Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pivo? Prosim.
Aja pa poglej si prosim recimo knjigo 100 najboljših fotografij National Geographica pa mi zatrdi da za večino tovrstnih fotk potrebuješ potrebuješ 5fps in podobno...In ne boš verjel celo kakšna zelo zmazana fotka se notri najde.
Glej če te veseli športna fotografija, prav super, če te veseli studijska tudi vredu ampak za tisto kar jaz potrebujem in 80% hobi/amaterskih današnjih fotografov te lahko zadovolji že zelo hitro. Je pa jeba ko enkrat podležeš marketinškim foram in kar hočeš imeti več in več kot sploh kadarkoli izkoristiš.
Pa dej skočva enkrat na drink no, zakaj ne? Maš preveč naročil pa moraš skoz fotkat in podobno? Tudi jaz jih imam ampak bi se z veseljem s teboj v miru pomenil, ker si narobe razlagaš kar ti hočem povedati, zato rinem tja kamor ti ne "odgovarja".

Nazadnje urejeno:

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
S pravo opremo lahko naredis dobro fotografijo prakticno kjerkoli.

Se pravi imaš markeca ali D3 in že delaš dobre fotke?? Lepo vas prosim no. Vsak resen fotograf da pri dobri fotografiji oprema ni na prvem mestu, razen seveda če sedite za igriščem in pritiskaš na refal..ampak o športni fotografiji sem že zgoraj povedal koliko mi je do nje.

V bistvu si imel prej se delno prav. Sam tole pa ne ravno. Ni samo sportna fotografija tista, kjer kompakti ne morejo zravn. Tu bi se se celo dalo kaj narest. Saj ne rabis vedno hudega zooma na objekt, ki se hitro premika,...blabla

Kako pa bi s kompaktom, ki nima niti moznosti namestitve predlece naredil kaksen super makro? Ali kako bi slikal v muzeju, kjer ne dovolijo uporable flasha? Ali ...

Kot sem rekel. S pravo opremo lahko naredis dobro sliko prakticno kjerkoli. In prava oprema ni samo D3. Nanj mora bit namescen se makro objektiv, drugic hiter tele, ...

S kompakti pac v bistvu lahko delas npr portrete in fotografije pokrajin ter arhitetkture. Pa se tu si omejen s tehnologijo, ampak ce imas smisel za to, lahko naredis vseeno super fotke.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa kje si ti zdej mene najdu da sem goreč zagovornik kompakta jebemtiš???? Gor sem omenil, da je lep prikaz da tudi kompakti marsikaj zmorejo, o zmožnostih DSLRja mi ne rabiš govort ker sem že nekaj časa v tem delu. In ja se strinjam s teboj.
smirk-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
V delu, da ni vazna oprema. Pac v veliko primerih brez prave opreme ne mores narediti nic, cetudi imas teorijo in prakso.

Iscem zdajle pa ne najdem. Kako leto nazaj sem gledal fotografije, ki jih je nekdo naredil s kamero za enkratno uporabo. Barv skoraj ni bilo, ostrine sploh ne, so bile pa vseeno zelo vsecne. Fotografiral je pac mesto in zivljenje v njem. Tu se da naresti marsikaj z malo resursi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Prvo smo bli pri nekih ribnikih blizu Rač, bojda se reče Rački ribniki; potem pa smo šli k enemu domov v "studio" (beri: garaža), tam kjer je tisto modro ozadje. Delavnico pa je vodil Borut, ki kar obvlada fleš in vse kar spada zraven.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Še 50-tič...oprema je zelo pomembna. To pravi af, to pravim jaz, to pravi slvn, ti pa še vedno tupiš svoje. Veš, nekateri pa ne damo kaj dosti na marketinške fore, pa se vseeno znajdemov situaciji, ko tudi zelo dobra oprema ni dovolj. Na pivo pa seveda ne bom hodil.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.