Windows Phone 10

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
5.) da Snecer ne ve kaj je flagship in koliko stanejo (če mi najde kak telefon s Qualcom 810 čipom za 250€, mu kupim dva),
A lohk še enega zame?
wink-1.gif
252,89€ je z obeznim prevozom
evil.gif

Tako, da ne :D
Mater v pol leta je izgubil pol svoje cene od izida
uf-1.gif
Je to s prvo revizijo tega procesorja, ki se je ful pregreval?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
To, da Snecer ne mora poslat mms-a direktno iz galerije je seveda bug, kot to,da ko odklopi bluetooth, se vedno ne more spreminjati glasnosti na stranskih tipkah. ZATO PA SE TEMU RECE Z NAMENOM BETA VERZIJA IN SE NI URADNO ZUNAJ - BO JANUARJA. Kaj tu ni jasno? Za tvoj telefon L925 je WP10 se v razvoju in se še pojavljajo določene pomanjkljivosti.

Dejstvo pa je to,da je napredek WP10 napram WP8 konkreten in zato zavestno nalozis beta verzijo,ker se splača, a obenem ves,da bo se kaksna napaka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko našteješ ta napredek v wp 8.2 verziji?
Razen da so hrošči, ki jih prej ni bilo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Daleč največji napredek so univerzalni appi in pa continuum.

Kaj drugega pa itak ne more biti novega, kar se tiče osnovnih telefon funkcij, če le-te ostajajo nespremenjene že "100 let".

Integracija s skajpom bi naj bila tudi ok, ampak to ne vem iz prve roke, ker ne uporabljam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Aja, pa kaj še nismo omenili, "windows hello", da zaklenjen telefon samo približaš obrazu in te prepozna, ter ga avtomatsko odklene...brez da pišeš pin, ipd.

Ali pa to recimo tudi: windowscentral.com/xbox-one-continuum-lumia-950

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Daleč največji napredek so univerzalni appi in pa continuum.

Kaj drugega pa itak ne more biti novega, kar se tiče osnovnih telefon funkcij, če le-te ostajajo nespremenjene že "100 let".

Integracija s skajpom bi naj bila tudi ok, ampak to ne vem iz prve roke, ker ne uporabljam.

univerzalni appi?

no, kaj pa je to...konkretno v praksi
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
V praksi...za programerje, da naredijo samo en app, ki potem laufa na desktopu, mobilniku, xboxu, hololens...

za uporabnike..da imajo bolj kot ne enak videz aplikacije za vseh napravah in seveda, bolj pomembno, enako funkcionalnost.

Recimo mobilni word in excel sta prav lušna, pa seveda mail & calendar app.

Danes oz včeraj je ravno prišel en tak univerzalni app, ki je sicer meni useless crap, ampak "social network frikom" pa zna biti uporaben: http://www.windowscentral.com/aeries-now-universal-windows-10-app-complete-new-design-and-more

I

Izbrisan uporabnik #488

ne razumem res

univerzalni app? zakaj pa se imenuje potem mobilni? če je isto kot na desktop, potem je to pa word

Pa zakaj bi to rabil, saj ne moreš pisat na telefonu.

kr nekaj spet, ko bodo dve leti razvijali...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ne vem zakaj, pač microsoft je poimenoval ta app "mobile word", meni deluje na tablici in na telefonu.

Za vnašanje kakšnih podatkov v excel "iz terena" je čisto uporabno. Drugače pa pomoje najbolj uporabno pač s tem, ko imaš kak dokument, telefon preko wifi konektaš na projektor in potem predstaviš zadevo "želeni publiki", brez da vlačiš laptop/tablico zraven
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Universal, ker se izgled aplikacije prilagaja napravi na kateri je, v osnovi gre pa za isto aplikacijo. Npr. klasični mobilni appi na PCju izgledajo čudno in obratno, če pa de greš universal app gradnje aplikacije pa narediš 1 tako za mobitel kot za TV kot za Xbox kot za tablico in povsod bo zadeva zgledala ok in bo uporabna.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ne razumem res

univerzalni app? zakaj pa se imenuje potem mobilni? če je isto kot na desktop, potem je to pa word

Pa zakaj bi to rabil, saj ne moreš pisat na telefonu.

kr nekaj spet, ko bodo dve leti razvijali...

Na telefonu se Word imenuje Word in ne Word mobile. Si ti dejansko sploh res pogledal v menu? Jaz ti sploh ne verjamem, da sploh res imaš l925 ali karkoli drugega z WP, ker pišeš res čiste neumnosti.
hysterical-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
MMS direkt iz galerije seveda gre poslat in dela čisto normalno. Pa tudi BT se odveže čisto normalno. Zaslon se tudi ne zaklene, ko telefon med klicem daš k ušesu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Mogoče ne vem jaz česa nastaviti, ampak pri meni je tako, da mi med pogovorom "gre ven iz phone app" in potem, ko končam, imam zgoraj "banner" na katerega moram klikniti, in potem spet odpre phone app. To je malce moteče, ker ne morem ravno na hitro "dol vrečt", ampak moram še tisto odpirat..."tap to expand" piše...se da to kje spremenit?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik titov pravi:
Universal, ker se izgled aplikacije prilagaja napravi na kateri je, v osnovi gre pa za isto aplikacijo. Npr. klasični mobilni appi na PCju izgledajo čudno in obratno, če pa de greš universal app gradnje aplikacije pa narediš 1 tako za mobitel kot za TV kot za Xbox kot za tablico in povsod bo zadeva zgledala ok in bo uporabna.

Eh, to bodo samo MS appi. No za mene neuporabno, morda pa komu morda kje. Očitno je bila to potreba 99,99% uporabnikov wp, da so to naredili.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Kako samo MS appi, če pa sem ti dal jaz link do enega appa, za twitter, ki ni od MS.

Pa ni edini, tudi tunein radio je pred kratkim naredil univerzalni W10 app, pa recimo slovenski app: si.vreme+...mah..polno jih je in polno jih bo. Moraš računati, da je to zunaj šele nekaj tednov, in da še tudi ni vse razvito, kar bo.

Je napovedal m$, ob predstavitvi, da sodelujejo z "major IT firma", ki bodo naredila univerzalne appe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ja saj je že, glih prejšnji teden prišel, če se ne motim
smile-1.gif

Ps, kako bo smešno to brat, ko bodo čez nekaj mesecev, let?, prevladali wep appi, in sploh dodatno appi na telefonu ne bodo zaželeni
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Za Snecerja je pomemben edino Facebook, ki bo (oziroma FB beta je že) UWP.

Kaj obstaja facebook aplikacija za PC?