Zakaj kupiti iphone?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nočem nikogar užalit, ampak S4 je smet. Kolega ima S4 jaz sem imel N4 (ki je kot veste precej slabši po spec). 5 min sva testirala enake zadeve in S4 je hitro začel mleti in lagati, med tem kod je N4 delal gladko naprej.

S4 ima živalske specifikacije (ok imamo tudi močnejše ala LG G2 ipd.), ampak kur*evi samsung skin in neoptimizirane smeti zadevo vlečejo nazaj z 500tonskim tovornjakom.

S4 z CM10.1 je pa popolnoma druga zgodba.. Na to bi se pa človek z lahkoto navadil.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
2x cena?? Niga plis

Nexus bo sigurno okoli 500 eur, iphone pa je 700 eur...

nexusi se prodajajo po okrog 350 po spletnih trgovinah v redni prodaji, zdaj ko se mu izteka zivljenjska doba pa 300 plus postnina. ajfoni po 700 kot pravis. niga plis.
ce pa kaki slovenski kekec pokne gor pobozno zeljo s ceno 500 in vec eur, pa to ne pomeni da se dejansko za tolko prodaja.

Nisem cist ziher ... To da telefon skoz zivljenski cikel ne zgublja vrednosti si mislo kot prednost al slabost ?
evil.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Imam tablico in telefon z androidom in ipad mini-ja z iOS.

Nisem nek apple fanatik, a mi je preprostost sistema, dodelanost vsake aplikacije (ki je dejansko taka kot da bi jo telefon vseboval vgrajeno že tovarniško), hitrost delovanja in sama uporabniška izkušnja z iOS-om tako všeč (vsaj glede na izkušnjo z Ipad mini-jem), da razmišljam da bi še s telefonom šel na apple. Trenutno me od tega odvrača le cena in dejstvo, da poznam izkušnjo podjetja kjer so v enem letu od 15 službenih Iphone 5 bili na servisu že skoraj vsi. Kar precej od njih je bilo direktno zamenjanih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Pri meni prevlada tudi (oziroma mi je celo fajn pomembno), da je iOS takšen, da dobro dela tudi na starejših napraveh. Novi OS na 4 leta starem telefonu (iOS7 na iPhonu 4 sprobano dela OK, brez zatikanja). Imam pa doma, recimo, tudi enako star Galaxy S. Gor naložit najnovejši Android. Cel smeh ...
Skratka: pričakujem, da je telefon sposoben prežvečit vse novejše različice OS v času vezave + še kako leto. Recimo skupaj 3 leta.
Pri Androidu še nsiem našel primera, da bi to laufalo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
saj to je to, ma kolega htc desire ki je prišel ven ta nekje ko iphone4? oz pol leta za njim, pa telefon danes preprosto več ni uporaben
enako razni galaxy ace, ko so jih takrat vse kolegice kupovale za 200 €, ti telefoni danes ne da niso več okej, ampak preprosto ne delujejo več, in to ni izgovor tudi če so tolko cenejši

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Imam tablico in telefon z androidom in ipad mini-ja z iOS.

Nisem nek apple fanatik, a mi je preprostost sistema, dodelanost vsake aplikacije (ki je dejansko taka kot da bi jo telefon vseboval vgrajeno že tovarniško), hitrost delovanja in sama uporabniška izkušnja z iOS-om tako všeč (vsaj glede na izkušnjo z Ipad mini-jem), da razmišljam da bi še s telefonom šel na apple. Trenutno me od tega odvrača le cena in dejstvo, da poznam izkušnjo podjetja kjer so v enem letu od 15 službenih Iphone 5 bili na servisu že skoraj vsi. Kar precej od njih je bilo direktno zamenjanih.

glih tega te ne rabi bit strah, podatke maš itak vse v oblaku, telefon pa dobiš drugi takoj oz v 2-3 dneh, zdaj pa mi najdi še kako firmo ko na ta način rešuje garancije
grin1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Mi ni ravno, da bi vseskozi živel v strahu, da bom morda jutri brez telefona in bom morda v ključnem trenutku iskal nadomestek. Niti mi ni, da bi pametni telefon vključno z vsemi podatki minimalno 1x letno vlačil po servisih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
saj to je to, ma kolega htc desire ki je prišel ven ta nekje ko iphone4? oz pol leta za njim, pa telefon danes preprosto več ni uporaben
enako razni galaxy ace, ko so jih takrat vse kolegice kupovale za 200 €, ti telefoni danes ne da niso več okej, ampak preprosto ne delujejo več, in to ni izgovor tudi če so tolko cenejši

Točno tako. Delujejo sicer še (je doma tudi en ace), ampak le, če jih pustiš na SW, kot je bil gor (ace je recimo ostal na zadnji verziji Gimgerbreada in deluje znosno dobro), Galaxy S je pa na CWM (ne vem, ai je osnaova ICS ali Jellybean), pa je praktično neuporaben (ga za wifi hotspot uporabljam). Če bi porinil gor 2.3.6 (ki je zadnji uradni), bi delal kar OK. Ampak 2.3.6 je star dve leti in pol in 3 generacije za časom ... Korc pa tak OS in support za nazaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Mi ni ravno, da bi vseskozi živel v strahu, da bom morda jutri brez telefona in bom morda v ključnem trenutku iskal nadomestek. Niti mi ni, da bi pametni telefon vključno z vsemi podatki minimalno 1x letno vlačil po servisih.

