Windows Phone 10

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Se ne strinjam. Bi ne rekel nič, ampak ker imam oboje za primerjavo trdim, da android ne šteka samo v primeru, ko je prazen, brez nobene aplikacije, brez nobenega kontakta, brez nobenega email. Kar je več kot to, začne lagat da obup. WP imam trenutno 2x toliko aplikacij, SMSov je čez 10000, tri email računi (kar je 2 več kot na androidu) pa ne šteka nič in takoj odpira. Razlika očitna. Da ne omenjam zagona aplikacij, kot na primer zagon kamere (5-10 sekund ne uteče) ipd.. Če je to zate normalno in boljše kot na WP, potem...
hysterical-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Verjetno samo retorično vprašanje ? Vedno se najdejo slabo spisani appi (in to na vseh treh platformah), ki upočasnijo sistem ;-)

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Se ne strinjam. Bi ne rekel nič, ampak ker imam oboje za primerjavo trdim, da android ne šteka samo v primeru, ko je prazen, brez nobene aplikacije, brez nobenega kontakta, brez nobenega email. Kar je več kot to, začne lagat da obup. WP imam trenutno 2x toliko aplikacij, SMSov je čez 10000, tri email računi (kar je 2 več kot na androidu) pa ne šteka nič in takoj odpira. Razlika očitna. Da ne omenjam zagona aplikacij, kot na primer zagon kamere (5-10 sekund ne uteče) ipd.. Če je to zate normalno in boljše kot na WP, potem...
hysterical-1.gif

A ti maš Samsunga al' Androida
evil.gif

PS: WTF, 10000 SMS-ov
bonk.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
sori če jih je toliko, si nisem dal nikoli časa jih zbrisat, sščasoma so se pa nabrali.. kaj češ. Veliko je tudi službenih zadev. Boš že vedel, ko boš pri 21ih dobil prvo službo in kasneje pri 30+ prišel na kakšno višjo pozicijo.

Samsung=Android. Dokaži da ni. Sicer pa ni razlike tudi če je LG.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Problem foruma je, da misliš, da imaš prisebnega sogovornika, pol se pa izkaže, da repliciraš 13 letniku
hysterical-1.gif

My point ikzakli. Meni na telefonu je daleč najmanj pomembno nalaganje aplikacij in to da jih imam na voljo samo 500.000 namesto 1.000.000 mi pomeni natanko nič. Me pa briga, kako hitro mi odpre imenik, kjer je 500 tel. kontaktov ali pa 2000 email naslovov v email aplikaciji in da imam popolno funkcionalno podporo za Exchange. Imam za 12letnika čisto vsakega, ki mi kot največjo prednost androida pove, da imam na voljo miljon aplikacij. Čemu jih pa rabim toliko?
zmaga.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Kateri Android torej dela popolnoma tekoče in brez laga in predvsem se čisto vsaka aplikacija naloži instatno? Saj ne da bi ga imel, ampak samo za info. Enako vprašanje tudi za japkaste telefone.
S6e+ na 6.0.1
Nexus 6P
LG G4 na 6.0
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ja, v primerjavi z večino Androidov res dela hitro, ampak lahko je za nekoga to totalno prepočasi.

