Windows Phone 10

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.990
10.741
113
kod Džej-Zija
S tem so vedno resno mislili. Ker bo treba zadevo rekompajlat v novih orodjih, bo vse tudi pravno ok. Problem je bil z android appi, kjer so hoteli pa kar virtualko furat.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Sem se lotil nadgradnje iz 8.1 na 10, pa se je sredi nadgradnje ustavilo - od (začetnega) napisa Nokia ne gre več dalje? Kako nadaljevat oz. ga spravit nazaj na (delujoč) 8.1?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Predlagam, da vseeno počakaš, ker nekaterim vseeno precej časa traja tale zagon in dobsedeno misliš, da ne gre nikamor. če pa res ne gre, potem ni panike, naredi najprej HW reset telefon in če še to ne gre, potem z windows phone recovery toolom naložiš nazaj WP8.1

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Evo dve zadevi, ki sta me zmotili. Pa naj me nekdo prepriča zakaj je tako bolje.
1) Ni več native skenerja za QR kode. V 8.1 je bil in je bil super, hiter in enostaven
2) wifi ikona v action centru ti samo vklopi ali izklopi wifi. Pri 8.1 je bilo tako, da če ti je odprlo seznam wifi-jev, če so bili na voljo. zdej moraš vklopit in it nekam v nastavitve, da izbereš omrežje, kamor se želiš priklopit

vsaj pri teh dveh zadevah so mim usekali pri nadgradnji

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Pod prvo točko imaš kup zastonj aplikacij v trgovini za QR kode.
Pod drugo točko pa ima sedaj ta ikona dvojno funkcijo. Prva je da pritisk na njo vklopi in izklopi Wi-Fi. Sedaj pa probaj to isto ikono stisnit in zadržat kako sekundo, pa se bo zgodilo nekaj čarobnega hehe... Kaj praviš sedaj na delovanje te ikone? In zato je to bolje.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Ja ampak so večinoma butaste. Sem rabil 5 različnih sprobat, da lepo prebere QR s spletnim naslovom in ima možnost odpret v brskalniku. Native bralnik iz 8.1 je delal odlično.

Citat:
Pod drugo točko pa ima sedaj ta ikona dvojno funkcijo. Prva je da pritisk na njo vklopi in izklopi Wi-Fi. Sedaj pa probaj to isto ikono stisnit in zadržat kako sekundo, pa se bo zgodilo nekaj čarobnega hehe... Kaj praviš sedaj na delovanje te ikone? In zato je to bolje.

JA, to je to! hvala!
467716-post_slo.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Predlagaj microsoftu in folk bo glasoval, če je to res tako pomembno in m$ bo poslušal
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Ja ampak so večinoma butaste. Sem rabil 5 različnih sprobat, da lepo prebere QR s spletnim naslovom in ima možnost odpret v brskalniku. Native bralnik iz 8.1 je delal odlično.

Se strinjam. Bing Vision (tako so temu rekli) je bil super. Mislim pa da je glavni problem da pri nas ni Cortane. Brez nje je tipka za iskanje očitno bistveno okrnjena.

Kater program pa si izbral?

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A bodo uporabniki winfonov prav tako posiljevani z win10 kot je bilo to pri PCjih, kjer sem moral disejblat par upgrejdov, ali bo mir, če ne boš hotel te navlake gor?

disclaimer (winfone kupujem za tastare in moj življenjski cilj ni drkanje nastavitev telefonom, tastari pa ne marajo nepotrebnih sprememb)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Koliko vem, ne, itak bo potrebna posodobitev iz strani operaterja tako da pač to diseblaš in rešeno.

Bo pa mogoče kaj takega, kar si omenil, možno od WP10 naprej, to so bile neke govorice, da bi naj prihajale vse posodobitve direktno od m$ in ne več preko operaterjev.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ampak ti pri M$ so res kekci, sploh še ni uradne verzije in že govora kdaj se neha podpora
smile-1.gif

Pri Androidu sicer ni problema, za cca. več kot 98% uporabnikov je še vedno ICS vrh glave i.e. telefon/sms/email/web dela bp
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj naj menjamo, če sploh w10 še ni na voljo
smile-1.gif

Na l925 že mesece nobenega popravka, ne os, ne aplikacije...