Windows Phone 10

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Seveda, not. Iphoni so ocenjeni s 97% customer satisfaction, pa ne morem rečt da delajo super. Delajo pač najboljše kar trg ponuja imo. Nebom bral za nazaj, ampak sem siguren, da si kaj pojamral. Nisem pa rekel, da si ti najbolj hvalil wp.
wink-1.gif

Povzetek težav, kolko se jih spomnim:

- slaba softverska podpora, počasni updejti
- hroščat wp = restarti, nedelovanje, višja poraba baterije
- manjkajoči native/default appsi ali features
- zelo okrnjena količina 3rd appsov in iger

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sej so pomanjkljivosti, samo Snecer pa nima IQ ali je nesposoben ali je pa plačan da vedno komentira kako je vse slabo.
1.) Dejstvo je da aplikacij ni vseh,
2.) da ni moč vsega personalizirati kot na androidu,
3.) da Windows 10 mobile nima uradne različice za druge telefone razen za 950 in 950 xl,
4.) da Snecer nima pojma kaj je nov OS in kaj ni,
5.) da Snecer ne ve kaj je flagship in koliko stanejo (če mi najde kak telefon s Qualcom 810 čipom za 250€, mu kupim dva),
6.) da naj kupi W10 mobile, ki težav s tem nima.

Meni na insiderju pač ne dela tako kot mi je na 8.1, ampak sem se tega zavedal ko sem po lastni volji dal 10ko. Zakaj? Ker so mu te dodatne funkcije močno falile na 8.1.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
4. nekateri res nikoli niste zadovoljni. Na katerem telefonu pa lahko dodaš ime oziroma spremeniš ikono?
Na ios deluje oboje, vzame sličico strani in tekst pod sličico lahko določiš po svoje.
grin1.gif

Na WP8 imaš isto foro, zoomaš na logo strani, pinaš stran in imaš bližnjico direktno na start zaslonu. Poleg tega imaš še en kup appov, ki ti omogočajo urejat tile/ikono.

Kako je pa na 10 pa nimam pojma.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
1. ja OK, a je kateri drugi sistem, ki pa ima vse apliakcije?
2. tudi na androidu se ne da več toliko, kot se je dalo včasih. In tudi če bi se dalo, je to utežnostno ovrednosten samo ali pa niti ne 1% večini ljudem. Imam tudi androida, pa nisem nič cutomiziral. To sem počel 5 let nazaj.
3. to je menda jasno, da je tako?
4. tudi to je menda jasno, korelacija je NOVO=SLABŠE, razlog je pa zato, ker je on tako navajen (napisal v temi o Windows 10)
5. flagship je ali pa ni stvar asortimana proizvajalca. Če je nek produkt največ, kar ima v ponudbi, potem je to to?
6. težav čim? Zaenkrat ima WP10 tudi težave :D

Lepo tebi, da se zavedaš pomanjkljivosti. Ker nekateri se ne zavedajo čemu je nek produkt TP ali beta ali karkoli.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Seveda, not. Iphoni so ocenjeni s 97% customer satisfaction, pa ne morem rečt da delajo super. Delajo pač najboljše kar trg ponuja imo. Nebom bral za nazaj, ampak sem siguren, da si kaj pojamral. Nisem pa rekel, da si ti najbolj hvalil wp.
wink-1.gif

Govorimo o WP10? Ker iOS ni ravno nek biser, vem pa od kje pride ta famozni 97% customer satisfaction rating
hysterical-1.gif
Nekatere od teh zgoraj nevedenih točk veljajo tudi za iOS pa hangdroid.

Mi je zanimivo primerjati vse troje in ne morem reči, da je kateri bistveno boljši od drugih dveh. Razen če si manijak za igrice, potem bo iOS vsekakor najboljše.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
wink-1.gif

Govorimo o WP10? Ker iOS ni ravno nek biser, vem pa od kje pride ta famozni 97% customer satisfaction rating
hysterical-1.gif
Nekatere od teh zgoraj nevedenih točk veljajo tudi za iOS pa hangdroid.

Mi je zanimivo primerjati vse troje in ne morem reči, da je kateri bistveno boljši od drugih dveh. Razen če si manijak za igrice, potem bo iOS vsekakor najboljše.

