Zakaj kupiti iphone?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Moti me predvsem:
- zatikanje, ki ga glede na HW in specifikacije nebi smelo bit
- da sem ga imel na servisu ze 2 teden ker se je nekaj pregrevalo in mi je zažgalo ekran
- oblika(design) in velikost (ampak to so že osebne želje in preference
wink-1.gif
)

Dobra lastnost pa je to, da bodo dodali multi user, ki upam da bo delal.
wink-1.gif

A daš scenarij kjer se ti zatika, ker glede na project butter se ne bi smelo, tudi iz prakse vem, da se načeloma ne zatika.
Se ti zatika tudi ko je prišel iz servisa, glede na to, da si imel očitno defektno enoto.

Glede oblike, velikosti, teže, (Ipad 4 vs Note 10.1)

Dimensions
241.2 x 185.7 x 9.4 mm (9.50 x 7.31 x 0.37 in) 262 x 180 x 8.9 mm (10.31 x 7.09 x 0.35 in)
Weight
662 g (1.46 lb) 600 g (1.32 lb)
Size
1536 x 2048 pixels, 9.7 inches (~264 ppi pixel density) 800 x 1280 pixels, 10.1 inches (~149 ppi pixel density)

Ne vem no, se mi zdi, da nekateri tako zelo pretiravate z razlikami, kjer so minimalne, in je stvar okusa oz. nekomu paše nekaj takega drugemu pa nekaj drugačnega pa drži za vse IOS, WP in android. Zadnje generacije naprav so resnično blizu tam v 95%, če gledamo seveda cenovno primerljive izdelke. Ne morete pa neke ace primerjati z iphoni, nikoli ni bilo primerjivo, dobro da clia in kake mercedeze primerjate. Za 200 eur pač dobiš kar dobiš in ne moraš računati na uradne posodobitve, ker je že hardware na meji pa enostavno ni bilo zajeto pri tej ceni. Za veliko uporabnikov pa je itak originalni gingerbread dovolj dober...
Za S2 vem iz lastnih izkušenj, je dobil 3 posodobitve, končala na 4.1, delala tekoče (imenik vemo kako je, če koga moti menja).
Če je meni prav znano Apple tudi izklaplja funkcionalnosti za naprave na katerih bi uporabniška izkušnja trpela zaradi prestarega hardwara pri posodobitvah- če se motim me popravite.
Najbolj očitam androidu čas, ki je potreben za posodobitev( so pa tu Nexusi), da ni za vse enake (določene regije in operaterji dobijo veliko prej kot drugi) naprave naenkrat (to ima apple dobro rešeno, ne vem kako je na WP) po drugi strani pa nudi zelo veliko izbiro naprav in "posebnih" funkcionalnosti npr. vodotesne naprave.

Pa še tisto, a lahko prosim za primer lepe aplikacije za IOS in grde za android? Saj glede na izjave vam to ne bi smelo biti težko.

se pravi je tebi povsem sprejemljivo da telefon za 200 € ni uporaben več kot kako leto ?

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
KAj pa če je kolega imel takrat tud kak FB app ali kaj podobnega gor, imel S2 nikoli ni bilo takih težav. Pregledam pa dovoljenja in te stvari preden namestim, pa tudi raje kupim aplikacijo kot pa free verzije z oglasi.

To kar se pa ti z Note 2 dogaja pa absolutno ni vredu, V bližnji okolici verjetno 5 Samsungov pa se nobeden ne resetirava v žepu, factory reset ali pa na servis, najprej pa seveda pregled aplikacij, ker je navečja verjetnost da je tam kaj narobe.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Pa še tisto, a lahko prosim za primer lepe aplikacije za IOS in grde za android? Saj glede na izjave vam to ne bi smelo biti težko.

iphone

Malo boljša primera bi pa lahko izbral. Ena ima 700 review-ov, druga pa 50k.
Če imata enako funkcionalnost, še ne pomeni da sta primerljivi
rolleyes-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:

se pravi je tebi povsem sprejemljivo da telefon za 200 € ni uporaben več kot kako leto ?

