Windows Phone 10

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Ma ne ti meni to odpiranje u RAMU ipd, ker nismo o tem govorili in še vedno ne ge za trenutek tudi v tem primeru. Če pa že omenjaš Nexus 5 potem to seveda tudi pomeni, da nartabulši (skoraj) Samsung S6 ne zmore nič več. Slabo optimiziran tale Android 6 ali pa Samsung S6.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čakaj zdaj da nekdo iz ajfon sfere napiše, da se nalaga 3sec in iphone 4.

grin1.gif

Iphone 6 (l. september 2014), ios 9.3 beta3

Rovio logo se pojavi instantno po kliku na ikono, po 8 sek pa že špila muzika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Na koncu bomo ugotovili da je to to, da vse platforme delujejo cca enako hitro in da je v bistvu catch samo v branju podatkov iz "diska", ki pa je itak pri vseh skoraj enako, ker hitreje itak ne more biti
smile-1.gif

Panter23

Pripravnik
8. jun 2009
38
1
8
Tako je
smile-1.gif

Nokia 808, z mrtvim OSom, telefon star več kot 4 leta, pa se Angry Birds muska zasliši po cca 10 s
smile-1.gif
Rovio logo se pojavi po cca 2 s. Zgleda mam še vedno TOP telefon ...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Se vidi da ste sami otroci tukaj gor.
bonk.gif

Kakšne primerjave dajejo z angry birds so našli sedaj primerjat in na podlagi tega določili kako je optimiziran kakšen OS.
Meni tako hitro laufa,da se sploh ne odpre.
Ahahaha
hysterical-1.gif

Vi se kar tolažte,če verjameš je res.Vi kr veselo naprej ostante na teh jajcih mi gremo pa naprej.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Da bomo imeli neko bolj točno in nesubjektivno mero, kaj je hipno
grims-1.gif
:
Lumia 1020 z WP8.1 - odpiranje mail aplikacije (prvič je takoj po zagonu telefona, drugič, ko je bila že odprta):
In ja, je prazno vse, ampak tudi na mailih, ki se mi stalno sinhronizirajo in imam gor več tisoč mailov, se odpira tako.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Se vidi da ste sami otroci tukaj gor.
bonk.gif

Kakšne primerjave dajejo z angry birds so našli sedaj primerjat in na podlagi tega določili kako je optimiziran kakšen OS.
Meni tako hitro laufa,da se sploh ne odpre.
Ahahaha
hysterical-1.gif

Vi se kar tolažte,če verjameš je res.Vi kr veselo naprej ostante na teh jajcih mi gremo pa naprej.

Kako smo pa zdaj užaljeni. Jaz se s tabo 12letnikom ne mislim dajat. Ne prispevaš nič konstruktivnega. Dokazal nisi še nič, pokazal pa tudi ne. Ko boš imel kaj pametnega za povedat in predvsem pokazat, se oglasi.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
In ja, je prazno vse, ampak tudi na mailih, ki se mi stalno sinhronizirajo in imam gor več tisoč mailov, se odpira tako.
.

Mail ni dobra izbira, ker jo ima sistem veretno že v naprej naloženo v ramu.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Mail je odlicna izbira... ker je pri resnih ljudeh ena od glavnih stvari telefon (testiral bi se dailer, SMSje,...). Ce hoces pa igrice igrat pa playstation kup
wink-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Mail je tezko dobra izbira, ker ne gre za enak program povsod, ceprqv se strinjam, da je pa tocno iz tega razloga zelo dobra izbiram. Po drugi strani ga jaz ne grem testirat, ker na enem telefonu imam 3 mail accounte, na drugem pa samo enega in je dosti razlike ze v velikosti predala. Jaz sem samo testiral na hitro odpiranje in se na lumii prej odpre z vec vsebine, kot na s4 z manj vsebine, pa se manj riba vmes. Vcasih je neodziven po kaksno minuto ali vec.

Angry birds pa zato, ker sm sel v meni pogledat kaj bi lahko poskusu zagnat na obeh in angry birds je pod A, se pravi na zacetku seznama in naprej sploh nisem gledal. Brezvezen razlog u glavnem, ce pa nekdo vidi zaroto v tem, grem delat se kak test. Ce si pa 12letnik potem pa tko ni pomoci, ker noben argument ne velja vec, kot pa cmerenje.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
treba je testirat kar se uporablja najvec (odvisno od cloveka)
wink-1.gif

Drugace so tudi igrice drugacne na platformah. Pa odvisno od graficnega proca pa tak dalje.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Mail ima telefon v spominu brez da ga ti sploh zaženeš. Še boljša bi drugače bila aplikacija za kontakte. Ta se vsaj na iOS ne nalaga v naprej. Nevtralna aplikacija bi bila nek simple todo app.