Crkujejo vsi. Kolikor imaš pač srečo (tudi pri 'ključnem trenutku', tudi pri applu. Jaz s 4 nobenih problemov, 4S dvakrat zamenjan, 5 za zdaj OK. Imamo na formi kupček iPhonov, pa nimam občutka, da bi kaj nadpovprečno crkovali.
Če je telefon backupiran in povezan v oblak, za podatke ni skrbi. Ko sem 4S menjal za 5, sem imel cca pol ure dela (nedosegljiv sem bil pa morda 10 minut)..

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@tomi

No na blef pa ne bomo nekaj govorili.

Imel kar nekaj Galaxy ace zadnji čas v rokah in vsi delajo kot urica, tudi primo z vsemi bombončki, brez da bi kaj zatikalo.
Je pa res, da se na teh telefonih ne uporablja FB in podobna navlaka.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kar se tiče update podpore na androidu je to edina stvar, ki jo zamerim zato bom spet migriral na nexus 5 ko se ga bo dalo dobiti. Drugače se pa ravno igram z aceom, gor je cm 10.2 4.3 jelly bean in zadeva dela tako hitro kot s stock 2.3.3, že na stocku drugače ni raketa ampak je še uporabno.

Hvala bogu je tu dobra podpora iz strani neuradnih razvijalcev, drugače bi bil kar pogreb kar se posodovitev tiče.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:

Crkujejo vsi. Kolikor imaš pač srečo (tudi pri 'ključnem trenutku', tudi pri applu. Jaz s 4 nobenih problemov, 4S dvakrat zamenjan, 5 za zdaj OK. Imamo na formi kupček iPhonov, pa nimam občutka, da bi kaj nadpovprečno crkovali.
Če je telefon backupiran in povezan v oblak, za podatke ni skrbi. Ko sem 4S menjal za 5, sem imel cca pol ure dela (nedosegljiv sem bil pa morda 10 minut)..

Z Backupom že rešiš podatke. A podatki, ki si jih imel na tisti trenutek nedelujočem telefonu pa ostanejo na telefonu ko ta roma na servis.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Sem pristaš Windows Mobile.
Za tablico sem kupil Tablet Galaxy Note 10.1. Odlocitev zelo obzalujem, moral bi kupit iPada.

Tu pa me resnično zanima kaj je tako zelo narobe z Note 10.1 razen da zamuja posodobitev na 4.2 oz 4.3 predvsem zaradi večuporabniškega načina?

Moti me predvsem:
- zatikanje, ki ga glede na HW in specifikacije nebi smelo bit
- da sem ga imel na servisu ze 2 teden ker se je nekaj pregrevalo in mi je zažgalo ekran
- oblika(design) in velikost (ampak to so že osebne želje in preference
wink-1.gif
)

Dobra lastnost pa je to, da bodo dodali multi user, ki upam da bo delal.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Odvisno, kaj crkne. Redko crkne tako, da cel telefon mrkne. Kolikor spremljam po po internetu, crkujejo home knofi (oz so v šterki). Meni so 4s menjali, ker so bili fleki na displayu, telefon je bil pa 100% funkcionalen. Tudi če ti čisto crkne display, ga lahko restoraš preko itunes na tovarnišče nastavitve.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Če te moti zatikanje in zakasneli updejti, kupi Nexusa. Sicer se pri Nexus 10 splača še malo počakati, ker stari je že eno letu zunaj in bo mogoče naslednji teden najavljen nov model.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Moti me predvsem:
- zatikanje, ki ga glede na HW in specifikacije nebi smelo bit
- da sem ga imel na servisu ze 2 teden ker se je nekaj pregrevalo in mi je zažgalo ekran
- oblika(design) in velikost (ampak to so že osebne želje in preference
wink-1.gif
)

Dobra lastnost pa je to, da bodo dodali multi user, ki upam da bo delal.
wink-1.gif

A daš scenarij kjer se ti zatika, ker glede na project butter se ne bi smelo, tudi iz prakse vem, da se načeloma ne zatika.
Se ti zatika tudi ko je prišel iz servisa, glede na to, da si imel očitno defektno enoto.