Galaxy Ace je prišel ven 2011, kdo pa pravi, da je neuporaben, saj čisto solidno dela na Gingerbreadu, verjetno z kakim custom romom tudi više.

Ace 2, ki je prišel 2012 pa je možno nadgraditi tovarniško na 4.1.2

S2 sem imel dve leti brez težav, niti ne bi menjal, če ne bi ugodno prišel to novega telefona.
Pa veliko uporabljam funkcionalnosti pametnega telefona oz. aplikacij, se pravi polega klasike klicanjje, sms, epošta, brskanje (spletno brskanje, IMDB, wikipedia, Termania), youtube, glaba, fotografija, beležke, rssreader, koledarji, opravila, prenos datotek, navigacija razne check liste, poraba goriva, šport beleženje, vreme pri ta novem še sedaj nfc in nfc tage

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Pravim, da ne morete primerjati telefona, ki ob izidu stane 200 eur s telefonom, ki stane 700 eur in da dobiš toliko kot si plačal.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:Ace 2, ki je prišel 2012 pa je možno nadgraditi tovarniško na 4.1.2

Pa si videl kako to deluje? Na trenutke prisežem, da odpira po 4 sekunde sporočila, imenik itd. Kolega je 8 mesecev (skoraj na dnevni ravni, če ne pa vsaj vsake 2,3 dni) spremljal nategovanje samsunga, da bo zdaj zdaj prišla nadgradnja. In naposled je prišla, pa umira ob lagu. Tudi na tem forumu se je že pojavila tema kako iti nazaj na gingerbread pri ace2, ker tale nadgradnja nenormalno počasi dela.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:Ace 2, ki je prišel 2012 pa je možno nadgraditi tovarniško na 4.1.2

Pa si videl kako to deluje? Na trenutke prisežem, da odpira po 4 sekunde sporočila, imenik itd. Kolega je 8 mesecev (skoraj na dnevni ravni, če ne pa vsaj vsake 2,3 dni) spremljal nategovanje samsunga, da bo zdaj zdaj prišla nadgradnja. In naposled je prišla, pa umira ob lagu. Tudi na tem forumu se je že pojavila tema kako iti nazaj na gingerbread pri ace2, ker tale nadgradnja nenormalno počasi dela.

Ne nimam izkušenj z Ace 2 , samo z Ace.
Nova Launcher na Ace 2 4.1.2 pa bo
smile-1.gif

Osebno zame je boljši nakup rabljen S2 kot pa nov ACE2

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
se strinjam v vsem, razen v zadnjem delu. iPhone 4 je precej stara zadevica. ima posodobitev na iOS7 in kolikor slisim, dela odlicno. brez zatikanj. pa gre za 3 generacije star telefon.
Imam iphone 4 z ios7 in dela odlično... če ga primerjam s kakim lowend crapsungom.

Vidim pa, da je vsem, ki se pritožujejo čez android skupno to, da so imeli (imajo) samsunga
smirk-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
To nas že več uporabnikov dalj časa "trobi". Med seboj lahko primerjaš le iPhone in Nexuse. Vse ostale modificirane Androide nima smisla primerjati, sploh če vzameš kakšen cheap model.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
saj ne primerjamo neposredno, meni pač ni sprejemljivo da je telefon po 2 nadgradnjah neuporaben (pa tudi če stane nov 200 €) pa nebi zdaj s tistimi ja da pač te in te aplikacije nesmeš met gor pa dela, to je za mene neuporabno

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
saj ne primerjamo neposredno, meni pač ni sprejemljivo da je telefon po 2 nadgradnjah neuporaben (pa tudi če stane nov 200 €) pa nebi zdaj s tistimi ja da pač te in te aplikacije nesmeš met gor pa dela, to je za mene neuporabno

Za tebe pa je torej normalno da po 2 updejtih nimaš več polovico stvari, ki jih podpirajo novejši modeli? Aja, pa tudi performance več ni to kar je bil.

http://arstechnica.com/apple/2013/09/new-lease-on-life-or-death-sentence-ios-7-on-the-iphone-4/

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

Pa kdo ti je kje rekel, da je neuporaben, saj razlike med osi so majhne in se pridobiš/izgubi veliko.

