Windows Phone 10

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Govorim o obdobju več dni. Poraba je bila ob prehodu iz 8.1 na Win10m prvo relativno nizka (sem tu napisal) okoli 3,5 %/h. (telefon sem moral pred prehodom iz 8.1 na Win10m trdo resetirati). Potem se je povečala. V petek se mi je posodobil na verzijo .29 in poraba je še vedo velika.
Ne bi rad še enkrat naredil hard reseta, če je morda kak app kriv...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kje ti spiš da te ne vkradejo? moreš bit dobro zastražen....

ti si kot nek nenabrušen diamant bemumater da si. Malo nekega truda vložiš pa si rešitelj sveta. Microsoft pomojem lastnoročno rešiš če prevzameš marketing in razvoj. Samo nekak jim sporoči, da že 20 let delajo narobe. zakaj skos neke nove OS-e razvijajo če so pa samo šminka napram win 95. itak ni nič novega. Samo malo vizualno preoblikujejo start in izgled.
Na telefonih očitno isto dodajo dve tri ploščice in imaš namesto wp7 že wp10. Daj probaj nek kontakt dobit v MS da jih rešiš te zmote.

in glede BT nastavitve in zvoka. zakaj rabiš v tistem trenutku druge nastavitve če gre zvok preko BT?

Mater si čuden.

Jaz sem BT izklopil in sedaj bi rad glasnost za telefon, app pa je kar OSTALA za BT in nikak ne morem prit do tega, razen reset.

BT je izklopljen, a ne preklopi kot bi moralo.

Glede ostalega pa bo očitno takole

Malo dodajo, popravijo in evo nov OS
priden.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Malo dodajo, popravijo in evo nov OS
priden.gif
Ja, vidim da si pravi strokovnjak! Daj nas malo poduči nas nevednike, kaj pomeni nov OS in kaj ne,...
evil.gif

Snecer za predsednika!
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Govorim ti iz uporabniške izkušnje.

Drobovja nihče ne vidi. In ker nevidnega ne moreš prodati, pač proizvajalec ponudbi nekaj "novega", metro vmesnik, kakšno drugo flanco, kar spremeni, vrže nekam drugam, da ne najdeš itd.

Ne delajo na uporabniško prijazni in logični zadevi, ampak delno tudi na drugačnosti, da lahko nekaj pokažejo in prodajo.

To je dejstvo.

Kaj je bistvo win 8?

Da so prinesli Metro, da je folk zijal in se slinil...

Kaj prinaša windows mobile 10? continuum? ki ga "Noben" ne bo uporabljal, ker je brezveze, ker za tipkanje rabiš itak pc, miš, tipkovnico.

Malo premečejo ikone, izgled in to je nov OS...

ne ga srat no

In to packajo in packajo, pa še to ima polno napak.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Diši po temu, da moraš narediti po nadgradnji na WP10 še HW reset...

Meni smrdi po windows phone 10
evil.gif

Nič ne diši, ker po hard resetu teh funkcij ne bo v nastavitvah, ker jih ni.

Saj update je naredil hard reset sam po sebi, nato pa je naložil gor iz backupa zadeve.

Prej sem imel vse lepo spucano in urejeno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, če je to posledica nove verzija WP10 ali nove verzije mail n calendar appa, ampak danes sem prvič čez noč imel zgolj 1% porabe. Pa še to je bilo na koncu manj, ker mi je iz 100% padlo na zgolj 96%, v nekje 7 urah. Sem pa vseeno med tem časom dobil 6 al 7 mailov, tako da dogajanje je bilo
smile-1.gif

Superca tole postaja
wink-1.gif

Bolj ali manj ugotavljam, da je WP 10 samo nov skin. Prva zadeva, ki jo vidiš, je da je sedaj več ikonic v notification, ok, a za moje pojme so not zadeve, ki tja ne sodijo oziroma je škoda, da ne moreš tega malo po svoje nastavit.

Ostalo pa so malo premešali nastavitve, da spet iščeš, nobene logike ponovno.

ocena
1. opažam, da ne deluje več tako tekoče kot prej, očitno so nove aplikacije bolj požrešne in jih nalaga, npr. trgovina, email, sporočila. Prej je to odpiralo v trenutku, sedaj ni več tako. Ni hudo, je pa to korak nazaj.

