Zakaj kupiti iphone?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
ksz

imam Lumio 800, in kar me najbolj moti pri tem telefonu je, da nima več podpore z nadgradnjami. Vse se je ustavilo pri verziji 7.8 kako leto nazaj.
Imam jih na sumu, da se bo ista zgodba ponovila tudi z verzijo 8, ki je sedaj aktualna.

Tega pri iOSu praktično ni. Dejansko imajo dodelan sistem in dobijo vse naprave zadnje verzije nadgradenj.

Druga stvar je cena aparatov. iPhone napram konkurenci dejansko drži ceno super. Po moje to dosegajo tudi malo umetno z "bremzanjem" prostih količin iPhonov na trgu v začetku prodajnega cikla. S tem ustvarjajo umetno napetost prvih par mesecev.

kar se tiče Androida pa ne vem, ker ne uporabljam.

Tak, da definitivno presedlam na 5s do konca leta. iPad pa je že tako pri hiši.

edit: recimo cena Lumie 925 skozi celotno prodajno obdobje http://geizhals.at/eu/?phist=945653&age=9999

Nazadnje urejeno:

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Približno isti čas sem kupil Samsung Galaxy S, ki je imel ob prihodu Android 2.1, ki se je čez čas nadgradil v 2.2 in kar se tiče uradnih nadgradenj je bilo to to. "na črno" sem sicer naložil 2.3, potem je bilo pa konec.. In danes je GS1 krepko passe, i4 se pa še kar drži.

Ni bilo konec... "Na črno" ima moja žena zdaj na SGS CyanogenMod 10.3, ki je Android 4.2.2.
SGS se pa še kar drži... Pa še velikost displaya ima ta pravo - kot Iphone 5s
zmaga.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

imam Lumio 800, in kar me najbolj moti pri tem telefonu je, da nima več podpore z nadgradnjami. Vse se je ustavilo pri verziji 7.8 kako leto nazaj.
Imam jih na sumu, da se bo ista zgodba ponovila tudi z verzijo 8, ki je sedaj aktualna.

Tega pri iOSu praktično ni. Dejansko imajo dodelan sistem in dobijo vse naprave zadnje verzije nadgradenj.

Druga stvar je cena aparatov. iPhone napram konkurenci dejansko drži ceno super. Po moje to dosegajo tudi malo umetno z "bremzanjem" prostih količin iPhonov na trgu v začetku prodajnega cikla. S tem ustvarjajo umetno napetost prvih par mesecev.

kar se tiče Androida pa ne vem, ker ne uporabljam.

Tak, da definitivno presedlam na 5s do konca leta. iPad pa je že tako pri hiši.

edit: recimo cena Lumie 925 skozi celotno prodajno obdobje http://geizhals.at/eu/?phist=945653&age=9999
No bo isto, so rekli pri MS. Zamenjali so kernel in cel software je drug in kao ni bilo mogoče nadgraditi na 8. Kar pa ne pomeni, da niste dobivali posodobitve. Samo ne imenuje se windows phone 8. Če bi pa dali ime 8 in manj funkcij, se pa ne bi toliko bunili, tako kot apple dela. Vsi imajo ios 7, s tem da ima 3gs krepko manj funkcij, kot 5s.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
3GS nima možnosti IOS7 spet neki nabijate. Vsak naj vzame kar mu paše men osebno sede I5 in ga ne dam za noben drug sem na IOS od IP2G in bo tudi tako ostalo saj pri nas doma še otroka masta vse od Appla in prav tako ata in mama. Mamo se vsi skup zelo fino. Men pač Android ne sede ne rečem da ga nebi mel edin jaz nimam več ne časa ne živcev, da bi se ukvarjal z glupimi napravami, Sedaj stvar ko vklopim hočem da dela, ko sem bil mlajši mulo sem hotu vse vedet, zdaj enostavno ni časa za te bedarije.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Dobro pa 4ka, nima veze.
Očitno nisi bistvo komentarja dojel!
Pravim, da 4ka ali 4s, nimata polnega ios7 in to je isto kot pri windows phone 8 in 7,8 (res je tukaj bolj drastično).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Joj, ste vi applari prava vrsta ljudi, kaj je kdo rekel da iphone 4 ne dela tekoče, pravim pa da apple prilagaja os napravam da lahko zagotavlja dolgotrajno podporo.

Tako je. Android pa tega ne zna in imaš na voljo ali imet star sistem ali zatikajoč telefon. In to ni OK.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Nevem al vsi iz glave pišete ali gledate youtube ali od kod vam vse te ideje.

