lahko spremeni datum objave na prejšnji čas.

Kakšna patologija napelje človeka, da napiše članek kot pričevanje anticepilke, datum prestavi na predcepilsko obdobje, da se kao dokaže, da je članek lažniv, da potem lahko diskreditira anticepilce, češ kako se lažejo.
Tole je več kot očitno delo cepilcev z namenom diskreditacije anticepilcev. To je tudi možno.

Sicer je pa v članko potem povedano, da novembra ta anticepilka ni omenjala cepljenja.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
tudi sam sem bil prepričan da je "magnetnost" cepilnega mesta potegavščna, a sem včeraj, po prvi prisilni dozi pfizerja, to vseeno preizkusil, večkrat, s kovancem za 10c: na levi rami, na cepilnem mestu je obstal vsakokrat; z desne rame je vsakokrat zdrsnil.
Drugače pa uro do dve po prisilnem cepljenju: cela roka, od rame do prstov, rahlo omrtvičena, mravljinci v blazinicah prstov; proti večeru je začela boleti rama, ki se je čez noč tako razbolela da praktično nisem spal ker je vsak premik bil kot močna brca v desno ramo, zjutraj pa sem se zaradi bolečin ob premikanju roke težko oblekel.
Tudi mene je po prvem odmerku rama na dotik tako bolela, da na tisti strani nisem mogel spati. Drugi dan je bila bolečina na 20%, tretji dan je ni bilo več. Po drugem odmerku ni bilo nobene bolečine. "Magnetnost" je pa larifari, posebno pri tvojem preizkusu, ker kovanci ne trzajo na magnet.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

tony

Guru
23. jul 2007
9.878
1.616
113
Ne verjemi vsega. Pa si videl ta zapis že novembra?
Na FB se čisto lahko spremeni datum objave na prejšnji čas.

Kakšna patologija napelje človeka, da napiše članek kot pričevanje anticepilke, datum prestavi na predcepilsko obdobje, da se kao dokaže, da je članek lažniv, da potem lahko diskreditira anticepilce, češ kako se lažejo.
Tole je več kot očitno delo cepilcev z namenom diskreditacije anticepilcev.
:valjamse: :valjamse: :valjamse:

Vaša paranoja je prestopila okvire, ki so še zabavni...

• Všeč mi je
Reactions: turbobitch

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
kaj je alternativa ? Nisem sam, imam na skrbi še druge ljudi, prebolel uradno nisem, testiranje me stane 12€ vsak tretji dan v 30km oddaljenem mestu - vidim, da te zadeva močno zabava, pa povej kaj je alternativa. Ti bo mnogo ljudi hvaležnih, vključno z menoj, da se izognem 2. prisilni dozi.
Saj je v redu, sedaj si cepljen, težav čez tri dni ne boš več imel. Dopovej si, da si vsaj zase napravil nekaj dobrega, čeprav pod prisilo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.878
1.616
113
Kakšna scena bo šele, ko se bo izkazalo, da ne hči ne mati ne obstajata.

A takrat bom spet jaz lažnivec?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.766
-4.601
113
Kakšna scena bo šele, ko se bo izkazalo, da ne hči ne mati ne obstajata.

A takrat bom spet jaz lažnivec?
Da ne mati ne hči ne obstajata, je še najbolj verjetno, ampak najbrž nikoli ne bomo izvedeli.
Ker jutri se bomo zamotili z drugo propagandno akcijo, današnja pa bo šla v pozabo.