2. občutljivost touchscreena je slabša pa sem izklopil rokavice

3. spet je bilo potrebno nastavljat zvoke, opozorila, izklapljat kaj lahko dela v ozadju

4. Edge ne deluje tako hitro koj prejšnji explorer, žal ne moreš ikone za priljubljene prestaviti dol na začetni zaslon, ampak nonstop klikat pikice in nato ikona zvezdica

5. Morebiti se manj greje pri uporabi = najbrž manjša poraba baterije, bomo videli

6. Občasno se kar izklopi kakšna aplikacija, ko hočeš kaj nastavit, npr trgovina, ko greš v detajle in še kakšna zadeva v nastavitvah

---------------

Če primerjam s prejšnjimi WP, tale WP10 veliko opevani, le malo spremenjen vmesnik in drugače nametano+počasnejši, sicer pa isti šmorn.

Jasno da je GUI spremenjen, saj je potrebno spremeniti look na W10 in WP10 na nekaj podobnega. Ne moreš imeti združevanja tehnologij, če pa že izgled štrli kot veja od vrbe tja v tri krasne. Že nekaj časa se ve, da bo vse skupaj nekoč eno in isto, na začetku bolj in večinoma z izgledom, kasneje pa še tudi aplikativno, tako da bodo zadovoljili tudi najbolj zahtevnega uporabnika Snecerja. Zaenkrat tehnika ne omogoča tega, tako zelo napredni pa spet nismo.

1. saj še ni uradna verzija izdaja. Dvomim, da bodo pustili takšne napake, kot občasno prikazovanje obvestila da na nalaga program. Če priznam, je bilo tega do predzadnej verzije veliko, s predzadnjo in zdaj to zadnjo pa ga še nisem videl.

2. Ja bi rekel ,da bo občutljivost zaslona slabša, če IZKLOPIŠ opcijo za uporabo z rokavicami. Kvečjemu moraš vklopiti to funkcijo.

3. ja, drži, res si moral in to je bilo tudi povedano, da bo potrebno narediti.

4. Bilokatero stran lahko seveda pinaš na start meni oziroma v mapo. Ali misliš kaj drugega? Glede hitrosti se ne strinjam, so že pokazali da je hitrejši. Koliko? Toliko da je med top 3, kar ni slabo.

5. mogoče, ampak zdaj so zimske temperature

6. beri točko 1.

Mislim, ti res nisi nikoli zadovoljen. Enkrat pišeš, da bi morali narediti revolucijo in vse spremeniti, potem pa da je vse en drek, ker so šli zamenjavat stvari , ki si jih navajen in so ZATE dobre. Če odmislimo tvoj egoizem in individualizem, bi ti rekel, da občasno je dobro določene zadeve prevetriti in narediti celo slabše za nekatere, da potem lahko greš spet naprej. Glede na to, da sem uporabnik zdaj vseh treh mobilnih OS, bi rekel, da največ napredka trenutno poteka pri WP, android se utaplja v dolgočasju, novih funkcij ni, kvečjemu stare klestijo. Postavljajo nove in nove omejitve in še malo in bomo tudi na androidu točno tam, kjer sta zdaj WP in iOS. Ikone so že postale manj načičkane.

1. GUI je minimalno spremenjen, praktično nula, za piko na i pa še ošvrk več ne dela kot je prej
hysterical-1.gif
iz koga se delajo norca?
2. rokavice off ali on, isto
3. -
4. ko zaženem edge bi želem imeti pri roki ikono priljubljenih kot prej. ni je, moram kliknit pikice in na priljubljene itd.
zato sem si nesel par strani na namizje... tam pa nastane problem, ker je za vse enaka ikona (žalostno, da ne more ikone od www strani uporabiti, težek zaloga za programerje) in še HUJE, če imaš te ikone pomanjšane (v mapi) jim ne moreš dodati niti imena, da bi jih lahko ločil!

isto blo v w8.1

5. pri WP napredka ni

Uporabniki WP se nonstop "tresemo" in sprejemajo kompromise, ker ne vemo, ali bo aplikacija za naše potrebe ali ne.

Pri androidu in japki tega ni.

Veš, da je narejeno skoraj vedno za oba OS, za andorid pa ziher.