Iz prve roke: objektivno: imam vse skupaj ene 6-7 appl naprav.

iphone 4 in ios 7 je z 7.0.0, 7.0.1, 7.0.2 štekal kot svinja. Zakaj vem? Ker imam iphone 5 in vem kako deluje tam. vceraj so izdali ios 7.0.3, ki pa je zelo povdarjam ZELO popravil delovanje iphone 4. Je uporaben, do vceraj sem razmišljal o downgrejdu na 6 od updejda 7.0.3 več ne. Zakaj apple naprave držijo ceno ? Ne zato, ker šibajo v štartu male zaloge ven, ampak zato ker ne dovolijo prodajalcem ala big bang, ispot, istyle mercator tehnika.... vglavnem vsem jih želijo prodajat, da nižajo cene od tega kakšne določijo oni. S tem držijo prestiž znamke in enostavno so potem tusi rabljene apple naprave drazje, saj se cena uravnava nekako na ceno nove naprave. Npr samsung galaxy je po 2-3 mescih pri tretjih prodajalcih za -20% ceneje, medtem oa ko iphone od samega začetka drži identično ceno.

Evo primer: http://www.getgoods.de/10157619/apple-iphone-5-16gb-schwarz izdan: oktober 2012
http://www.getgoods.de/smartph...9505-16gb-black izdan: marec 2013. V štartu so bile cene enake.

Vglavnem sam ostajam pri applu, dokler bo delalo kot dela, ko pa nebo pa najdem alternativo. Zaenkrat je za mene še ni. Sploh ko imaš enkrat tablico, telefon, maca, je brezveze o čem drugem sploh razmišljat. Sem pa testiral tudi nexus 10 tablico, katera res deluje zelo hitro primerljivo, če ne še hitreje kot ipad z ios7.

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Joj, ste vi applari prava vrsta ljudi, kaj je kdo rekel da iphone 4 ne dela tekoče, pravim pa da apple prilagaja os napravam da lahko zagotavlja dolgotrajno podporo.

Tako je. Android pa tega ne zna in imaš na voljo ali imet star sistem ali zatikajoč telefon. In to ni OK.
Moja izkušnja je z malo bolj recent androidi in iphone 4 drugačna... galaxy nexus je daleč najslabše delal s prvo verzijo sw (4.0), na 4.1 je delal odlično, 4.2 so malenkost pokvarli, s 4.3 spet odlično in danes ne dela telefon nič slabše kot enako star iphone 4s z ios7.
iphone 4 je z ios4 in še bolj z ios5 delal odlično, ios6 je bil opazno slabši, ios7 pa je na tem telefonu daleč od hitrega in gladkega delovanja. Z včerajšnjim updejtom se da vsaj izklopit te 3 urne animacije, tako da je sedaj malenkost bolje (scroll se še vedno zatika).

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
iphone 4 in ios 7 je z 7.0.0, 7.0.1, 7.0.2 štekal kot svinja.

Evo, prvi ki ni opran.
evil.gif

Tudi moj kolega ima 4ko in se po glavi tolče, ker zadeva šteka da je za znoret. Ampak na Alterju vsem dela super in nobenemu ne šteka. No, razen enega.
Ne vem s čim vas futrajo.
priden.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
ksz..

žalit ti ni treba nikogar tule gor.

Drugače pa je bila 4-ka predstavljena 2010 z iOS4 programsko opremo, zdaj pa smo konec leta 2013. In normalno, da ne more delati tako hitro, kot na 5s.

Kako pa je z updajti pri konkurenci po treh letih? sploh obstajajo?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
iphone 4 in ios 7 je z 7.0.0, 7.0.1, 7.0.2 štekal kot svinja.

Evo, prvi ki ni opran.
evil.gif

Tudi moj kolega ima 4ko in se po glavi tolče, ker zadeva šteka da je za znoret. Ampak na Alterju vsem dela super in nobenemu ne šteka. No, razen enega.
Ne vem s čim vas futrajo.
priden.gif

ja alex je neki cudni apple uporabnik. Ker ponavadi vsem vse dela
smile-1.gif

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Stvar je taka, imel par ur od znanaca iphone, zadeva je super narejena, slike ok, vendar se mi zdi majhen.

Mogoče samo stvar osebnih preferenc, vendar če bi bil večji, recimo kot S4, bi ga že kupil.

