To je tudi moje mišljenje. Policist ali vojak je enako, kot vsak zaposleni... saj ne dela nekaj po svoji glavi, ampak po navodilih nadrejenega... Isto je v službi. Sem imel primer, ko mi je nadrejeni dal navodilo, naj z viličarjem peljem neko še kar drago zadevo po neki bližnjici do prostora, kjer bo stala. Sem mu povedal svoje mišljenje, da je teren neutrjen in prestrm za varen transport. Po vztrajanju, da ''mora iti'', sem mu rekel, da sploh ni problema, ampak naj mi da pismeno, da on odgovarja, če viličar nasede ali se tovor obrne... Je malo praskal zadnji del glave..., k sreči je mimo prišel varnostni inženir in stopil na mojo stran. Potem so poklicali avtodvigalo in tako prestavili tja... Tako so tudi določeni policisti takrat na nek način odklonili sodelovanje pri tisti kozlariji, bolniška je zakon za to.V bistvu bi morali kaznovati tiste, ki so dali komando za neke ukrepe pomoje..isto kot v vojski, obstaja linija poveljevanja, če sem recimo dal ukaz vojaku, ga je moral izvršiti, je pa res, da se pa neki skrajni ukazi ne izvršijo, ampak, to je že druga zadeva.