Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
blenda je bila na f/4 do f/5,6 bolj nisem hotel zapirat, ker so prišle preveč senčnate ven potem (skakalec je bil preveč temen). posledično paning skoraj ni bil možen zaradi časov okoli 1/2000 (sem poskusil pri Romornu, pa se vidi malo, da je ozadje zamegljeno, ampak bolj ni šlo).

V tem primeru bi bilo bolje, da bi se posluzil M(anual). Ti si pa, kakor vidim, fotkal na AV.
Drugace pa dobre fotke. Tista plava nalepkica ti je prav prisla
cool-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
veš kaj je problem - da če bi delal na manual, ne moreš tok hitr nastavt, ko on mimo prileti, moraš računat, da z mize ko prileti, je v soncu, nato pride med smreke, nato se pa spet odpre...

so mi vsi rekli, naj raje na Av delam, ko sem prvih par na M prežgal... mah, kaj prežgal, zažgal...
redface-1.gif

vidva potem nista nič zrihtala? škoda... mislim, da bi ravno tako dobro naredila, če ne še boljše...
smile-1.gif

ND filter ali pa pola filter bi prišla prav, samo - saj pravim, gre se tudi za igro sonca in senc... ne vem, kako bi potem izpadlo...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Hja,.. vem, vem kaj zelis povedati, ampak ti bi moral fotkati vedno na istem mestu in za tisto mesto si izracunas cas. Ti si pa verjetno sel "od gor do dol"? Da ne bos mislil, da obvladam slikanje tega, ampak sam bi poskusil tako.

Ne, na zalost potem midva nisva nic... sva imela tako ali tako napacno akreditacijo.. Sej o teh bi se dalo marsikaj razpravljati
bonk.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je pa tisti problem pri meni - nočem popolnoma enakih slik, vsako imam rad malce drugače narejeno, pa tudi, če so na istem mestu - pa kot spremenim.

skratka - Roemoeren mi je uspel najboljši prav na koncu mojega vidnega polja, kjer je popoloma druga svetloba ... na Manual bi ga verjetno zažgal, tko mi je uspela pa kr solidna fotka, po moje, no...
redface-1.gif

bi znal, samo če bi 400-ka dohajala...
tongue-1.gif
že moj včasih mal zaide s AI Servotom, pa je menda med hitrejšimi na trgu...

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@ziggy, fleš sem imel na kablu. razmišljam pa zaj da bi si kupil fotocelico, da bi lahko uporabil še en fleš, ker imam enega canona, ki sicer ni moj, ampak za uporabit bi bil. prvo bi mogo si nekje sposodit, da vidim če to z fotocelico sploh deluje kolko tolko zadovoljivo.
smile-1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Bo pa drugič boljše
grin1.gif

Sej ozadje je pri dobrem paningu tako ali tako zamegljeno - z odprto ali zaprto blendo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, itak, normalno... samo blendo bi zaprl, čas bi se avtomatsko spustil na, ne vem, 1/500, pa bi lahko naredil malo paninga.

pri časih nad 1/1000 je pa težka, da narediš lep paning... naslednje leto se bomo še bolj igrali...
grin1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Vuhuuu, kere fotke, ejga!!!
zmaga.gif

Sem si na hitro ogledal le tiste na zadnjih dveh straneh in so odlične. Tudi postprodukcija pri kolesarskih fajn sede.
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.