Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Barve so res "nasponane u nulo". Na foticu daj vse na default. Saj zato imas photoshop
cool-1.gif

Dizzy, glede ostrine. Po resizeu jih spusti se cez USM (Unsharp mask) Uspeh zagovotoljen
cheer.gif

237771-img1368.jpg

Priponke

• 237771-img1368.jpg
    237771-img1368.jpg
    86,6 KB · Ogledi: 138

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, to kadar mam PS v bližini, naredim, samo, kaj ko ga nimam vedno pri roki...

gimp pa te funkcije nima...

drugače sem pa res, našponal barve v samem fotiču, me je sodelavec, ki ima res profi video ekran, opozoril, da barve prav cvetijo...

sem zdaj mal spustil saturacijo, malo mam še navit kontrast, pa bomo videli, kaj bo prišlo ven...
smile-1.gif

verjetno ga je modrina neba potegnila na modro...
hysterical-1.gif

en offtopic - se vidimo na Nightwishih, Beat?
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Race so že zdaj preveč kontrastne - namesto glav imajo črne luknje - trupi pa veselo vlečejo na modro. Sodelavec bi rabil eno dosvetlitev s flešem. Grad je čisto neoster in za moj okus preveč utesnjen, barve so preveč navite ampak to si itak že ugotovil. Zastave na drogovih vlečjo na vijolično - mora so samo sprane...

Če se misliš kolikor toliko resno ukvarjat s foto, si kupi kalibrator za monitor! Niso več tako dragi - za 150€ že kar nekaj dobiš...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
možno, da ravno usm manjka... je pa res, da sem fotke samo "spustil" skozi Picasso...

hm... kalibrator... sicer imam nekaj nastavljeno doma, na svojem ekstra starem CRT monitorju, ampak... večino fotk naredim v službi, kjer... žal... o kakšnih takšnih zadevah nočejo slišati.

saj jih razumem, že to, da imam kaj dela, je veliko...
redface-1.gif

za sodelavca sem pa vesel, da si mi to povedal. naslednjič naredim eno s flešem in eno brez, pol pa da vidmo...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no pa sem imel, prav, ampak je blo treba pametovat pa se upirat a ne..

Z mojimi slikami sem tolk kritičen, da nekako mislim da niso nič posebnega in ne vidim smisla objavljati... pa si nabijati virtulni ego, kolk sem kul
evil.gif

in ko vidim dizijeve, ko mali misli da so super duper (dva amaterja še ga pol pokroviteljsko pohvalita), pac povem da niso...kar potem scasoma tudi sam ugotovi. simple

od jollija pa so mi vsec, vsaj te male, gor pa nisem klikal..

Darja

Zelenc'
19. feb 2008
27
0
1
Jollijeve fotografije res vzamejo dih. Je pa res, da je zame dobra fotka tista, ki mi pogled zadrži več kot nekaj sekund... In pri tem ne razmišljam, če je kadrirano po tretjinah, pa če so barve preveč našponane, pa če... Skratka, če mi je ob fotografiji ugodno, je to zame dovolj. Je pa res, da raje pogledam fotko nekoga drugega, do svojih sem namreč preveč kritična. Prehitro najdem na njih napake.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
okej pol pa drugače..pri dizijevih mi ne vzame diha..sej kako koncertno dobor ujame.. ampak ttiste na bledu (vsaj take kot je objavil) naredi povprečn človek boljse z vsakim novim kompaktom brez PhotoShopa.

upam da se strinjas..in to je to.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.