Windows Phone 10

I

Izbrisan uporabnik #488

Program Facebook za PC, torej exe inštalacijo.

Kje se dobi?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ne razumem res

univerzalni app? zakaj pa se imenuje potem mobilni? če je isto kot na desktop, potem je to pa word

Pa zakaj bi to rabil, saj ne moreš pisat na telefonu.

kr nekaj spet, ko bodo dve leti razvijali...

Zakaj se imenuje univerzalni appi? Zakaj se imenue app store? Zakaj market? Pac ime, ki naj bi bilo razumljivo, mogoce ze iz njega vidis kaj je to. Pod univerzalni app je pac misljeno aplikacija, ki bo delala (skoraj) povsod. Ena aplikacija za tablico, telefon, racunalnik.

Torej. Lahko napises posebej aplikacijo za telefon, posebej za pc. Lahko pa napises tudi univerzalno.

Zakaj bi to rabil?
Seveda ne mores pisati na telefonu. To poskusajo uvesti ostali, ko lahko dokument zacnes pisati na racunalniku in nato nadaljujes na telefonu - res slaba resitev.

Hec continuuma pa je, da v bistvu ne ves, da pises na telefonu. Ti imas pred sabo tipkovnico, misko in zaslon. Vse to sicer povezuje telefon, ampak je to tebi skoraj nevidno. Word namrec zgleda kot word. In se vedno telefon lahko sprejema sporocila, ali klice.

In zakaj menis da je to samo za MS programe? To je odprto za vse. Univerzalnih programov je ze kar nekaj. Imas Adobe Photoshop express, Wolfram alpha, Dropbox, nekateri sports trackerji, MS Office, Twitter,...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Očitno ti ne

Ja, toliko aplikacij tam ponujajo, da se človek ne znajde.

Nisi vedno trdil, da ni aplikacij?
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, pa sem očitno bil v zmoti. Zdaj so mi povedali, da je tam vsega na voljo, samo da ne najdem.

Zdaj grem iskat spletno banko Abanet, da si jo inštaliram.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Te pa ni. Zateži banki. Dela pa Abanet, če imaš certifikat v Edge uvožen.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, pa sem očitno bil v zmoti. Zdaj so mi povedali, da je tam vsega na voljo, samo da ne najdem.

Če bi Abanki tako najedal kot tukaj najedaš, bi jo že imel.
evil.gif

PS: Se ti ne zdi milorečeno "čudaško" najedat o WP10, a nameščeno imas preview (ali karkoli že je) verzijo, ki si jo samovoljno namestil? Ob zavedanju, da bo imela buge. Ce se pa nisi zavedal, pa...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ce bi abanki tako najedal kot tukaj najedas, bi jo ze imel.

Dobra
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Te pa ni. Zateži banki. Dela pa Abanet, če imaš certifikat v Edge uvožen.

Ja preko Edge pa dela abanet, edavki, euprava, to pa je pozitivno. Pa klik nlb tudi dela.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Če bi Abanki tako najedal kot tukaj najedaš, bi jo že imel.
evil.gif

PS: Se ti ne zdi milorečeno "čudaško" najedat o WP10, a nameščeno imas preview (ali karkoli že je) verzijo, ki si jo samovoljno namestil? Ob zavedanju, da bo imela buge. Ce se pa nisi zavedal, pa...
rolleyes-1.gif

Narobe razmišljaš.

Vprašaj se, zakaj Abanka ni naredila (še) aplikacije za WP...

Tale wp 8.2 niti nima nekig bugov, to so feature, tako so me naučili.

Pa glede na to, s čim se ti baviš... ravno za avtomobile je vse na androidu, nebroj aplikacij. WP lahko samo v kanto vržeš.

p.s.
ti si pa kar še jamo naprej koplji iz 925 na 930
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa glede na to, s čim se ti baviš... ravno za avtomobile je vse na androidu, nebroj aplikacij. WP lahko samo v kanto vržeš.
grin1.gif

S tistimi aplikacijami na Androidu si lahko jaz samo čas krajšam na WC-ju, ne pa kaj delam.
grims-1.gif

Za delo rabim kar Windows op. sistem, pa ne WP
grin1.gif
.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
p.s.
ti si pa kar še jamo naprej koplji iz 925 na 930
evil.gif
hysterical-1.gif

Se mi zdi, da sem na 925-ki prišel do skale, tako da nižje ne bo šlo. Po moje 930-ka tega ne more preseč
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zakaj na servis?

Saj dela ok.
aplauz.gif

Aja, če se je hočeš znebiti daj hitro oglas za 90 EUR, ker tistih 150 EUR so bolj kot ne pobožne želje. Se že 930-ke prodajajo skoraj za tako ceno.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tega servis ne more odpraviti, ampak tisti modeli v MS, ki programirajo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Tale wp 8.2 niti nima nekig bugov, to so feature, tako so me naučili.

glej tečn si že s tem wp8.2.
če že uporabljaš izraz ga uporabljaj pravilno. ker wp 8.2 je dejanska verzija osa, ki je v uporabi in ne neko tvoje namišljeno ime za 10-ko.