Jaz sem tudi na "tubah"...
Sem kadil Winston in naredil cca 130 cigaret iz škatle (90g). Včasih kakega več ali manj, pa ni pomembno...
Zdaj kadim Break (100g, cena praktično ista). Škatlica je precej večja, ker je "volume tobacco" (napihnjen, po domače...). Piše naj bi se dobilo ven 200 cigaret, dobim kakih 180...
Seveda je pomembno, koliko napolnit. Jasno. Pri "napihnjenem" tobaku se ne sme preveč tlačit, pa vseeno zapolni vse v tubi in gori dokaj počasi. Predvsem, če se cigaret poslini. Kaj naj, če je tobak za tube presuh...
Jaz imam način, da si v spodnji del cigaretnice dam močneje polnjene, zgoraj pa lažje (normalno) polnjene. Zgornje so za "kratke pavze za en'ga", spodnje pa ko je čas...
Imam pa vedno še s seboj škatlico cigaret - nikoli se ne ve, kje mi jih bo kdo (ali pa sam) toliko pokadil, da bo zmanjkalo... Pa vsega zraven vlačit, no ja, jaz ne... Sem zadnjič pokadil tovarniški cigaret (Winston 100s), pa mi je kar predolgo trajalo... Tja, stvar navade...
Še vedno pa iščem "domač" tobak narezan za tube... Mi ga je dal prijatelj eno škatlico, pa ne more več dobit. Je rekel, da je kar preko telefona naročal, pa je prodajalec "izginil"... Pozna kdo kakega?
LP, M