Winston tobak za tube

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Iz Marlboro tobaka (70 gramov) pride ven 85 cigaret... Zadnjič pa vidim tobak za tube Winston, ki ga je samo 20 gramov več v pakiranju in na škatli piše, da pride ven 160 cigaret.
Je že kdo to sprobal ali gre enostavno za nategovanje strank?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Verjetno piše 'do'.

Ostalo je stvar matematike. Na tak način narejen čik ima X gramov. To deliš s tobakom v pakiranju...in eto... Pušiš
wink-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Vse je odvisno od tega, kakšne cigarete si zvijaš, eni dajo manj tobaka, drugi več.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Če prav razumem tu ne gre za zvijanje ampak za polnjenje v že pripravljen in zrolan papir. In tu če vedno delaš po enakem postopku porabiš enako količino tobaka.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Ko mi je zmanjkovalo tobaka, sem včasih naredu 5 babjih tankih namesto enega normalnega...vse se da, če se hoče
smile-1.gif
. Sem pa dobil ponavadi na 25g tobaka nekje 50 cigaret precej tankih, v debelini filtra (swan ultrathin). Valjda je odvisno od količine tobaka, jaz sem ponavadi delal bolj rahle, da mi ni ugašalo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Ja, gre za tube, kjer s strojčkom več ali manj filaš enakomerno. Če nafilaš premalo, ni tak cigaret za nikamor. če bi zvijal z rizlami, bi bilo drugače, tam se da narediti tudi tankega.
Je pa res, da piše DO 160 cigaret. Ampak ne vem, ali ima winston tobak tako drugačno specifično težo ali pa je to napisano zato, ker mislijo, da ga bo folk zvijal v rizle in ne polnil tube..

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Jaz kadim (tube) tobak Mohawk 75g. Iz tega naredim cca 85-90 cigaret. Pred leti sem kadil Salso 100g in je iz tega prišlo nekje 110 cigaret. Cigarete filam na približno enako "trdoto". Je pa Mohawk tanjše rezan.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Jaz sem tudi na "tubah"...

Sem kadil Winston in naredil cca 130 cigaret iz škatle (90g). Včasih kakega več ali manj, pa ni pomembno...
Zdaj kadim Break (100g, cena praktično ista). Škatlica je precej večja, ker je "volume tobacco" (napihnjen, po domače...). Piše naj bi se dobilo ven 200 cigaret, dobim kakih 180...

Seveda je pomembno, koliko napolnit. Jasno. Pri "napihnjenem" tobaku se ne sme preveč tlačit, pa vseeno zapolni vse v tubi in gori dokaj počasi. Predvsem, če se cigaret poslini. Kaj naj, če je tobak za tube presuh...

Jaz imam način, da si v spodnji del cigaretnice dam močneje polnjene, zgoraj pa lažje (normalno) polnjene. Zgornje so za "kratke pavze za en'ga", spodnje pa ko je čas...

Imam pa vedno še s seboj škatlico cigaret - nikoli se ne ve, kje mi jih bo kdo (ali pa sam) toliko pokadil, da bo zmanjkalo... Pa vsega zraven vlačit, no ja, jaz ne... Sem zadnjič pokadil tovarniški cigaret (Winston 100s), pa mi je kar predolgo trajalo... Tja, stvar navade...

Še vedno pa iščem "domač" tobak narezan za tube... Mi ga je dal prijatelj eno škatlico, pa ne more več dobit. Je rekel, da je kar preko telefona naročal, pa je prodajalec "izginil"... Pozna kdo kakega?

LP, M

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
In kje oz. od koga ga nabavit?
confused-1.gif

Katerega koli izmed teh dveh napisanih...

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Katero masinco pa uporabljate za tube? Malo me matra da bi presaltal na tube...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Potem je res odvisno, kako je narezan tobak...... bom pa za hec poskusil tega Break, da vidim, kakšna je razlika.
Če je tobak presuh, daš v škatlo en košček jabolka... po par urah bo ravno prav vlažen. Ne smeš pa pustiti predolgo, ker drugače ga bo treba sušiti, saj se s preveč vlažnnim ne da polniti tub.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Ime firme sicer ne vem, imam pa tako, na kateri lahko napolniš 3 tube naenkrat. Samo navaditi se je treba, da jih polniš enakomerno. Kupila pa mi jo je bivša, se mi zdi da nekje v BTC-ju.
Sicer imaš tudi električne mašince, ki ti avtomatsko dozirajo, samo niso pa prav poceni.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Sam imam ročno mašinco za polnit tri naenkrat. Dobi se v kitajski trgovini. Nabavil v tisti za Hoferjem na Viču (LJ). Cca 5€, malo manj. Bila cenejša kot za polnit dva naenkrat. Je malo težje za filat, predvsem če konkretno napolniš, sem se pa navadil...
Seveda pa, če potrebuješ za polno cigaretnico samo še enga, pač pustiš ostala dva prazna, pa je...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Sem ravnokar kupil winston, da ga sprobam... okus ni slab, je pa precej bolj na debelo narezan kot pa marlboro in tudi precej svetlejši.