Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kater snemalec? mislim, za koga si delal? če poveš, katero kamero si imel, se te pa tudi verjetno lahko spomnim...
smile-1.gif

tisti snemalec na slikah je pa itak bil v naši ekipi...
wink-1.gif

drugače je bilo pa res noro, super smo se imeli!!
smile-1.gif

@Darja: samo res, kje je to slikano? ni mi čist jasn...
redface-1.gif

@Dumber: druga slika mi je bolj všeč...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Darja

Zelenc'
19. feb 2008
27
0
1
Slikano je iz ene terase v Čižičih na Krku... Vasica na drugi strani zaliva pa je Klimno.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Hei!

Sem nova tukaj in cisto frisna kar se tice fotografije. Tule so 3 meni najbolj vsecne fotke izmed 1k slik
redface-1.gif
, tako malo za pokusino.

Upam na kritike, pripombe, nasvete. Ce kdo ve za kaksno primerno knjigo za zacetnike, ali pa kaksno stran z uporabnimi tutoriali se priporocam.

Lp

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Prvi dve sta mi všeč, s tem da bi na drugi rad videl tudi tačke od muce, pa malce pretemna se mi zdi. Sta pa obe fino ostri. Kateri objektiv pa imaš?
Tretja slikca tudi malo pretemna, pa nima kake zgodbe. Jaz bi ali spet slikal celo torbo (s tem da bi jo ohranil v desnem kotu) ali pa bi fokus imel na tem sredinskem usnjenem delu od zadrge.

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mici maci sta mi obe full všečni sliki... ne vem zakaj, ampak sta mi. sploh druga.
smile-1.gif

torba... malce zgrešena... se mi zdi, da bi morala ostrit recimo na "ročaj" torbe...

oz. takole bom rekel - zamisel dobra, vendar ima še rezerve pri izpeljavi...

kakšno mašinerijo pa imaš?
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Ja prvi dve sta ql.
Vidim.... vidim .... Canon EOS 10D in Canon 17-85 IS USM.
grin1.gif

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Ste me ze razkrinkali
grin1.gif

Hvala za komentarje! Pri torbici izostritev res ni bila prava, mi je pa noro vsec kombinacija barv.. tako lepo mi skupaj pasejo.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja, barve, pa kaj še... kar priznaj, kot vse punce rada pač gledaš v torbice, to je glavni razlog da ti je všeč.
smile-1.gif

Hecam se seveda.

Le to sem hotel omeniti, da ti ni treba dajati gor tako velikih slik, največ toliko da je čez cel zaslon. Pa še to samo v link. Direkt pripopat slikco v forum pa lahko tako kot si tokrat thumbnail ali pa nekje do 600px širine. Kar je več, je brezveze, ker če jo želiš pogledat celo naenkrat, jo je treba pomanjšat...

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
pritisnil sem jo pa takrat, ko je aparat sam javil, da naj bi slika bila ostra... pa tudi sam opažam, da je slika na predelu repa malo bolj ostra... mogoče gre za backfokus aparata?

Mozno da je 350d razlog. Moj se recimo nikoli ni razumel z 50mm 1.8 leco. Najprej je imel kronicni front focus na bliznjih razdaljah. Pa sem ga nesu na servis kalibrirat, pa je dobil kronicni backfocus na kratkih razdaljah pa front focus na blizu neskoncnosi. Kr neki, sem obupal in ga uporabljal sam za macro z extenderji, pa za diase fotkat na manualu.

Zdej sem se pa za 5d izkasljal pred kratkim, pa dela super na njemu. Do 2m razdalje je cist tocen prakticno vedno, nekje med 2-10m je nekje 70% hit ratio da zadane focus, od 10m naprej pa spet prakticno vedno pravilno izostri.

... mi je sicer cudno, ker sem isti objektiv sprobal na 400d, pa je prav tako ga sral kot na 350d, ceprav naj bi bil focus sistem precej boljsi (enak kot na 30d?).

Who knows...

Pa se ena fotka s prejsnega vikenda:
IMG_2944.jpg

( Opatija )

lp,
Sasa

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nekatere slike so res zanimive, sploh kompozicijsko gledano (ne vem zakaj, ampak tista z diagonalno postavljenim mostičkom mi je precej všečna), vendar spet prisotna, lahko rečem da tvoj signature napaka - preveč ostreno...
wink-1.gif

zdej pa ne vem - a ti to nagaja blog uploader, al pa ne vem ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če delaš s fotošopom, sem jaz opazil eno lepo funkcijo, katere se zdaj standardno poslužujem in sicer, ko daš sliko pomanjšati, imaš spodaj izbirnik, kjer imaš na voljo 5 funkcij:

- prva ohrani ostre robove
- druga piše neki v zvezi z nearest pixle neighbour
- billinear
- bicubic smooth sharpen
- best sharpen for enlargements
- best sharpen for reduction

neki v tej smeri, skratka. torej, izbereš velikost fotografije (ne vem, jaz ponavadi dam na 1024 x 683 ali pa na 800 x 533) in slike se mi zdi, da pridejo čist lepo ostre.
smile-1.gif

poskusi, mogoče ti pride prav.
smile-1.gif

EDIT: okej, 6 možnosti...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
če delaš s fotošopom, sem jaz opazil eno lepo funkcijo, katere se zdaj standardno poslužujem in sicer, ko daš sliko pomanjšati, imaš spodaj izbirnik, kjer imaš na voljo 5 funkcij:

- prva ohrani ostre robove
- druga piše neki v zvezi z nearest pixle neighbour
- billinear
- bicubic smooth sharpen
- best sharpen for enlargements
- best sharpen for reduction

neki v tej smeri, skratka. torej, izbereš velikost fotografije (ne vem, jaz ponavadi dam na 1024 x 683 ali pa na 800 x 533) in slike se mi zdi, da pridejo čist lepo ostre.
smile-1.gif

poskusi, mogoče ti pride prav.
smile-1.gif

EDIT: okej, 6 možnosti...
redface-1.gif

Hvala, bom probal.
cool-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.