Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
takulele, tale vikend je bil kr bizi, že v petek se je začelo, ko sem cel dan preživel na RTV-ju, ampak je blo pestro in zanimivo. pa ker nismo tu v tem delu foruma, da bi z besedami veliko povedali, vam pripopam par sličic, da povem s sličicami, kako je blo.
smile-1.gif
torej - Slovenski avto leta, snemanje oddaje

prva glasbena gostja je bila glasbeno in stilsko prenovljena Lara B. I like it.
smile-1.gif

img0859.jpg

sledila je Nuša Derenda

img0877.jpg

img0884.jpg

nato so bili na vrsti Billysi (ista skupina, kot Billy's Private Parking, le do so se zdaj preimenovali), zaradi njih sem uspel priti tudi noter

img0906.jpg

img0828.jpg

img0934.jpg

sicer je še kar nekaj zaodrskega dogajanja, ampak tisto moram dobit še dovoljenje od Billysov samih.
grin1.gif

tolk, za pokušino je. nekako sem se osredotočil le na glasbene nastope, ker vsi tisti kravatarji me niti ne zanimajo...

@Diablo: hvala, ker si me zadnjič skurcal zaradi kropanja in tega - sem bil zdaj full bolj pazljiv, če opaziš še kakšno napako - I'm open to any suggestions.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
nic, sam polovica od teh slik je spet neostrih
wink-1.gif
vsaj pri simpatični urski majdič

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je pol verjetno kriv faking fotič, a ne? a je možno?
sej ga moram dat zdele mal na servis - shuter me že pošteno zeza, za spucat je - pa še AF napako bom prijavil.

opazu sem tudi, da mi le na centralno AF točko odmah najde fokus (kolikor pač ga), na ostale se pa malo matra. nucam pa popolnoma vse AF točke, vseh sedem.

ko slikam skozi bobne (pri naslednji objavi lahko vidiš), mi sploh noče potegnit do bobnarja, ampak se ustavi na bobnih. vem da ni objektiv, ker sem v nedeljo imel z večimi objektivi ta problem...
tongue-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.929
10.659
113
kod Džej-Zija
No, problem je v nepoznavanju lastne opreme.
grin1.gif
) algoritem zahebe izbiro.

Rešitev: uporabi le centralno točko, ki je najhitrejša in najzaneslivejša. Najprej naredi kompozicijo, z AE lockom shrani meritev svetlobe, nato s centralno točko sfokusiraj na tistem delu objekta, kjer želiš, nato pa naredi rekompozicijo. Z malo vaje boš imel po tej metodi precej več uspeha kot z uporabo necentralnih točk v slabi svetlobi.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
par commentov z moje strani..

Prva mi ni vsec kompozicijsko - premalo prostora pred Laro B.
Druga slika mi ni vsec poza
smile-1.gif

Tretja je men 1a
Cetrta bi si zelel da bi bilo slikano bolj desno (vem, ni placa)
Peta je kul sam neostra
Sesta kul ampak visi v desno

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
dražji kot je foktič, več ima križnih točk praviloma. pa spot metering recimo pri rdečih ni v vseh modelih.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
sej strinjam. je pa precej odvisno tudi od af modula. pri cam 2000 pri enem malo boljšem bodyu od rumenih sta čisto skrajni levi in desni sta običajna senzorja kakor vem, pa tudi v slabi svetlobi ostrita precej dobro...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
350D imam...sicer mi zadnje čase full nagaja, ga moram na servis nesti - obstaja možnost, da jim rečem, če lahko AF modul preverijo? ker samo ponavadi imam tudi s centralno točko probleme - primer:

2,8 blenda na 70 - 200 mm - bolj ko zoomiraš, manj je globinske ostrine in se itak vsak premik full pozna - ne vem, če na centralno naredim lock in rekompoziram - so ponavadi tudi neostre...
tongue-1.gif

ampak, okej, bom upošteval nasvet, pa bom v Orto baru že mal sprobal, pa bomo videli, če bo kej več ostrine... upam, da bo...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
"bolj ko zumiraš, manj je globinske ostrine"

pa zumiraj z nogami pač, če že blende raje ne bi zapiral... lock in recompose trik v low light ne deluje, ker maš potem napačen metering... se mi zdi.

Sicer pa na 1.6x cropu na 200mm in F2.8, je na 10m oddaljenem objektu za 26cm globinske ostrine. Na 70mm pa kar 2.2m...
No pri istih nastavitvah, 200mm F2.8 in le dva metra bolj oddaljen (torej na 12 metrih) pa imaš 38cm globine. To je pa že kar precej. Za isti efekt (37cm DOF), bi z 10m rabil blendo zapreti na F4.0...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
metering je itak v 350D tako ali tako bolj ko ne v kurcu. ampak, ti pa spotoma kaže - ravno tu sem opazil da gre za bolj ko ne spot metering, ker sem primerjal meritev svetlobe z različnimi meterinigi, pa sploh ni blo razlike. jo pa zazna - se pravi - če imaš objekt osvetljen, na njem fokusiraš, zakleneš ekspozicijo in ne premikaš več. teoretski seveda gre skozi, ampak na koncertu je light vsako sekundo drugačen... se mi zdi, da se gibljem v začaranem krogu...

je pa teh 26 cm dovolj, da namesto na bobnarja ostriš na bobne... kar mi res velikokrat naredi. okej, pri 2,8 blendi, oz 1,8, če mam fiksko gor, ni panike, ker je dovolj svetlo, da doostrim, pa vidim razliko... ampak - spet gre čas in zamudiš moment...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.929
10.659
113
kod Džej-Zija
Imaš na sredinski točki tudi težave, da sploh lock dobiš? Ali so samo rezultati neostri? Kateri AF način uporabljaš? Lahko je vzrok, da uporabljaš single AF mode in preveč čakaš s sprožilcem. Lahko poskusiš s continuous načinom.

Po drugi strani je pa znano, da Canonovi AF moduli niso ravno najbolj natančni na trgu.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
A se ne da napisat kakšnega opozorila v smislu "ni za slab želodec", "ogaben prizor"? Jaz namreč jem sendvič in takih postov ne bi odpiral
jezen.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
lahko rečem, da je za mano ena najtežjih fotografskih preizkušenj... faaak, tole je pa bilo...

prva ovira - nabito poln Orto, nimaš se kam postavit.
druga ovira - skoraj tema - skratka nič svetlobe, če pa je že bila, je bila rdeča oz. rdeče - oranžna...

in kaj sem potegnil ven? tole:

dviganje motivacije...
img1805.jpg

playlista...
img1811.jpg

naš Struna v akciji...
img1827.jpg

poskus inovativnosti, ko je to najmanj mogoče...
tongue-1.gif

img1907.jpg

drugače je nekaj slike še na temle linku - klik, če želiš.

težko je bilo, ampak band sam je precej presenečen nad fotkami... sicer mislim, da za kaj več, kot internetno objavo ne bodo, razen redkih, pa vseeno...

seveda so komentarji in kritike zaželjeni.

lp, Dizzy

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.