Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
s katerim objektivom se da najlepše slikat hrano z dosti globine. Zanima me Canonov objektiv. In kako narediš samo recimo eno točko ostro, vse okoli pa megleno. nek fotograf mi je rekel, da so včasih leče namazali z mastjo....moje je malček škoda zato me zanima alternativa...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.927
10.658
113
kod Džej-Zija
To lahko počneš z objektivom z veliko zaslonko, da boš dobila ozko področje globinske ostrine, recimo 50/f1,4, 85/f1,8 ali idealno 85/f1,2 (če imaš preveč denarja). Drugače lahko to izvedeš odlično tudi z lensbaby-ji. Spreminjaš fokusno ravnino, delaš mehke prehode in podobno.

Če imaš pa res malo denarja, si pa kupi en res poceni filter in potem pa filter namaži z mastjo, nikar pa ne maži sprednje leče svojega objektiva, ker ti tiste svinjarije ne bo nikoli uspelo v celoti odstraniti, ne da bi poškodovala premaza leče (coating).

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Mogoče si malo pomešal - Sigma z oznako DG lepo paše na 35mm format, se pravi na full frame, DC pa je tisti, namenjen za manjše senzorje.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
u, pol moram pa preverit, ker ne vem točno. vem samo, da ni pasala na Canonov konverter... jutri sporočim.
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.927
10.658
113
kod Džej-Zija
Od kod pa so te fotke: Mariborsko Pohorje ali kaj drugega? Pa morda bi še kakšen panning naredil.
tongue-1.gif

Sicer pa Specialized demo in GT DH-i, če se ne motim.
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
črnobela je konc huda!! :aplauz
grin1.gif

tole je pa par slik iz Planice. danes me sicer ni bilo tam, sem bil pa zato tako v petek kot soboto. kaj je uspelo - tole (upam, da vam bo všeč - mala reportaža iz Planice bo pa na mojem blogu jutri, kjer bo še več slik):

img8333.jpg

ledeni mož Janne Ahonen v zraku

img8347.jpg

Björn Einar Römören - še vedno svetovni rekorder

img8277.jpg

naš rekorder, Robi Kranjec - škoda, da mu danes ni uspelo priti na stopničke...

img8357.jpg

avstrijski čudežni deček, Gregor Sclirenzauer - ko drugim ni šlo, jih je preskočil za 20 m :aplauz

img8253.jpg

zmagovalec svetovnega pokala 2008, Thomas Morgenstern

img8367.jpg

v soboto naj bi se uradno zbralo pod velikanko 25000 ljudi

takole je bilo. lahko rečem, da en najtežjih vikendov v mojem življenju, se je pa definitivno splačalo.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.927
10.658
113
kod Džej-Zija
Luštne slike. Edino tiste, ki imajo ozadje, imajo ozadje rahlo preostro in zato moteče. Morda preveč zaprta blenda? Pa še kakšen panning z ozadjem bi prav prišel.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
blenda je bila na f/4 do f/5,6 bolj nisem hotel zapirat, ker so prišle preveč senčnate ven potem (skakalec je bil preveč temen). posledično paning skoraj ni bil možen zaradi časov okoli 1/2000 (sem poskusil pri Romornu, pa se vidi malo, da je ozadje zamegljeno, ampak bolj ni šlo).

je pa res, da sem prvič slikal polete...
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.