Evo, Pakul, posebej zate sem našel tole, kar v intervjuju pravi Aleš Fevžer.
"Ne morem pa biti zadovoljen, da se ljudje, ki imajo opremo za recimo 300€ drenjajo pred mano zato, da so zastonj na tekmi in mi kradejo prostor. Meni je fotografija kruh, njim je pa fino, da so pod košem v Hali Tivoli, daj ih mogoče vidijo znanci. Konec koncev bo tista njegova slika uporabno samo za v družinski album in še tam bo en zmazek. To vem, ker tudi
če bi jaz vzel tisti njegov aparat v roke, pa imam potrebno znanje, ne bi mogel narediti zadovoljive slike za objavo ."
Vir:
http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1583&z=1
O tem, kdo je bolj kompetenten, fevžer ali neki pakul, pa mislim, da je odveč izgubljati besede.
Oprema je zelo pomembna in le kdor je prišel v položaj, ko zaradi opreme ni mogel narediti tistega, kar je imel namen, mu je to jasno.
Razumem pa, da vsak berač hvali svojo malho in tako nek fotografski analfabet seveda modro ugotavlja, da je 600 m objektiv 'brezveze' in da se da narediti takšno fotko tudi s kit objektivom. Potem pa taisti stoka, ker z manualnim objektivom ne uspe narediti fotke, ker je motiv prehiter...ko zmanjka argumentov, se pa zatekamo k 'umetnosti.' Ah ja...