Windows Phone 10

I

Izbrisan uporabnik #488

v final osnov tudi ne bo,ker jih v wp 8,1 ni bilo

meniji so isti k... kot v wp 8.1, le da so jih po skupinah nametali

in ko že ne najdeš, vidiš na koncu dodatki... debili

wp je očitno primer, ko programerji delajo os brez feedbacka iz prakse, testerjev

ker ne razumem,da be vidijo tako očitnih napak

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
končno
smile-1.gif

v meniju pa če kaj ne najdeš imaš search na vrhu, ne vem kako nis opazu tega...

I

Izbrisan uporabnik #488

ja vtipkaj not glasnost, zvok ipd...

pa mi najdi volume

če mi keri kupi l925 še danes kupim z5 compact pa se končno rešim tega polizdelka

Andi

Pripravnik
18. avg 2007
45
0
6
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

pa mi najdi volume

če mi keri kupi l925 še danes kupim z5 compact pa se končno rešim tega polizdelka

Kupi raje Z3 Compact, boš bolj zadovoljen.
Z5 ima nekaj resnih felerjev, ki še niso odpravljeni in vprašanje, če se bo dalo samo softwersko rešiti.
V mislih imam predvsem fotoaparat, ki ima očitno serijsko napako - neostrina v spodnjem levem kotu. Malo poguglaj.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na podlagi očesa in prsta
isto kot win xp in win 10 ne?

Med wp 8.1 in wp 10 ni bistvenega napredka

nekaj na hitro.
- iskanje po appih
- iskanje po nastavitvah
- razširjene hitre nastavitve in dvojne funkcionalnosti ikon
- hitri odgovor na sms brez da zapiraš program ali okno v katerem si
- dodatna vrstica ploščic na namizju
- boljša aplikacija za pošto
- boljša tipkovnica

to je to kaj sem uspel pogruntat v enem dnevu uporabe
in če je to za tebe samo vizualno pol pa pač naj bo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

pa mi najdi volume

stisni tipko za glasnost in se ti odpre meni, stisni na desni strani puščico in imaš vse glasnosti....
kje je problem? je mogoče preveč preprosto za tebe?

I

Izbrisan uporabnik #488

ko stisneš tisto puščico je pokazalo samo za BT

sprašujem kje ma wp10 to v nastavitvah, nima

vklopi bt poveži z napravo , izklopi pa boš videl

glasnost za zvonec in apps izgine

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

nekaj na hitro.
- iskanje po appih
- iskanje po nastavitvah
- boljša tipkovnica

to kar ti opisuješ so "popravki" in aplikacije, tako da to nima veze z novim OS.

to vse bi lahko v petih minutah naredili na wp 8.1

Jaz ti pa pravim, da ko ploščico pomanjšaš, ne moreš menjat ikonice, ne moreš je poimenovati itd...

To da je več hitrih nastavitev, to je smešno, to bi moralo biti že v štartu, ne pa da sedaj to oglašujejo kot novost.

Isto trgovina, so malo pokopirali androidovo da imaš na levi menu, ki pade...

Odjemalec za pošto? ok, samo je počasnejši

SMSom ni nič falilo, ti so celo bolj nerodni!!!!

Prej si pri SMSih samo kliknil na levi strani in jih označil s kljukico....

zdaj moraš na jajcih držat prst in nato izbriši

polizdelek brez primere.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Tudi drugo noč je bila poraba le nekaj % v 7 urah, 5%.

Torej so uredili tudi visoko porabo v "stand by" ki je bila problem vse do zdaj.

Ne vem več, kaj sploh bi lahko izboljšali, tudi edge je v html5testu zelo dober, 450 točk celo doseže.

Kaj še manjka? Mislim da možnost stereo snemanja zvoka pri kameri in pa malce izboljšan način 120fps.

Aja...gestures falijo, to pa res, tisto da si se javil avtomatsko, če si približal telefon ušesu, ipd, to pa res pogrešam. Pa month view v koledarju, ne razumem, zakaj v desktop verziji je, na telefonu pa ne, čeprav je prostor na zaslonu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
kje ti spiš da te ne vkradejo? moreš bit dobro zastražen....

ti si kot nek nenabrušen diamant bemumater da si. Malo nekega truda vložiš pa si rešitelj sveta. Microsoft pomojem lastnoročno rešiš če prevzameš marketing in razvoj. Samo nekak jim sporoči, da že 20 let delajo narobe. zakaj skos neke nove OS-e razvijajo če so pa samo šminka napram win 95. itak ni nič novega. Samo malo vizualno preoblikujejo start in izgled.
Na telefonih očitno isto dodajo dve tri ploščice in imaš namesto wp7 že wp10. Daj probaj nek kontakt dobit v MS da jih rešiš te zmote.

in glede BT nastavitve in zvoka. zakaj rabiš v tistem trenutku druge nastavitve če gre zvok preko BT?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Kaj misliš kot "month view" ? Ker to namreč je, kot je vedno bilo... Cel mesec prikazan po dnevih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če zasuæeš telefon v landscape in odpreš koledar, se ti pokaže tedensko in dnevni pogled, manjka pa mesečni.