Pustima android rajši pri miru
evil.gif

Nisem manijak za špile, je pa nekaj hudih (od akcij pa fife pa do miselnih ala the room), kateri pa najlepše laufajo prav na ios, ker apple ne špara na grafiki.
smirk-1.gif
Recimo nova 950 ima adreno 418, ki je primerljiva s PowerVR GX6450, katera je v iphone 6 (izdan sept. 2014).

I

Izbrisan uporabnik #488

tako izgleda wp10 pri meni, ko skinem ozadje

wpss201512070002.png

glej gori desno ikone=priljubljene strani

wpss201512070003.png

nasičen notification, dodali so neke zadeve, ki... ok bolje več kot nič, ampak daj še možnost da se to malo "pobriše", custom

bodite pozorni na "prevod" = "Mobilna dos-\ntopna točka" - kapo dol majstru, da se lahko zmoti, kapo dol...ne rečem črko da obrneš, ampak to vsak word popravi
smile-1.gif

wpss201512070004.png

evo o čem govorim

prva ikona je edge, 2.3.in4 pa so na oko vse iste... druga je alter, pol fb itd.
ne moreš poimenovat, menjat ikone, nič od nič

wpss201512070005.png

tako izgleda edge ko ga zaženeš...

ne moreš da bi mel ikono PRILJUBLJENE kot prej namesto tiste bedne "knjige"

wpss201512070006.png

moraš pritisnit na pikice in še na priljubljene da prideš do shranjenih strani, sux, zamudno, ni prijazno

wpss201512070007.png

nastavitve s super opevanim iskalnikom

wpss201512070008.png

bog ne daj, da si "zahteven", da bi rad zamenjal sliko na "ozadju" ali vibro vklopil, že pri"VI...kapitulira"

wpss201512070009.png

al pa glasnost, ja kje pa živiš...

wpss201512070010.png

Zakaj me ne pokličejo iz MSja? drobne zadeve bi uredili v eni uri.

Zakaj ni na tipki za izklop kot je bilo nekoč in kot smo se leta navadili "tiho, sestanek, off..." krasna in simpl rešitev, SIMPL in logična.

Ker doma tudi ko hočeš TV izklopit, takoj veš, da se to da prvenstveno narediti z gumbom za izklop...

Ti ljudje ne vedo, kaj dela.

Po drugi strani pa ne pričakovati, da jim bom kaj pisal, sem drago plačal polizdelek, sedaj pa nisem testni kunec, da jim ga bom popravljal in gratis svetoval. Zato imajo kitajce, indijce, da nonstop drsajo te zadeve.

Še enkrat, po vsem videnem, WP10 = WP 8.2

Že iz oznake se vidi, da so hoteli nategniti, reklamirati "nekaj" novega, preskočiti številko 9 itd. Samo da bi se bolje prodajalo to skropucalo.

In kaj smo dobili?

Beta izdelek, ki se že mesece ubada sam s sabo.

Vsak objektiven user vidi, da gre za WP 8.1.1 ali 8.2

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damirj pravi:
O kakšni objektivnosti govoriš? Objektivnost je vzeti nek izdelek, ga pregledati in podati oceno na poglagi izkušnje in to je neka objektivna ocena neodvisna od subjekta. Zdaj pa si predstavljaj uporabnika, ki ima renome "najednik" in ki bi podal neko oceno nekega izdelka. Ali bi ti to razumel kot objektivna ocena ali kot subjektivna ocena?

Tudi dobre zadeve sem pohvalil.

Ampak po drugi strani. Zakaj bi hvalil, da ima l925 možnost vklopa fotkiča direkt s tipko za...pazi...fotoaparat
sprasujem se.gif

To so samoumevne stvari, to ni za hvalil, to mora imet pa pika.

Vsak mi bo potrdil in pritrdil, da so bile opcije ko si pritisnil tipko power vrhunska in ustaljena rešitev, ki je NENADOMESTLJIVA

Kaj pa naredi MS? le en del preseli na volume +-, s to razliko da je treba večkrat kaj pritisnit (torej bistveno več korakov) ali pa prestavi kam drugam v menije, notification, da iščeš.

Hočejo bit "izvirnil", drugačni, da ne bi "Kopirali" konkurence.

Pri določenih zadevah se tople vode ne da odkrivati.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jajca od wp 8.2
V verziji 8.2, ki ji eni pravite wp10 ne moreš poslati direktno MMS kot je šlo do sedaj in si kliknil na ikono "deli z drugimi".