Ne vem ali se hecaš ali pa še nikoli nisi imel androida v rokah.Pa naj ne bo govora o poceni androidih srednjaga razreda.
Windowsi na 8.1 (L930)delujejo tekoče brez laga toda počasi kot polž in sama hitrost delovanja ni primerljiva z hitrostjo android telefonov ala S6,G4... da ne omenjam Nexuse,medtem ko je na W10 poleg tega še pristen lag.Da o naboru aplikacij na W sploh ne govorimo.
Počasi kot polž? A si si pogledal zgoraj video posnetka? Na 1020-ki (ki ima slabši procesor kot 930-ka) dela zadeva dokaj hitro. Pa upoštevaj zraven še, da je telefon prišel ven sredi leta 2013
grims-1.gif
.
Se pa priporočam za kakšen video, kjer 930-ka pogrne proti Androidu po hitrosti, ker me res zanima.
In ja, imam/sem imel kar nekaj Androidov in primerjave ni. Sploh pa po enem letu ali dveh uporabe, ko se Android le še vleče (moje izkušnje na VSEH, ne bom pa ravno direktno posploševal
tongue-1.gif
), WP8.1 pa dela še vedno kot prvi dan.
Imam ravno tablico z Androidom staro en mesec s quad procem, 2GB RAM, itd. in se že začenjajo pojavljati znaki upočasnitve. Pa imam gor kakšnih 15 aplikacij in nobenih igric. Na WP jih imam najmanj 30, če ne še več. Pa je vse delalo kot prvi dan na 925-ki, za 1020-ko bom pa moral počakati še kakšno leto, ampak glede na to, da je isti HW, težav ne bi smelo biti.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jest, še vedno deluje 950 slabo, tudi po vseh updejtih?

Dela bolje... ampak se vedno to ni to... Tezko sicer izpostavim, kaj mi ni vsec... Kot celota se mi zdi, da zadeva ne deluje, kot bi lahko. Pa je niti ne uporabljam kot primarni telefon... ker takrat bi verjetno se bolj opazil pomanjkljivosti... Recimo velikokrat se zgodi, da je volume na nuli... ker ga primem in ponesreci zmanjsam ali povecam glasnost... ker je zadeva aktivna tudi, ko je telefon zakjenjen... Tipke ob strani so na 950 prevec skupaj in na otip enake... tako da je treba vcasih pogledat, katero tipko sitsnes... Veliko bolje bi bilo, ce bi tipki za glasnosta dali na levo stran zaslona, kjer sedaj ni nobene tipke, kot pa da vse stiri fizicne tipke dajo na desno stran...

Poleg tega je recimo polnjenje preko brezzcinega polnilca zelo nestabilno... ker je treba telefon dokaj natancno postavit na sredino ... ker se drugace zgodi, da se zaslon kar priziga in ugasa, ko se zacne polnejnje in spet prekine... in tako dokler telefona ne poravnam na polnilni plosci ...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Počasi kot polž?
POČASEN JA.Ne bereš kaj pišem.Bom še enkrat napisal da boš še ti razumel.
write.gif

Izgleda da še nisi imel v rokah zgoraj naštetih telefonov(kot za primerjavo ker L930 lahko štejemo med flagshipe WOSa).Ne mi tukaj z nekimi videi in naštevat neke specifikacije ko dobro vemo da te ne pomenijo nič.
Se strinjam da se lahko primerjajo z nekimi androidi srednjega razreda izpred leta ali dveh.
Omenil bom nekaj Samsungov,ki so najbolj na udaru in znani po lagu xcover,ace,core pa potem tudi S5...medtem ko so telefoni drugih znamk v istem razredu kvečjemu boljši vsaj kar se hitrosti delovanja tiče.
Tudi cena je podobna.Veš tist pregovor kolikor denarja tolko muske.To še kako drži.
Toda kdo pa ima še danes telefon dve leti,važno je tukaj sedaj.Saj te bo izučilo pa tudi vse druge da so telefoni za v uporabo cca eno leto potem pa gremo v menjavo,kdor pa kupi rabljenega se mora pa sprijaznit da delovanje ne bo na ravni novejših telefonov.
Če že primerjamo novejše Samsunge serije A ti delujejo občutno hitreje brez laga tudi po naloženih 30 aplikacijah ali več.Kaj bo čez dve leti?Prišle bodo nove serije.To je tudi njihova politika zaslužka.
In pa da se razumemo je razlika v počasnem delovanju brez laga in hitrem delovanju z lagom.
Kot sem že rekel L930 na 8.1 je počasna toda ne laga medtem ko na 10 je hitrejša toda laga.
Seveda pa moramo vzet v zakup to da to še ni končna verzija in da po vsej verjetnosti bo šlo samo še na boljše.O tem pa kasneje ko bo to to.Se razvijajo toda tudi drugi ne spijo in android je napravil velik korak naprej na 6.0 predvsem Samsung.
Seveda pa tukaj govorim o malenkostih ki jih mogoče nek ne preveč zahteven uporabnik sploh ne opazi in če nimaš pri sebi več naprav za trenutno primerjavo težko opaziš razliko.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Zanimivo, jaz imam enega "kitajskega" 3 coil varianta in deluje super, sploh nobenega problema, še v avtu, ko malce "trese"
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Počasi kot polž?
POČASEN JA.Ne bereš kaj pišem.Bom še enkrat napisal da boš še ti razumel.
write.gif

