Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je res ja, ampak širit laži, kot so "veš čas mi izpisuje Loading.." pa tudi ni fer, če pa vidim na moji napravi, da se to sploh nikol ne zgodi.
Predvidevam, da tole leti name. Ne vem katero napravo imaš ti, ampak na 1020-ki je lag OBČUTEN. Ne bom dajal gor primerjave pri odpiranju mailov, koledarja, itd., ker ne bi ravno javno objavljal svojih zasebnih podatkov. Ampak ravno pri teh zadevah mi to najbolj dela. Žal ne, kot je en zgoraj napisal, da samo ob prvem zagonu, temveč tudi kasneje. Recimo na WP8 kliknem mail, jih že imam pred sabo. Na WP10 najprej črno (ali pa Nalagam...), potem se prikaže zgornja vrstica z mailom in šele nato se spodaj prikažejo maili (torej recimo pol sekunde proti trem sekundam). Isto se dogaja pri iskanju po imeniku, le da ja lag malce krajši.
Sedaj pa si poglej tale dva video posnetka. Pa da ne bo kdo začel spet z naredi full reset, itd. Postopek prehoda na WP10: FR WP8, vse posodobitve na WP8, prehod v Insider fast in WP10, full reset in restore iz WP8 backupa.
Pa še enkrat poudarjam: za nekoga z Androidom je tale WP10 lahko svetlobna leta hitrejši. Ko pa imaš enkrat primerjavo z WP8, pa le ta popolnoma pogori glede hitrosti.
Sedaj 2 dni uporabljam kar WP10 kot primarni telefon (sem bil pogumen
) in me moti edino to čakanje in pa poraba baterije, ki je enormna. In ne, ne čačkam stalno na telefonu, če karkoli delam (maili) gre že čez 10-15% na uro, ko sem gledal video je šla tudi na 40% na uro. Že prej na WP8 sem komaj preživel čez dan (če sem) z baterijo, sedaj ni šans, pol dneva maksimalno.
Drugače mi je pa WP10 všeč, nekaj zanimivih funkcij ima, sploh mi je všeč notification. Tako da definitivno ostane gor na rezervi, na primarnem telefonu bo pa kar WP8 delal. Zmrznil mi pa do sedaj ni.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Neverjetno kaj ljudje pričakuje od telefona...
Ja, res je neverjetno, da pričakujem, da bo novejša verzija delovala tako kot stara verzija. Poglej si zgoraj oba video posnetka.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je res ja, ampak širit laži, kot so "veš čas mi izpisuje Loading.." pa tudi ni fer, če pa vidim na moji napravi, da se to sploh nikol ne zgodi.
tisto odpiranje, kjer pa tega ne napiše, pa je res subjektivno potem, meni se zdi da leti ko šus, en bi lahko rekel da čaka milistotinko in bo znorel.
Jaz sem tudi to pisal... ker se mi je dogajalo na 950ki... Ali sem zato med tistimi,ki sirim lazi? Ti si ravno nasprotje Snecerja... On bo za vse na Microsoftovi mobilni platformi nasel negativne zadeve... ti pa jih kot kaze ne vidis... ali pa jih noces videti ... in je zato zate vse to vec kot odlicno
...
Sedaj ce se tebi to nikoli ne dogaja, da bi videl "Loading...", potem ne mores trditi, da se to drugim ne more... Tako malo pa spet ni razsirjen Windows OS na mobilnikih, da bi bil lahko en sam clovek lahko ze merilo za to, ali zadeva dobro deluje ali ne
...
Moje mnenje o Windows 10 in Lumii 950 je bolj "mlacno" ... Saj zadeva deluje... in za nekoga, ki se nikoli ni probal kaj boljsega kot kaksen poceni Android je zadeva res lahko vec kot odlicna ...
Sam sem preskusil ze vec ali manj vse platforme in mobilnike... pa se mi nekako zdi, kot da Lumia 950 z Windows 10 ni ravno to, za kar bi nedko trdil, da je to nek "flagship" ... Trenutno je pac tako realno stanje, ki ga jaz vidim ...
Se v celoti strinjam. Dodajam pa še tole, da se lahko zaradi ''fanatikov'' (v eno ali drugo stran) normalni uporabniki konkretno opečejo. Zato pa je fajn pisat dejstva in jih podkrepit z objetkivnimi podatki, ne pa dela hitro. Ja, v primerjavi z večino Androidov res dela hitro, ampak lahko je za nekoga to totalno prepočasi. Video ali pa meritev časa recimo je dokaj realna zadeva in si lahko vsak zna predstavljat kako in kaj. Jaz sem se kmalu opekel z 930-ko, pa sem k sreči prej sprobal tisto fenomenalno kamero, ki pa je za (SAMO ZAME, ne pravim, da je poden) mojo uporabo totalno neuporabna.
Izgleda bo pri starejših telefonih potrebno izbrati med hitrostjo delovanja in WP10. In ne vidim čisto nič narobe, če bo nekdo izbral WP10 in bo z njim ultra zadovoljen. Mu pač hitrost ni taka prioriteta in bo z lahkoto preživel tisto sekund, dve, tri, da se zadeva odpre.