Škoda, da Jabuka, ne da ne trg kakšen večji telefon, mislim da bi bil prodajni hit.

No nekaj časa bom še počakal potem pa morda v nakup novega telefona.

Black

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz..

Drugače pa je bila 4-ka predstavljena 2010 z iOS4 programsko opremo, zdaj pa smo konec leta 2013. In normalno, da ne more delati tako hitro, kot na 5s.

Ne vem zakaj si užaljen. Na forumih je 99,9% zapisov, da so iPhoni edini, ki ne štekajo. "Realnost" je drugačna.
Ni mi jasno zakaj je Apple na "staro" 4-ko iOS7 nalagal? Da lahko rečete, da dobivate nadgradnje? Še manj mi je jasno zakaj uporabniki pravite, da dela brez štekanja, če pa to ni res.
redface-1.gif

Ja, tudi pri konkurenci so vsi aparati posodobljeni na zadnjo uradno verzijo predvideno za aparat.
evil.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Imenik že odpira brez zamika pri konkurenci? Pa backup se že da narediti brez rootanja ali kako že verniki temu rečete?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

Reči kolegu, da naj namesti update, ki je prišel ven v torek. Update je na voljo pod Setting -> General in se namesti OTA. Baje na 4-ki dela precej bolje. Meni iPad 3 dela bolj tekoče, ki je tudi prej imel malo težav.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz..

Ne vem zakaj si užaljen. Na forumih je 99,9% zapisov, da so iPhoni edini, ki ne štekajo. "Realnost" je drugačna.
Ni mi jasno zakaj je Apple na "staro" 4-ko iOS7 nalagal? Da lahko rečete, da dobivate nadgradnje? Še manj mi je jasno zakaj uporabniki pravite, da dela brez štekanja, če pa to ni res.
redface-1.gif

Ja, tudi pri konkurenci so vsi aparati posodobljeni na zadnjo uradno verzijo predvideno za aparat.
evil.gif

mene si se najdu zdaj preparirat, ko guram 2 leti staro lumio 800 brez popravkov?
confused-1.gif

uživaj dalje

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
S4 ima živalske specifikacije (ok imamo tudi močnejše ala LG G2 ipd.), ampak kur*evi samsung skin in neoptimizirane smeti zadevo vlečejo nazaj z 500tonskim tovornjakom.

S4 z CM10.1 je pa popolnoma druga zgodba.. Na to bi se pa človek z lahkoto navadil.

467716-post_slo.gif

Podpis, samo kateremu to ni jasno, potem ne potrebuje takega telefona. Če mu S4/Note 2/iPhone deluje OK na stocku potem naj ne jam(b)ra. Kdor bi rad res tekoče delovanje bo posegel po alternativah kot so CM. Mogoče bo kaj boljše sedaj ko bo CM firma, in bo menjava romov (še) lažja za neuke.

S4 iz CM10 bi imel prav tako note 2,3. Iz stock romom je pač za v smeti. iPhone ne bom komentirau, za otroke, pač imaš igrice gor in to je to. Laucherji itak ne obstajajo, teme prav tako ne. Ubistvu ni nič. Če ne jailbraikaš. Kako bugast je ios7 pa si lahko preberete na internetu, Čakajo update vedno da bo boljše, mi čakamo kite kat 4.4 in bo spet 1 leto prednosti. Ko bo is x nov bo že nekje na nivoju 4.3. IMO iPhon se opravičujem za krute besede.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Imenik že odpira brez zamika pri konkurenci? Pa backup se že da narediti brez rootanja ali kako že verniki temu rečete?

Kakšnega zamika? Greš v imenik, poiščeš stik in pokličeš? Je pri iOSu to drugače? Aja saj res, vi greste lahko zvečer par minut prej spat.
hysterical-1.gif

Backup česa? Imenika? Kontaktov? Aja, verjetno misliš na celoten backup sistema na računalnik? Glede tega imam itak slabo mnenje. Že iz časa desktop Windows me ganja misel, zakaj bi si nekdo restoral (star) celoten sistem in s tem uničil nov, čist sistem? Sedaj, ko sem v pričakovanju N5 prodal S2, sem si prenesel samo slike in exportal nastavitve treh programov na Gmail.

P.S. Gotovo boš znal pomagati. Kolega z i4 me sprašuje, če obstaja kakšen popravek za dodajanje novega kontakta. Vpiše novo telefonsko in ko želi dodati ime se tipkovnica ne prikaže.