Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
jutri grem slikat en koncert oz. nastop pevskega zbora, nisem ziher kaj bo
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
igraj se z zaslonkami... da ne bos imel prevec odprtih pa bodo samo posamezniki ostri.. zbor je malo drugace kot povec rock skupine.

nisem tega se slikal a pac moje razmisljanje. na koncu pa itak rabis 2 - 5 dobrih fotk ostalo lahko izbrises
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
zaj sem zvedo da je koncert ene skupine (mladinska skupina
smile-1.gif
), mislim pa da je bolj rock skupina oz. nekaj takega. bom prilepo kaj fotk tu gor da mi boste malo svetovali ki sem delal napake, ker bo to moj prvi taki dogodek ki ga bom slikal

Nazadnje urejeno:

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Zvečer sem se malo sprehodil do trga svobode v Mariboru, "Gušti in Polona" sem zamudil, zato sem slikal, naslednjo skupino, za katero pa ne vem kdo so
smile-1.gif
. Ker je to moja prva koncertna fotografija, bi bil zalo hvaležen kritik in nasvetov kaj naj jutri in naslednič izboljšam

dsc0969-copy.jpg

dsc1027-copy.jpg

dsc1030-copy.jpg

dsc1049-copy.jpg

dsc1053-copy.jpg

dsc1071.jpg

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Cas pri prvih dveh slikah bi lahko spustil pod 100. Razen ce imas zelo nemirno roko (mislim pa, da v decembru IS oz. VR delujejo zelo ucinkovito
evil.gif
)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
lahko kompenziraš s flešem, ker kakšni klubi so res temačni. s pomočjo fleša se lahko potem časi spustijo tudi nekje do 1/10, vsaj pri meni. flash daš na minimum moči, dovolj je notranji fleš, čeprav ti eksterc lepo pomaga izostrit, skratka toliko da bliskne in doda tisto malo svetlobe, ki ti jo manjka. poleg tega pri dolgih časih, ko fleš udari, nekako zamrzne sliko v tem planu in tudi ni tako spacana slika. to je pa DJ Beat ekspert za to, se mi zdi - oz. od njega sem se naučil te tehnike.
grin1.gif

nič - gremo praznovat naprej - grem gemblat malce...
wink-1.gif

hvala za dobre želje, vsem skupaj želim prijeten vstop v novo leto in veliko sreče (sej vemo, da je od sreče vse odvisno - na Titaniku so mel dnar in zdravje, sam sreče ne
wink-1.gif

pa ko smo ravno pri fotografiji: veliko krasnih fotk vsem skupaj - pa da bi vam zaklop čim dlje zdržal, pa ostrina bila vedno na pravem mestu...
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Dizzy hvala za odgovor, sem včeraj tudi malo z flešem sprobaval, pa sem delal tak kot si zdaj napisal. Pol pa pristopi k meni en "pametni" fotograf pa mi začne pametovat da se fleš ne uporablja pri takih stvareh, pa se tam hvalo z njegovim Fuji-jem
smile-1.gif

p.s: vse najboljše...pa pridrožujem se tvojemu voščilu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glej - je nepisano pravilo, da se koncerte dela brez fleša - ampak samo, če je dovolj luči. ti dam nekaj primerov.

tule je bil fleš obvezen, da sem dobil željen efekt - res pa je, da je bilo svetlobe dovolj. ampak za te efekte je fleš obvezen.

img0189.jpg

tule, recimo, je bilo temno kot v rogu in je bil fleš bolj kot ne obvezen, poleg tega je še malce omilil rdečo, ker sta bila mogoče po dva para rdeče luči na vsaki strani in je bilo res obupno...

img_9119.jpg

se niti ne vidi fleša.
grin1.gif

pri teh dveh fotkah, kateri sta letos moji dve top fotki, pa bi fleš vse uničil. tako, da moraš vseeno pazit na fleš in ne sekat z njim vsepopvprek.
grin1.gif

img_7916.jpg

img0078.jpg

upam, da so bili moji nasveti v pomoč.
smile-1.gif

lepo se imejte!!
grin1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
za mojim objektivon z zaslonko 5.6 tam pri 100mm (ker sem stal daleč pa sem mogo fejst zumirat) sem fleš mogo uporabit, pri nekaj pesmih pa je bila svetloba dovolj dobra da sem brez fleša slikal. ko bo denar bom si omislo kakega 1.8 al pa podobno
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če že uporabljaš fleš, potem ga uporabljal v fill-in načinu, drugače boš izgubil ves čar.
Sicer ne vem kako se na Nikonu to nastavi, pri Canonu je flash v fill-in načinu pri Av in Tv, ne moreš pa tega posebej nikjer vklopiti (recimo da bi lahko pri P programu vklopil). Tako da če recimo nastaviš pri Av zaslonko na 5.6, potem bo čas s flešem praktično enak (za odtenek bo krajši), le vse temne kotičke ti bo lepo zapolnil.

To je recimo ful uporabno, če so ljudje na odru odzadaj osvetljeni (predzadnja fotka od dizzyja). Potem bo fleš osvetlil ljudi, ozadje pa bo ostalo praktično nespremenjeno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
d055.gif

S temle je pa kar malce težko oz. skoraj nemogoče iz roke slikati kajne?
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.