Izgleda da še nisi imel v rokah zgoraj naštetih telefonov(kot za primerjavo ker L930 lahko štejemo med flagshipe WOSa).Ne mi tukaj z nekimi videi in naštevat neke specifikacije ko dobro vemo da te ne pomenijo nič.
Se strinjam da se lahko primerjajo z nekimi androidi srednjega razreda izpred leta ali dveh.
Omenil bom nekaj Samsungov,ki so najbolj na udaru in znani po lagu xcover,ace,core pa potem tudi S5...medtem ko so telefoni drugih znamk v istem razredu kvečjemu boljši vsaj kar se hitrosti delovanja tiče.
Tudi cena je podobna.Veš tist pregovor kolikor denarja tolko muske.To še kako drži.
Toda kdo pa ima še danes telefon dve leti,važno je tukaj sedaj.Saj te bo izučilo pa tudi vse druge da so telefoni za v uporabo cca eno leto potem pa gremo v menjavo,kdor pa kupi rabljenega se mora pa sprijaznit da delovanje ne bo na ravni novejših telefonov.
Če že primerjamo novejše Samsunge serije A ti delujejo občutno hitreje brez laga tudi po naloženih 30 aplikacijah ali več.Kaj bo čez dve leti?Prišle bodo nove serije.To je tudi njihova politika zaslužka.
In pa da se razumemo je razlika v počasnem delovanju brez laga in hitrem delovanju z lagom.
Kot sem že rekel L930 na 8.1 je počasna toda ne laga medtem ko na 10 je hitrejša toda laga.
Seveda pa moramo vzet v zakup to da to še ni končna verzija in da po vsej verjetnosti bo šlo samo še na boljše.O tem pa kasneje ko bo to to.Se razvijajo toda tudi drugi ne spijo in android je napravil velik korak naprej na 6.0 predvsem Samsung.
Seveda pa tukaj govorim o malenkostih ki jih mogoče nek ne preveč zahteven uporabnik sploh ne opazi in če nimaš pri sebi več naprav za trenutno primerjavo težko opaziš razliko.

20 mesecev imam L925 in dela z w 8.1 lepo hitro, ne vidim razloga, da še dolgo ne bi delal...

Zakaj bi menjaval, če w10 ne prinaša nobenih prednosti, novi telefoni pa...je samo en 950 in smo končali.
sprasujem se.gif

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Originalnega DT-903 ... sicer se tistega z napisom Nokia ... ampak je prakticno enak kot tisti novejsi ( DT-904 ), ki ga menda se nikjer nimajo na zalogi ...

To težavo sem mel jaz tudi na XLu. Se je zgodilo, da sem se zjutraj zbudil in je bil bolj prazen kot poln. Mam pa nek noname polnilec za 10 evrov. Probaj telefon obrnit za 90 stopinj. Parkrat boš moral probavat da boš našel tisto optimalno točko. Zdaj pa nimam več problemov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Jaz sem kupil stojalo za v avto, 47€ je bila cena. Pomoje je neko "namizno" ene 20, 30 ?