Ajde naštej hitro prednosti ios 7 napram ios6, ki so bistvene za uporabo (razen videza) enako za andorid 4.1 in zaradi mene 4.4

Ti je popotnik lepo napisal da je ace na gingerbread uporaben. Enako sem ti pisal, da se s2 brez težav lahko še danes normalno uporablja (glede na nove aparate ni imel NFC, ni bil Full hd zaslon, baterija je manj časa zdržala, določenih senzorjev ni imel, fotkiči so sedanji boljši, položaj najdejo hitreje zaradi glonass podpore.... daleč pa je od tega da bi bil neuporaben.

Pač facebook je imel od začetka aplikacijo, ki je znala sesuti ali povečati porabo na telefonu...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Recimo zame zelo pomembni (na iphonu) pri IOS 7 recimo controlcenter, pri androidu (nexus 7) multiple user pri verziji 4.2 in višje.

Ace je uporaben toliko kot nokia 5230, s tem da obstaja za ace več aplikacij (ne bi o tem koliko jamranja sem že preposlušal za ace uporabnike - pomoje najslabši samsung z androidom ever). Za vsakodnevno uporabo pa to ni, edino če je nadomestek dumbphona oz. če si skrajno nezahtevna oseba.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Sem vmes preveril svojo izjavo od zgoraj, da apple enako ne dostavi vseh funkcij posodobitev na vse naprave, pri ios7 je bil iphone 5 prvi, ki je dobil vse nove funkcionalnosti.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Pa da si iz sosednje teme spodosim izjavo, ki potrjuje zgoraj napisano

Citat:
Uporabnik doto pravi:
Se bo pa kasneje poznalo. Na primer upgrade iz iphone 4 na 4s na prvi pogled ni prinesel dosti. Sedaj z iOS 7 pa se zelo pozna razlika. Na štirki so morali veliko efektov izklopiti, da ta deluje zadovoljivo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Še vedno je bolje imeti tekoče delovanje in se odpoveš zabluranem ozadju, kot da šteka. Aplikacije so pa nove in imajo enako funkcionalnost kot na 5x.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Joj, ste vi applari prava vrsta ljudi, kaj je kdo rekel da iphone 4 ne dela tekoče, pravim pa da apple prilagaja os napravam da lahko zagotavlja dolgotrajno podporo.

Airdrop ti tudi dela tekoče na iphone 4?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
pravim pa da apple prilagaja os napravam da lahko zagotavlja dolgotrajno podporo.

Ne vem, kaj hočeš povedat. Seveda imajo stari modeli slabši HW. To da skrbijo za uporabnike, ki so jim prodali telefon pred tremi leti je samo plus. Seveda jim je to v interesu, saj jim hočejo prodajati še aplikacije, glasbo, filme, ... Samsungu, HTC-ju to ni.

Seveda kdaj kak feature tudi manjka. Na 4s je kolikor vem AirDrop edina stvar, ki manjka.. Uradno sicer, naj ne bi bil bluetooth čip kompatibilen. Samo je to verjetno samo izgovor.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Glede tega je kar ok. Ko sem kupil iphone 4 je imel recimo iOS 4.3, ki se je potem lepo nadgradil na 5.0, 6.0 in zdaj 7.0

Približno isti čas sem kupil Samsung Galaxy S, ki je imel ob prihodu Android 2.1, ki se je čez čas nadgradil v 2.2 in kar se tiče uradnih nadgradenj je bilo to to. "na črno" sem sicer naložil 2.3, potem je bilo pa konec.. In danes je GS1 krepko passe, i4 se pa še kar drži.

Podobno je z ipadom 2, in to daje uporabniku nek občutek trajnosti, ki je v danšnjem svetu elektronskih naprav marsikje izgubljen. In potem je tudi višjo ceno lažje plačati (s tem da je recimo danes i4 vreden vsaj trikrat več kot SGS1).