Ne zgodi se nič

Moraš v pogovore in tam dati priponko
bonk.gif

Uničili osnovno funkcijo, če gre za hrošča. Ni mi jasno, kako jim je lahko to ratalo, da osnovnih funkcij ne sprobajo preden dajo vet, tudi če je beta.

wpss201512070012.png

wpss201512070013.png

wpss201512070014.png

wpss201512070015.png

wpss201512070016.png

p.s.
ja, jaz ne znam
hysterical-1.gif

.
.
.
še do sobote SEM PA ZNAL
priden.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Glede prevoda kjer se pojavi \n, tole pomeni znak za novo vrstico, očitno je težava pri prikazovanju tega znaka, prevod je ok.

Je pa na isti sliki napis "Onemogočeno" odrezan
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

žalostno, da niti ne pogledajo svojega dela preden dajo iz rok

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
daj za se pa zaleti nekam al pa se zberi. Si res že nadčloveško tečn. Če ti neznaš al si pa nesposobn ne pomeni, da ni ali ne dela ali kaj podobnega

zakaj bi imel v iskalniku glasnost. če se pa jebena glasnost nastavla z stranskim gumbom in menijem ki se takrat odpre. Kompliciraš tam kjer ni kaj komplicirat. ker je preprosto, da bolj nemore bit. Stisneš gumb dol in ga držiš delček sekunde pa maš na tiho. Ampak ne ker si ti navajen izpred 15 let stisnit gumb za izklop telefona je to boje. Kaj ti ni jasno če je gumb za IZKLOPIT. aja točno če hočem dat glasnost na tv na manj tudi stisnem oni rdeči knof za izklopit. itak logično. Da se ni mogo noben bedak v MS-ju tega spomnit. Res amaterji.

mms gre normalno poslat. odpreš sliko in stisneš tisto ikonico z tremi ikicami v krogu in izbereš na kak način želiš delit sliko. mail, sporočilo, oziroma druge opcije. Popolnoma enako kot na 8.1.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
prva ikona je edge, 2.3.in4 pa so na oko vse iste... druga je alter, pol fb itd.
ne moreš poimenovat, menjat ikone, nič od nič

Pa si pogledal, če je kak app v tgovini, ki ti to omogoča? V WP8 jih je kar nekaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
daj za se pa zaleti nekam al pa se zberi. Si res že nadčloveško tečn. Če ti neznaš al si pa nesposobn ne pomeni, da ni ali ne dela ali kaj podobnega

zakaj bi imel v iskalniku glasnost. če se pa jebena glasnost nastavla z stranskim gumbom in menijem ki se takrat odpre. Kompliciraš tam kjer ni kaj komplicirat. ker je preprosto, da bolj nemore bit. Stisneš gumb dol in ga držiš delček sekunde pa maš na tiho. Ampak ne ker si ti navajen izpred 15 let stisnit gumb za izklop telefona je to boje. Kaj ti ni jasno če je gumb za IZKLOPIT. aja točno če hočem dat glasnost na tv na manj tudi stisnem oni rdeči knof za izklopit. itak logično. Da se ni mogo noben bedak v MS-ju tega spomnit. Res amaterji.

mms gre normalno poslat. odpreš sliko in stisneš tisto ikonico z tremi ikicami v krogu in izbereš na kak način želiš delit sliko. mail, sporočilo, oziroma druge opcije. Popolnoma enako kot na 8.1.

no, meni ne gre poslat mmsa, ko kliknem se nič ne zgodi

iskalnik pa kot vedno, služi samemu sebi

I

Izbrisan uporabnik #488

iskalnik je sedaj tudi za stike...ok

ampak je še kar žalostno, da ne moreš tam iskati po cifri...
priden.gif

vidim pa da imate eni nek poseben wp 8.2, kjer vam vse dela, tudi tisto kar ne obstaja

I

Izbrisan uporabnik #488

če naredim master reset, kaj izgubim, kljub backupu?

moram kaj nastavljat, al bo znal vse sam povrniti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
5.) da Snecer ne ve kaj je flagship in koliko stanejo (če mi najde kak telefon s Qualcom 810 čipom za 250€, mu kupim dva),
A lohk še enega zame?
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Mni gre pa pa pocasi fejst na jetra, da se tudi v novi verziji zaslon med pogovorom zaklene. Ko das k usesu, se zaslon ugasne, vendar kasneje tudi zaklene. Tko da ko zelim prekinit pogovor, moram prvo odkllepat telefon.