Glede oblike, velikosti, teže, (Ipad 4 vs Note 10.1)

Dimensions
241.2 x 185.7 x 9.4 mm (9.50 x 7.31 x 0.37 in) 262 x 180 x 8.9 mm (10.31 x 7.09 x 0.35 in)
Weight
662 g (1.46 lb) 600 g (1.32 lb)
Size
1536 x 2048 pixels, 9.7 inches (~264 ppi pixel density) 800 x 1280 pixels, 10.1 inches (~149 ppi pixel density)

Ne vem no, se mi zdi, da nekateri tako zelo pretiravate z razlikami, kjer so minimalne, in je stvar okusa oz. nekomu paše nekaj takega drugemu pa nekaj drugačnega pa drži za vse IOS, WP in android. Zadnje generacije naprav so resnično blizu tam v 95%, če gledamo seveda cenovno primerljive izdelke. Ne morete pa neke ace primerjati z iphoni, nikoli ni bilo primerjivo, dobro da clia in kake mercedeze primerjate. Za 200 eur pač dobiš kar dobiš in ne moraš računati na uradne posodobitve, ker je že hardware na meji pa enostavno ni bilo zajeto pri tej ceni. Za veliko uporabnikov pa je itak originalni gingerbread dovolj dober...
Za S2 vem iz lastnih izkušenj, je dobil 3 posodobitve, končala na 4.1, delala tekoče (imenik vemo kako je, če koga moti menja).
Če je meni prav znano Apple tudi izklaplja funkcionalnosti za naprave na katerih bi uporabniška izkušnja trpela zaradi prestarega hardwara pri posodobitvah- če se motim me popravite.
Najbolj očitam androidu čas, ki je potreben za posodobitev( so pa tu Nexusi), da ni za vse enake (določene regije in operaterji dobijo veliko prej kot drugi) naprave naenkrat (to ima apple dobro rešeno, ne vem kako je na WP) po drugi strani pa nudi zelo veliko izbiro naprav in "posebnih" funkcionalnosti npr. vodotesne naprave.

Pa še tisto, a lahko prosim za primer lepe aplikacije za IOS in grde za android? Saj glede na izjave vam to ne bi smelo biti težko.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
Lep pozdrav znalci in poznavalci.

Počasi bo treba zamenjati telefon, ker dela že zelo počasi in se obesi vsak dan.

Zakaj iti iz androida na iphone?

Tukaj sprašujem predvsem uporabnike iphona, kaj je tisti odločilni faktor za nakup?

Kaj je pri vas pretehtalo v prid iphonu?

Hvala vsem

nahrung002.gif

Black

Pred iPhoneom sem imel 3 androide, tudi takrat top telefon v ponudbi Samsung Galaxy S2. Punca ima Galaxy S3...

Zdaj imam iPhone 5, pa pomojem ne bom več spremenil ponudnika. Vse DELA, vse dela tekoče, brez kakršnega koli zatikanja, brez raznih errorjev, nikoli ni treba restartat telefon, baterije pa itak ven ne moreš vzet. Uporaba je intiutivna in enostavna (send file as in podobne operativne zadeve).

Zelo zadovoljen. Cena je pa na ravni top ponudbe konkurenčnih telefonov.

Nekaterim je ekran premajhen. Nekateri se pritožujejo, da je zaprt sistem. Mene zaprt sistem ne moti, ker se mi RES ne da ubadat po par ur, da si "izboljšam" telefon, če je že tako dober.

apliakcije so dražje kot na androidu.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
se strinjam v vsem, razen v zadnjem delu. iPhone 4 je precej stara zadevica. ima posodobitev na iOS7 in kolikor slisim, dela odlicno. brez zatikanj. pa gre za 3 generacije star telefon. S2 sem ze ko je bil aktualen poslusal, kako se zatika, ne samo imenik, vendar cel sistem (in gre za osebo, s katero sva takrat veliko delala skupaj, tako, da se zelo dobro spomnim bentenja in vsega). jaz pa sem takrat imel iP3GS, ki je bil ze takrat zastarel, z vso najnovejso navlako, in vse kar je oviralo sistem je bil FB app, ki sem ga preprosto odinstaliral in je telefon delal normalno naprej.

sedaj imam pol leta Note II. ne recem, super telefon, ampak glede na specse, ki jih ima, ne bi smelo nic trokirati. tako fotoaparat vedno veckrat deluje neodlocno, ce zelim fotografijo narediti direktno skozi IG, je vcasih toliko laga, da naredim fotko, mislim, da sem fotknil, potem pa vidim, da je dejansko zajel fotografijo sele par sekund kasneje, torej fotka popolnoma neuporabna. na iPad Miniju tega ni. vse deluje.
dopuscam sicer, da gre za softwareski problem, ampak smo spet pri tem, da je to android.

me pa moti to, da se mi zadnje case v zepu veckrat resetira. in prebiram, da je to kar problem pri Samsungih. in to ni okej, sploh ne.

tablica Galaxy Tab, ki sem jo imel. ze res, da sem jo menjal, ker mi je postala prevelika, ampak lahko bi menjal za manjsega Taba, ali Nexusa. ampak se mi je android zacel upirat, saj z aplikacijami pride tudi polno navlake. od nekje se zacne zabijat prostor, in sploh nimas pojma ne kontrole nad tem, oz. imas, vendar je sistem tako nepregleden, da vcasih fotke, ki sem jo shranil preko card readerja, nisem nasel. iPad imam ze cca. pol leta, malce manj, in se nic ne zabija.