Windows Phone 10

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
L550 je budget telefon in s ceno 90€ je toliko dober kot karkoli drugega za 90€.. ne me držat za točno, ampak neke ponudbe v tem rangu sploh ni. Jaz ga sicer ne bi nikoli kupil ker res neke hitrosti ne premore. Tega pa pri najboljši volji ne morem razumet, kako lahko nekdo pričakuje raketo?

Na WP8 in WP7 so tudi budget telefoni delovali povsem tekoče, zato ni opravičila sedaj za zatikanje na novih budget telefonih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
WP10 ima veliko več funkcij, kot W8, W8 je deloval zato tako hitro ker je podhranjen sistem.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Ok, naj bo, ni opravičila in tudi jaz se strinjam, da počasnost ne bi smela biti v igri. Ampak, to ali bi nekaj moralo biti tako ali ne, ni v tvojih rokah, ti ne odločaš o nastanku izdelka, lahko se edino odločiš, da ga kupiš ali pa ne. Možnost si ga imel preizkusit, prebrat reviewe itd, neke počasnosti ni nikjer nihče omenjal, bodisi zato ker je res ni, bodisi zato ker za budget telefon je to "feature" in "included in price".

Da se pa vrnemo na temo, zakaj pa po tvojem Android 6.0 recimo deluje in kako dobro na GalaxyS4mini? Ali pa iOS9 na iphone 4?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja se strinjam, ampak ne vem zakaj v te telefone potem tiščijo zanič CPU, če se ve, da je OS zahtevnejši... Menda Lumia 850 ne obstaja, slike so bile Lumie 650 XL, ki ima prav tako Snapdragon-A 2XX!?

S4mini in iphone4 sta stara telefona, če gor namestiš nov OS lahko pričakuješ lag.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
bonk.gif
Galaxy S4 mini ne bo nikoli imel uradnega MM 6.0
Enga nakladana pa filozofiranja
uf-1.gif

WP je krap pa sprijaznite se s tem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Se pravi že od časa bakrene dobe nič takega zate.

Zadnji preskok je bil windows chicago...

Kasneje neuspešni poskusi z novimi "skini" in vmesniki ala Metro (totalna polomija za PC).

Chicago je postal zrel z XPji, sedmico...

sedaj pa se spet nategujemo

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Materi sem kupil 550. Na začetku je res bil lag prisoten, čez cca uro pa več ne. Dela podobno hitro kot 640 ali moja 925, obe na 8.1 denim.

Jutri če bo več časa se poigram še z ostalimi nastavitvami.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Se strinjam, Metro v svoji osnovni obliki nima kaj iskat na desktop PCju, nasprotno pa na tablicah boljšega vmesnika ni, niti pri konkurenci. Sicer pa če nisi še opazil, smo v Temi Windows Phone 10 in ne Windows 10.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Zdaj nekdo širi neresnice, ali ti ali un drugi, ki ima isto 550.. odločita se :D

Zakaj neresnice? Ljudje imajo razlicna mnenja... in tisto, kar se enemu zdi, da laufa "ko šus"... drugi pravi, da ni "za nikamor" ... Ce pa je se prisotno "sovrastvo" do dolocene platforme (kot ga je recimo zaslediti pri snecerju
grims-1.gif
)... je odgovor jasen...

Nek "BMW lover" bo za vsako Kio rekel, da je sranje... enako velja tudi obratno
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
To je res ja, ampak širit laži, kot so "veš čas mi izpisuje Loading.." pa tudi ni fer, če pa vidim na moji napravi, da se to sploh nikol ne zgodi.

tisto odpiranje, kjer pa tega ne napiše, pa je res subjektivno potem, meni se zdi da leti ko šus, en bi lahko rekel da čaka milistotinko in bo znorel.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je res ja, ampak širit laži, kot so "veš čas mi izpisuje Loading.." pa tudi ni fer, če pa vidim na moji napravi, da se to sploh nikol ne zgodi.

tisto odpiranje, kjer pa tega ne napiše, pa je res subjektivno potem, meni se zdi da leti ko šus, en bi lahko rekel da čaka milistotinko in bo znorel.

Jaz sem tudi to pisal... ker se mi je dogajalo na 950ki... Ali sem zato med tistimi,ki sirim lazi? Ti si ravno nasprotje Snecerja... On bo za vse na Microsoftovi mobilni platformi nasel negativne zadeve... ti pa jih kot kaze ne vidis... ali pa jih noces videti ... in je zato zate vse to vec kot odlicno
smile-1.gif
...

Sedaj ce se tebi to nikoli ne dogaja, da bi videl "Loading...", potem ne mores trditi, da se to drugim ne more... Tako malo pa spet ni razsirjen Windows OS na mobilnikih, da bi bil lahko en sam clovek lahko ze merilo za to, ali zadeva dobro deluje ali ne
smile-1.gif
...

Moje mnenje o Windows 10 in Lumii 950 je bolj "mlacno" ... Saj zadeva deluje... in za nekoga, ki se nikoli ni probal kaj boljsega kot kaksen poceni Android je zadeva res lahko vec kot odlicna ...
smile-1.gif
Sam sem preskusil ze vec ali manj vse platforme in mobilnike... pa se mi nekako zdi, kot da Lumia 950 z Windows 10 ni ravno to, za kar bi nedko trdil, da je to nek "flagship" ... Trenutno je pac tako realno stanje, ki ga jaz vidim ...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Trenutno je 950-ka flagship v MS ponudbi, ne pa še v globalni. MS čaka še kar nekaj dela ...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Zakaj je to slabo, če pri odpiranju programa piše loading za pol sekunde, drugje kjer se program odpira 5 sekund in ne piše nič in se tudi nič ne dogaja, da bi sploh videl ali telefon živi, je pa OK?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ti si ravno nasprotje Snecerja... On bo za vse na Microsoftovi mobilni platformi nasel negativne zadeve... ti pa jih kot kaze ne vidis... ali pa jih noces videti ... in je zato zate vse to vec kot odlicno
smile-1.gif
...

Sedaj ce se tebi to nikoli ne dogaja, da bi videl "Loading...", potem ne mores trditi, da se to drugim ne more... Tako malo pa spet ni razsirjen Windows OS na mobilnikih, da bi bil lahko en sam clovek lahko ze merilo za to, ali zadeva dobro deluje ali ne
smile-1.gif
...

Moje mnenje o Windows 10 in Lumii 950 je bolj "mlacno" ... Saj zadeva deluje... in za nekoga, ki se nikoli ni probal kaj boljsega kot kaksen poceni Android je zadeva res lahko vec kot odlicna ...
smile-1.gif
Sam sem preskusil ze vec ali manj vse platforme in mobilnike... pa se mi nekako zdi, kot da Lumia 950 z Windows 10 ni ravno to, za kar bi nedko trdil, da je to nek "flagship" ... Trenutno je pac tako realno stanje, ki ga jaz vidim ...
Končno en konkreten komentar
zmaga.gif

Ti telefoni z Windows OSom od 8XX naprej so na ravni predlanskih srednje razrednih androidih.Kdor trdi drugače še ni preizkusil kaj boljšega.
To je realna slika in sprijaznite se s tem.