Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Jaz pridem ja. Samo se ne vem tocno s kom al s KSK-jem al s firmo.. V vsakem primeru moram najprej v Kr. Goro po akreditacijo in ce se bomo s KSK-jem tam ustavili bi bilo meni super.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

ksz ...

S 300 mm se da v Planici 'kaj narediti' ali je premalo? Nisem še nikoli fotkal tam ...

Kaj pa ostale nastavitve? Kakšne posebnosti? Verjetno je malo 'problem' WB - glede na sneg ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
takole ti povem - Kranjska Gora, stal sem v cilju, na podestu za fotografe. dejansko lahko prideš kolikortoliko blizu šele nekje s 400 mm (jaz sem imel 200 mm na 1,4x konverterju + krop faktor) in je bilo kar okej, se je dalo priti do akcije (se vidi na slikah). problem je, da na konverterju izgubljaš na ostrini, sploh ko prideš do 200 mm ... blenda niti ni problem, jaz sem delal (drugi tek v senci) na blendi f/4,5 do f/5,6 pa je bilo še dovolj svetlobe. ISO med 100 in 250.

sam sem vedno tarnal, ko bi imel še 100 mm na Sigmi, pa bi bilo ravno prav. tudi to je dobro vedeti - če hočeš dobiti ves tisti đus, kot rad rečem, vso tisto akcijo, moraš dejansko biti čisto blizu, kar se lepo vidi na tej sliki:

img6154.jpg

kar se beline tiče - nastavi preko Kelvinov - čeprav moram reči, da mi je belino na avtomatiki zelo lepo zadeval, je pa res, da z levelsi potem lepo popraviš barvo. se da.
smile-1.gif

drugače imam pa celotno reportažo s kranjske gore na svojem blogu juretov.blog.siol.net . vabljeni k ogledu.
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jah, sej se sploh ne vidi da bi bil na snegu, pa rdeca je tud preziva. to ti dela se mal tezave.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tlele zdele gledam, se prav lepo vidi, da so na snegu. monitor skalibriran, sicer preko nekih čudnih vtičnikov, ampak sem zadnjič nekaj A4 zanalašč sprintal in je prišlo ven čisto okej.

aja, doma imam pa itak CRT, 19 col - tist je pa popolnoma merodajen - skalibriran pred kratkim. in preverjen z A4 printom. edino ostrina se mi zdi, da na print še bolj ven udari...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zdej ne vem, kako bo to urejeno, ampak, če boš lahko prišel kolikor toliko blizu, potem se da...
wink-1.gif

če boš v bližini pukla, bi moralo biti dovolj, samo, saj pravim, vprašanje, če ti bo uspelo prit tako blizu.

Aha, bomo videli kaj bo je rekel slepi ...
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sum je tako ali tako viden predvsem v temnejsih delih slike. Ce bi ga povisal, bi posledicno dobil tudi svetlejso sliko.. Razen ce je sum res tako izrazit. Ne vem.. ne poznam tvojega aparata (Canon user)
evil.gif
.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Sum je tako ali tako viden predvsem v temnejsih delih slike. Ce bi ga povisal, bi posledicno dobil tudi svetlejso sliko.. Razen ce je sum res tako izrazit. Ne vem.. ne poznam tvojega aparata (Canon user)
evil.gif
.

Jst pa Samsung user.
tongue-1.gif

Tisto kar sem probaval z ISO800, ni bilo ok.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni se sploh ni zdelo, da bi slika nekaj ekstra šumela - je pa res, da nisem neki šum freak, da bi se že najmanjše količine šuma bal, daleč od tega. na moji 40D mi je kakšna slika tudi na ISO 3200 čisto sprejemljiva, s tem, da določene stvari lepo na ISO 1600 normalno delam.

šum udari ven šele, ko sliko konkretno posvetlim, malo nasaturiram in doostrim. prej pa ni panike.
smile-1.gif

je pa res, da je Canon v spodnjih razredih, kar se kvalitete fotke pri visokega ISA tiče, daleč pred konkurenco. vsaj meni, no.
redface-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ah ne boj se šuma pri visokih IOS ker le ta ni tako grozen kot misliš. Sam lahko rečem da malkrat slikam pod ISO800 razen če je to zunaj v naravi. Drugače pa brez težav uporabljam tudi 1600 in šum na fotkah formata 20x30cm ni moteč.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.