Primerjaj s appom na desktopu

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

nekaj na hitro.
- iskanje po appih
- iskanje po nastavitvah
- boljša tipkovnica

to kar ti opisuješ so "popravki" in aplikacije, tako da to nima veze z novim OS.

to vse bi lahko v petih minutah naredili na wp 8.1

Jaz ti pa pravim, da ko ploščico pomanjšaš, ne moreš menjat ikonice, ne moreš je poimenovati itd...

To da je več hitrih nastavitev, to je smešno, to bi moralo biti že v štartu, ne pa da sedaj to oglašujejo kot novost.

Isto trgovina, so malo pokopirali androidovo da imaš na levi menu, ki pade...

Odjemalec za pošto? ok, samo je počasnejši

SMSom ni nič falilo, ti so celo bolj nerodni!!!!

Prej si pri SMSih samo kliknil na levi strani in jih označil s kljukico....

zdaj moraš na jajcih držat prst in nato izbriši

polizdelek brez primere.

Popravki gor dol, to kar ti želiš nima veze. Ne razumem, da ne razumeš, da tvoje želje ni nujno da so tudi želje drugih. Meni mi je všeč tako kot je, brez nepotrebne solate, ker mi grejo na jetra načičkane ikone, načičkani meniji, miljon nastavitev, da za 95% njih niti ne razumem, kaj pomenijo, zate pa dvomim da razumeš več kot jaz. Niti ne potrebujem miljon aplikacij, od katerih je 999000 brezveznih. Niti ne potrebujem virusov in potem nalagat antivirusne programe. Na telefon rabim naložit antivirusni program??? Ma halo, a ste normalni? Že tako je hangdroid in že v osnovi dela počasi da joj, potem pa še to nalagat gor. Katastrofa od katastrof.

Zakaj bi hotel menajti ikono? Saj se je tudi drugje ne da... Kaki kustomiziranje daj, saj nismo otroci, da se imamo čas s tem ukvarjat.

Email odjemalec, prav naj bo počasnejši. V čem pa? Zaenkrat dela enako hitro (počasi) kot prej, glavno mi je, da je ta boljši od vseh ostalih in dela BP in ima vgrajeno Exchange podporo. Kdaj bo to končno zraslo na Andoridu, nimam pojma, ker podpora za Exchange tam je milo rečeno katastrofalna, da ne uporabim kakega bolj sočnega izraza.

SMSe lahko še vedno brišeš enako kot prej, označiš s kljukicami (imaš ikono v meniju) in stisneš ikonico za koš (to je tista priprava, kamor tudi drugače odlagaš smeti v tvojem ekosistemu).

Tudi android ni imel od začetka hitrih nastavitev, pa so to isto kasneje oglaševali kot veliko pridobitev.

V glavnem bi ti priporočal, da se spraviš na realna tla in tvoje želje vpisuješ v feedback aplikacijo. Boš hitro videl, koliko ljudi deli s tabo enako mnenje in če boš imel dovolj somišljenikov, se bo zgodilo.

PS: glede na to da prodajaš svojo L925 za 150€ti je očitno zelo pri srcu in se je ne ravno hočeš znebiti za vsako, če jo večina drugih prodaja za 100€.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, če je to posledica nove verzija WP10 ali nove verzije mail n calendar appa, ampak danes sem prvič čez noč imel zgolj 1% porabe. Pa še to je bilo na koncu manj, ker mi je iz 100% padlo na zgolj 96%, v nekje 7 urah. Sem pa vseeno med tem časom dobil 6 al 7 mailov, tako da dogajanje je bilo
smile-1.gif

Superca tole postaja
wink-1.gif

Bolj ali manj ugotavljam, da je WP 10 samo nov skin. Prva zadeva, ki jo vidiš, je da je sedaj več ikonic v notification, ok, a za moje pojme so not zadeve, ki tja ne sodijo oziroma je škoda, da ne moreš tega malo po svoje nastavit.

Ostalo pa so malo premešali nastavitve, da spet iščeš, nobene logike ponovno.

ocena
1. opažam, da ne deluje več tako tekoče kot prej, očitno so nove aplikacije bolj požrešne in jih nalaga, npr. trgovina, email, sporočila. Prej je to odpiralo v trenutku, sedaj ni več tako. Ni hudo, je pa to korak nazaj.