Moraš pa pri nalaganju ločiti dva intervala. Ko ti tapneš ikono, operacijski sistem sproži akcijo za zagom aplikacije. Tu se potem mora zgoditi en kup stvari. Najpomembnejše pa je da sistem naloži "exe" z flash diska, ga naloži v ram in sproži init rutino, ki odpre okno aplikacije. Potem se začne drugi inerval, ko se izvaja koda od aplikacije. Tu potem aplikacija nalaga še resource, ki jih potrebuje, preden jo lahko začne uporabnik uporabljati.

Ko se menimo o času nalaganja imam jaz v mislih ta prvi interval. Ta del nadzira OS in edino to se lahko primerja med različnimi OS-i. Če ni takojšnjega odziva, oz se prikaže nek sistemski loading indikator, dobi uporabnik občutek, da je sam OS neodziven, da lagga, ...

V resnici pa na nobenem sistemu load time ni instanten. Tudi v iOS ne, čeprav zgleda tako, ker je odziv instanten. Tu pridejo v igro animacijo. Če gpu izvaja animacijo 300 -400 ms, ima CPU tačas čas, da naloži exe v spomin in ga izvede. OS pa med animacijo uporabi zaslonsko sliko od zadnjič, ko je aplikacija delovala. Čez sekundo dve, pa se ta slika zamenja z pravim oknom aplikacije in uporabnik tega sploh ne opazi.

Tu se ločijo dobri in slabi OS-i. Če se v tem času kaže blank screen ali spinner dobi uporabnik občutek da je sistem počasen in neodziven.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Zelo dobro si napisal tole. Jaz sem sicer bolj pragmatik: mail odprem x-krat na dan in me zanima, kako hitro se odpre. Ali je v spominu, flashu, oblaku, me popolnoma nič ne zanima. Zanima me samo koliko časa traja, da se odpre od tapa, do tega da imam maile pred sabo.
In že kmalu tri leta stari 1020-ki pri tem nimam niti najmanj za očitat. Aja, pa maila nimam na push mail nastavljeno, temveč da se mi posodablja na eno uro. Tisti mail v videu je pa na ročno posodabljanje nastavljen. Tako da, verjetno ni bil v spominu.
V glavnem, pri takih zadevah WP8.1 blesti. WP10 na tej platformi je pa muka... ZAME OSEBNO, da ne bo kdo preveč osebno tega jemal.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Meni mail klinet na WP10 dobesedno leti. Sem pa imel WP10 na 620 in vem kakšna muka je lahko tam, dobesedno par minut za en mail...

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Sicer vse napisano tak ko je. Samo mene se vedno zanima komplet zagon (od klika do uporabe). Kaj pocne sistem, aplikacija, flash, ram, ... mene ne zanima.

Na telefonu sicer najvec uporabljam Mail, dailer/kontakti, SMS, OneNote, RDC. Ker sistem bo najboljsi ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem naredil posnetek parih zadeva, kako se odpirajo na Lumii 950 (mail, imenik, telefon, facebook... )... Ne znam pogledati, koliko je mailov na napravi... in koliko je zapisov v imeniku... ni pa jih malo ... Glede na to, da so sonhronizirani isti podatki kot jih imam na iPhone-u, je to 3264 kontaktov, maili pa se itak ne sinhronizirajo vsi... so pa nastavljeni 4 racuni (2xExchange, 1xGmail, 1xiCloud)

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik damirj pravi: Kako smo pa zdaj užaljeni.Jaz se s tabo 12letnikom ne mislim dajat. Ne prispevaš nič konstruktivnega. Dokazal nisi še nič, pokazal pa tudi ne.
Ne vem zakaj bi bil jaz užaljen saj nimam jaz teh jajc v uporabi.Vidi se da si najbolj užaljen ti in ti dokazuješ da si na nivoju 12 letnika z takimi otroškimi primerjavami.Kaj si ti dokazal?Video in Angry Birdse in primerjave z S4.Samo dokazujete tisto kar sem pisal par strani nazaj.Dej nehi že enkrat nakladat pojma nimaš pa še polu pismen si.Sploh se ne mislim več spuščat na tvoj nivo si vse dokazal ja.