Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, pa sem jih videl, slišal, pa še par fotk sem lahko naredil.
smile-1.gif
ampak - za fotografe so bile pa razmere naravnost obupne. glede na šov, katerega so prikazali, tako s pirotehniko, kot z lightom, seveda pa z glasbo samo, bi se lahko potrudili in nekaj uredili tudi za fotografe, da bi lahko kakšen pirotehnični vložek slikali. namreč, slikali smo lahko le 3. in 4. komad, poleg tega je bilo tako malo prostora, da res ni bilo za nikamor. potem pa še varnostniki, ki se niso hoteli niti malo premakniti ... mislim ... obup.

no, vseeno mi je uspelo narediti vsaj nekaj fotk, tule je, po mojem menju, najboljših 5.

ne izgleda dobro samo v videih in na slikah, v živo je še lepša. očitno so res vse finke lepe...
redface-1.gif

takale osvetlitev je zelo zanimiva, od spodaj...

tale kitarist, mislim, da po imenu Emppu, je pa že tako majhen, potem pa popolnoma počepne v tako zanimivo pozo in je še manjši...
smile-1.gif

skratka - marsikaj bi se dalo spremeniti, da bi bilo boljše, vseeno pa bi se mogoče slovenski glasbeniki lahko česa naučili od njih - npr., da bi bil povsod tak light, ker to, kar je bilo videti včeraj, je bilo ... enostavno - kapo dol.
grin1.gif

splošni vtis - meni je bilo fajn, ne glede na fotografske zaplete in prigode.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, zdej dela - skratka, včeraj sem imel fotografsko pester dan. preden sem se preselil v malo dvorano Tivolija, sem prvi dve tretjini naredil nekaj slik še na hokeju, na polfinalni tekmi med Olimpijo in Linzem. verjetno mi o vzdušju ni treba veliko povedati, mam pa par fotk, ki upam, da prikažejo kaj vzdušja na ledeni ploskvi.

tukaj bi bil vesel, če bi kakšen komentar podal, ker...I'm in love. s športno fotografijo namreč.
grin1.gif

img5304.jpg

img5316.jpg

img5330.jpg

img5346.jpg

img5348.jpg

img5358.jpg

img5375.jpg

evo, to bi bilo to.
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni tudi...
grin1.gif

slikal pa Canon 40D, s Sigmo 70 - 200 f/2,8, edino prva slika je narejena s Tamronom 17 - 50 f/2,8.

ampak sem se že odločil, da probam priti do 300 mm ...
wink-1.gif

sta bila dva fotoreporterja za avstrije - vsak 2x Mark II in kombinacija 70 - 200 f/2,8 in 600 mm ... faaaaak...
grin1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Mogoče probaš še s telekonverterjem - sam imam ponavadi na sigmi 70-200 1.4x konverter, res da je potem F4, ampak če ni nekih res slabih svetlobnih pogojev se tudi shaja - je pa res, da je to v bistvu 1 stop manj.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tole je z glave...
Blenda se je giblala nekje od 3,5 do 4,5, predvsem zato, da sem pridobil na ostrini na tele koncu.
ISO je bil nekje med 400 in 640, edino slika Green Dragonsov je bila narejena na ISO 1600.
casi so bili pa nekje od 320 do 640, ko se je slo za akcijo.
smile-1.gif

ne gre se tok za to, da bi pridobil na dolzini, v stvari se mi zdi za hokej 70 - 200 mm glih prava goriscnica, gre se mi za ostrino in barve...
wink-1.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Dobre fotke s hokeja. Drgač pa res, ka je bilo svetovno prvenstvo so bili samo Canoni mark in na njih pripeti beli "kanoni". Je pa res da moreš lih mal bolj poznat igro in predvidevat kdaj se pripraviti, da ne zamudiš taboljših akcij.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dobre fotke so mi, s čim si pa to slikal - objektiv seveda? je zelo lepo fisheyast...
grin1.gif

@kajn: ja, res je, se vidi Canonova priznanost in priljubljenost v športni fotografiji, čeprav je Nikon z D3 tudi precej prisoten (dva sem videl).
drugače pa ko gledam danes fotke s tekme, kronološko od prve do zadnje, se mi zdi, da se kar malo pozna, da sem malce spoznal sistem, kaj loviti in kje. samo upam, da mi bo uspelo prit še na kakšno tekmo finala ...
evil.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej to ne vem, kaj je point česa takega. potem imajo recimo po celem svetu skoraj enake slike, od različnih fotografov...
tongue-1.gif

čeprav, nekateri fotografi vem, da dobijo naročilo - sledi samo enega igralca. in potem ima 22 fotografov svojo nalogo... se mogoče potem mal razdelijo naloge.

canon rulz
evil.gif

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Ja je dokaj sirikokoten
grin1.gif

Slikano je bilo z Tamron SP AF11-18mm F/4.5-5.6Di II LD
Enkraten objektiv, priporocam brez pomisleka
wink-1.gif

Mamo pa v kratkem v planu tudi enega ribjookega
tongue-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
jutri v kranjski gori na pokalu vitranc bo nikon za vse akreditirane fotografe imel izposojo opreme nikon. tak da tisti ki bote imeli akreditacijo, kar navalite na D3 in objektive
smile-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Meni so zdaj v službi kupli 5D z 24-105 4L, včasih uporabljam 70-200 2.8 IS USM, pa je to karneke.
Ne bi rekla, če bi mela zase, ker pa je službeno, pa nočem niti videt tistega. Pa če bi bil to nevemkaki zoom na tripodu, ne bi doživljala orgazmov....
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.