Windows Phone 10

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, če je to posledica nove verzija WP10 ali nove verzije mail n calendar appa, ampak danes sem prvič čez noč imel zgolj 1% porabe. Pa še to je bilo na koncu manj, ker mi je iz 100% padlo na zgolj 96%, v nekje 7 urah. Sem pa vseeno med tem časom dobil 6 al 7 mailov, tako da dogajanje je bilo
smile-1.gif

Superca tole postaja
wink-1.gif

Bolj ali manj ugotavljam, da je WP 10 samo nov skin. Prva zadeva, ki jo vidiš, je da je sedaj več ikonic v notification, ok, a za moje pojme so not zadeve, ki tja ne sodijo oziroma je škoda, da ne moreš tega malo po svoje nastavit.

Ostalo pa so malo premešali nastavitve, da spet iščeš, nobene logike ponovno.

ocena
1. opažam, da ne deluje več tako tekoče kot prej, očitno so nove aplikacije bolj požrešne in jih nalaga, npr. trgovina, email, sporočila. Prej je to odpiralo v trenutku, sedaj ni več tako. Ni hudo, je pa to korak nazaj.

2. občutljivost touchscreena je slabša pa sem izklopil rokavice

3. spet je bilo potrebno nastavljat zvoke, opozorila, izklapljat kaj lahko dela v ozadju

4. Edge ne deluje tako hitro koj prejšnji explorer, žal ne moreš ikone za priljubljene prestaviti dol na začetni zaslon, ampak nonstop klikat pikice in nato ikona zvezdica

5. Morebiti se manj greje pri uporabi = najbrž manjša poraba baterije, bomo videli

6. Občasno se kar izklopi kakšna aplikacija, ko hočeš kaj nastavit, npr trgovina, ko greš v detajle in še kakšna zadeva v nastavitvah

---------------

Če primerjam s prejšnjimi WP, tale WP10 veliko opevani, le malo spremenjen vmesnik in drugače nametano+počasnejši, sicer pa isti šmorn.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Na L930 se ne da nastaviti zvočnega opozorila za prispeli sms.
Še komu ?
V nastavitvah se ne pojavi ta opcija.

Drugih pomanjkljivosti nisem zaznal

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Tja greš

Nastavitve, sistem, obvestila in opravila, pol pa doli poiščeš sporočila in "zvok za obvestila"

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Bolj ali manj ugotavljam, da je WP 10 samo nov skin.

to si kodo 8.1 in 10 primerjal al sklepaš na podlagi tega kaj vidiš?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Nzk. Že prejšnja verzija je dobro delala, tako da jaz ne vidim razlike.So se pa verjetno stvari v ozadju dodatno izpilile...

Jaz nimam take izkusjne....ko je na novo nalozen wp10, deluje odlicno, kasneje se krepko upocasni, vcasih zatika, zatakne. Ocitno zaradi modela. 640 je tekla tekoce.

Zadnja nadrgradnja pa se je zatakmila, ni slo naprej. Recovery je tudi neki hecal z gonilniki USB, zdej pa se ze pretakajo w8.1.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Te izkušnje z upočasnevanjem sem imel jaz na bolj zgodnjih buildih in ko nisem naredil hard reseta. Mislim, da že zadnji trije so pa vredu delali. Tudi z novim nimam težav. Edino pri hard resetu mi ni tipkovnice dalo pri WiFiju in potem pri vpisu microsoftovega računa. Sem poskusil še en hard reset, potem pa je šlo vse vredu.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tja greš

Nastavitve, sistem, obvestila in opravila, pol pa doli poiščeš sporočila in "zvok za obvestila"

Nikjer v nastavitvah ni opcije za sporočila.

LP

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Verjetno tako ja - za Snecerja tudi win XP proti win 10 ni napredka...
smile-1.gif
)))

Snecer verjetno bo še kakšna pomanjkljivost odpravljena na tvojem starejšem modelu, saj uradna verzija še ni zunaj.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Me prav zanima, kako bo sedaj po hard resetu. Recimo pri zadnji mi je slo blazno na zivce, da ko si odprl sms, je bila ze odprta tipkovnica in prvo stisnit 'nazaj' da se je zaprla in sele nato je slo prebrat sms. In tudi pri ponovnem branju, prvo zapret in sele nato lahko preberes in odgovoris....

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Sem sprobal in tipkovnica pri meni ni vidna ko odprem sms. Samo to mislim, da so odpravili enkrat z nadgradnjo aplikacije.

Me pa druga stvar rahlo moti. Velikokrat odgovorim na sms kar v akcijskem centru. In če nekdo pošlje mms s tekstom ne moreš vedeti da je to mms in vsebuje tudi sliko ob tekstu. To bi lahko nekako izboljšali.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Me prav zanima, kako bo sedaj po hard resetu. Recimo pri zadnji mi je slo blazno na zivce, da ko si odprl sms, je bila ze odprta tipkovnica in prvo stisnit 'nazaj' da se je zaprla in sele nato je slo prebrat sms. In tudi pri ponovnem branju, prvo zapret in sele nato lahko preberes in odgovoris....
Z zadnjim updatom OS-a je to rešeno. Pri prejšnji beta verziji je tudi meni to delalo..

I

Izbrisan uporabnik #488

nagradno vprašanje za zagovornike wp10

kje v nastavitvah se nastavi glasnost zvoka?

na tipki volume ne gre, ker sem mel vklopljeno bt napravi in tam sedaj kaže samo glasno tiho za bt...čeprav je izkloplhen

le ponoven reset je povrnil glasno tiho

grozljiv polizdelek je wp10, nima niti osnovnih nastavitev telefonije

jaz se resno vprašam kakšni debili to razvijajo, očitno noben ne uporablja

wp je garant v smer propada

namesto da bi kaj izboljšali so še večja jajca

takih felerjev preprosto ne razumem

I

Izbrisan uporabnik #488

a so wp 8.1 to imeli v nastavitvah?...itak da ne

kaki problem bi bil,da ko bi kliknil nastavitve, da bi pisalo

ringtones and volume oz nekaj v tem stilu

meniji v nastavitvah v wp10 so živa katastrofa, lutaš iščeš na koncu pa ni

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Mogoče to namerno delajo, da bi se tebe rešili?

predlog za stečaj si delajo

se ne čudim da so wp z naskokom najslabši os za telefone

naredim si na namizju ikonice in lej, spet jih ni možnonpoimenovati

ker bedni edge nima favorites ikone s prve si naredim 4 na prvi zaslon

in vse majo isto ikono brez teksta ko jih malo pomanjšaš

res nedodelano, ne znajo dobrih udej razvijat

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Meniji so boljsi kot v 8.1, ti se se navajen na staro....pocakaj par dni drkanja menijev, hard resetov, pa bos bolj domac.
smile-1.gif

Jaz se jim tudi cudim, kako jim osnovne stvari sfalijo, vendar dokler je vse skupaj le developer preview se nimam kaj pizdit.