Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Na prvi sliki je focus par cm za ptičem (desno od ptiča se vidi ostra trava v ozadju)

Logično, verjetno je bil izbran in tja naciljan centralni AF
smirk-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Sem malo sprobaval kako se 70-200 F2.8 L obnese pri slikanju na razdaljo. Zato sem z domače okenske police pofotkal stavbo na Šmarjetni gori. TIS pravi da gre za 2685m razdalje zračne linije, ker pa sem slikal "gor v hrib", bi zagotovo tudi Pitagora kaj imel za povedati.
smile-1.gif

Zanimala me je predvsem ostrina in CA...

Enivej, 100% crop:
sg0.jpg

in pa malce obdelana - nič efektov, filtrov, le levels, Black & White.
EDIT: in pa seveda malo tint v okviru B&W...
sg1.jpg

C&C prosim.

Nazadnje urejeno:

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
A to imaš macro model 70-200 (predzadnja serija če se ne motim)? Sam posedujem taisti objektiv, pa se mi je že dogajalo, da je namesto na govorca ostril na mikrofon pred njim po vsej sili, čeprav je bil križ (centralna točka ostrenja) zelo stran od mikrofona. Ne vem, sem tudi sam opazil, da pri nekaterih oddaljenostih in barvah mu nekako nič ni jasno, drugič spet pa dela super.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, ta macro model imam, ja. uradno mislim, da je zdaj to predzadnji model, ker je ze izboljsana razlicica zunaj, pa vseeno.

danes sem ga za foto dal na fotica, ko je bilo ze vsega konec, da sem ga malo stestiral... slike same sicer sele jutri nalimam - ampak zaenkrat se mi zdi, da je blo vse okej. je pa res, da smo bili na snegu, na soncu, zaslonka pa pod f/10 ni sla... je mozno, da je odvisno od zaslonke.

barve in ostrina pa... men se zdijo kul, oz. just what I want... ni pa Canon, kaj sele Nikon ostrina, tega se pa zavedam...
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, včerajšnjih nekaj utrinkov z Eurosanka '08 na pokljuki. smo bili proglašeni za najlepšo ekipo...
grin1.gif

za začetek kit objektiv:

nato pa Sigma 70 - 200 f/2,8 - meni se je od začetka zdela malo čudna, potem pa kt da se je zbudila...

še dve blejski rački, za primerjavo s kosoma - se mi zdi, da je tle kar okej... v stvari niti ne vem več... :p

kritike in komentarji seveda zaželjeni.
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ostrine in CA se ne testira na tak način...saj se lepo vidi, zakaj ne. Na 100% cropu unega hotela ali kaj je že, se predvsem vidi migotanje zraka....

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Se strinjam, a kot sem napisal, me je zanimalo kako se obnese na razdaljo. In včeraj je bil res lep dan, trenutno pa je ta isti hrib popolnoma zavit v meglo...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja, ampak na tak način boš težko testiral ostrino in CA. Drugo pa je, če te kajpak zanima, kako izpadejo takšne fotke, kot je bila narejena tale prikazana. In 70-200 steklo od canona ni slabo v nobeni različici, da je le belo, brez skrbi. :D

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.