Pri WP pa samo surla...zato bo propadel

Ker če ne moreš uporabljati storitev, ker ni app, boš preprosto šel drugam.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Update ni naredil HW reseta, je pa res migriral nastavitve.

Zdaj ali tebi smrdi ali diši, to je irelevantno, važno je ostati uokvirjen v moralno etičnih normah in ne izstopati iz povprečja.

Windows (phone) 10 kot glavno funkcijo ne prinaša Continuuma, pač pa univerzalne aplikacije. In že to samo po sebi, bi tehnoloških frikom kot si ti moralo nekaj pomeniti. Continuum je sicer nekaj fajn zadeva, a ne sama po sebi. Bo moralo preteči še nekaj vode, da bo tudi najzahtevnejšim snecerjem pomenilo malenkost več od nič. Dejstvo pa je, da continuum brez UWPja ne bi (bo) obstajal.

Za take kot si ti:
http://www.windowscentral.com/...n&utm_source=wp

I

Izbrisan uporabnik #488

Univerzalne aplikacije? recimo? d3go bomo kdaj gledali na wp v aplikaciji?

Na linku pa plačan članek kot za colgate zobne paste.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Če te dobro razumem, potem je to zate v redu, da je GUI minimalno spremenjen.

2. mislim da ni čisto isto, vsaj kolikor sem videl.. je pa res razlika tako minimalna, da če imam na off mi je ravno tako OK

4. nekateri res nikoli niste zadovoljni. Na katerem telefonu pa lahko dodaš ime oziroma spremeniš ikono?

5. beri točko 4.

Jao te aplikacije, do zdaj še ni bilo nekega pametnega argumenta, katero aplikacijo tako zelo nujno želiš, da ne moreš brez nje. Beri točko 4.

Fajn pri UWP je, da bodo razvjalci v to ščasoma prisiljeni, tako da vse kar bodo spisali, bo avtoamtsko delalo tudi na tvojih WP telefonih. Kaj ni fajn to? pa še continuum bo sam od sebe podpiralo, ker razvijalcu praktično ni treba nič dodatno sprogramirati.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnjič sem želel pridobiti kodo za svoj radio, ker je izgubljena.
Aplikacija s čitalcem črtne kode je bila samo za nek drug operacijski sistem... (Android). Dobro, da imam ženo...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Mislim da T-2 in D3GO komaj komaj živi, še na androidu je zadnja posodobitev čisti zaheb, dela ne sploh :D
hysterical-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
oprosti, ampak nesposobnost uporabnika ni in ne more biti razlog za jamranje nad WP.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Govorim ti iz uporabniške izkušnje.

Drobovja nihče ne vidi. In ker nevidnega ne moreš prodati, pač proizvajalec ponudbi nekaj "novega", metro vmesnik, kakšno drugo flanco, kar spremeni, vrže nekam drugam, da ne najdeš itd.

Ne delajo na uporabniško prijazni in logični zadevi, ampak delno tudi na drugačnosti, da lahko nekaj pokažejo in prodajo.

To je dejstvo.

Kaj je bistvo win 8?

Da so prinesli Metro, da je folk zijal in se slinil...

Kaj prinaša windows mobile 10? continuum? ki ga "Noben" ne bo uporabljal, ker je brezveze, ker za tipkanje rabiš itak pc, miš, tipkovnico.

Malo premečejo ikone, izgled in to je nov OS...

ne ga srat no

In to packajo in packajo, pa še to ima polno napak.

Res je. Nekateri ful zagovarjajo ta šalabajz od microsofta, kot da jih plačuje. Malo objektivnosti pa res nebi škodlo, po vzoru Snecerja.
grims-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
4. nekateri res nikoli niste zadovoljni. Na katerem telefonu pa lahko dodaš ime oziroma spremeniš ikono?
Na ios deluje oboje, vzame sličico strani in tekst pod sličico lahko določiš po svoje.
grin1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
O kakšni objektivnosti govoriš? Objektivnost je vzeti nek izdelek, ga pregledati in podati oceno na poglagi izkušnje in to je neka objektivna ocena neodvisna od subjekta. Zdaj pa si predstavljaj uporabnika, ki ima renome "najednik" in ki bi podal neko oceno nekega izdelka. Ali bi ti to razumel kot objektivna ocena ali kot subjektivna ocena?