2. občutljivost touchscreena je slabša pa sem izklopil rokavice

3. spet je bilo potrebno nastavljat zvoke, opozorila, izklapljat kaj lahko dela v ozadju

4. Edge ne deluje tako hitro koj prejšnji explorer, žal ne moreš ikone za priljubljene prestaviti dol na začetni zaslon, ampak nonstop klikat pikice in nato ikona zvezdica

5. Morebiti se manj greje pri uporabi = najbrž manjša poraba baterije, bomo videli

6. Občasno se kar izklopi kakšna aplikacija, ko hočeš kaj nastavit, npr trgovina, ko greš v detajle in še kakšna zadeva v nastavitvah

---------------

Če primerjam s prejšnjimi WP, tale WP10 veliko opevani, le malo spremenjen vmesnik in drugače nametano+počasnejši, sicer pa isti šmorn.

Jasno da je GUI spremenjen, saj je potrebno spremeniti look na W10 in WP10 na nekaj podobnega. Ne moreš imeti združevanja tehnologij, če pa že izgled štrli kot veja od vrbe tja v tri krasne. Že nekaj časa se ve, da bo vse skupaj nekoč eno in isto, na začetku bolj in večinoma z izgledom, kasneje pa še tudi aplikativno, tako da bodo zadovoljili tudi najbolj zahtevnega uporabnika Snecerja. Zaenkrat tehnika ne omogoča tega, tako zelo napredni pa spet nismo.

1. saj še ni uradna verzija izdaja. Dvomim, da bodo pustili takšne napake, kot občasno prikazovanje obvestila da na nalaga program. Če priznam, je bilo tega do predzadnej verzije veliko, s predzadnjo in zdaj to zadnjo pa ga še nisem videl.

2. Ja bi rekel ,da bo občutljivost zaslona slabša, če IZKLOPIŠ opcijo za uporabo z rokavicami. Kvečjemu moraš vklopiti to funkcijo.

3. ja, drži, res si moral in to je bilo tudi povedano, da bo potrebno narediti.

4. Bilokatero stran lahko seveda pinaš na start meni oziroma v mapo. Ali misliš kaj drugega? Glede hitrosti se ne strinjam, so že pokazali da je hitrejši. Koliko? Toliko da je med top 3, kar ni slabo.

5. mogoče, ampak zdaj so zimske temperature

6. beri točko 1.

Mislim, ti res nisi nikoli zadovoljen. Enkrat pišeš, da bi morali narediti revolucijo in vse spremeniti, potem pa da je vse en drek, ker so šli zamenjavat stvari , ki si jih navajen in so ZATE dobre. Če odmislimo tvoj egoizem in individualizem, bi ti rekel, da občasno je dobro določene zadeve prevetriti in narediti celo slabše za nekatere, da potem lahko greš spet naprej. Glede na to, da sem uporabnik zdaj vseh treh mobilnih OS, bi rekel, da največ napredka trenutno poteka pri WP, android se utaplja v dolgočasju, novih funkcij ni, kvečjemu stare klestijo. Postavljajo nove in nove omejitve in še malo in bomo tudi na androidu točno tam, kjer sta zdaj WP in iOS. Ikone so že postale manj načičkane.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tudi drugo noč je bila poraba le nekaj % v 7 urah, 5%.

Torej so uredili tudi visoko porabo v "stand by" ki je bila problem vse do zdaj.

Ne vem več, kaj sploh bi lahko izboljšali, tudi edge je v html5testu zelo dober, 450 točk celo doseže.

Kaj še manjka? Mislim da možnost stereo snemanja zvoka pri kameri in pa malce izboljšan način 120fps.

Aja...gestures falijo, to pa res, tisto da si se javil avtomatsko, če si približal telefon ušesu, ipd, to pa res pogrešam. Pa month view v koledarju, ne razumem, zakaj v desktop verziji je, na telefonu pa ne, čeprav je prostor na zaslonu.

Imam L920 in zadnjo posodobitev. Telefon ima veliko porabo, več kot 5%/h. Tudi v letalskem načinu. Zdaj onemogočam app-e da vidim če je kateri od njh kriv.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
verjetno ti še restora podatke iz backupa. Nekateri pravijo da jim to počne tudi ves dan. Kot prvo pa sicer naredi HW reset in štartaj iz nule, sploh če si imel pred tem kakšno drugo WP10 verzijo. V končni fazi računaj, da bo WP10 prišel kot nadgradnja iz WP8, zato bodo po moje mvse operacije optimizirane za takšen korak in ne iz WP10 TP.