Win8

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če si mel prej legalne winse je taka nadgradnja seveda legalna.

Če pa si mel prej nelegalne winse, pa taka nadgradnja ni legalna in pri inšpekciji (recimo da to metodo uporabiš v firmi) ne bo vžgala. Kar se tiče domače uporabe, pa so taki windowsi legalni ja, nihče ti ne bo težil čez 3 mesece ali čez 3 leta, da imaš nelegalno verzijo.

I

Izbrisan uporabnik 3287

pustimo podjetja ob strani. kolikor vem (lahko, da se motim) ta ponudba za 30 eur ne velja za podjetja. trenutno so druge ponudbe za podjetja. kaj pa fizikalci? so za njih legit ali ne?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Niso legalni, ker je pogoj nakupa lastništvo starejše licenčne kopije (XP, Vista, 7). Praktično gledano pa so, ker so taki Windowsi aktivirani za stalno (kot sem prej napisal - glej to kot nakup aktivatorja za 30€).

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Rad bi si instaliral 64 bitne windows 8 in upgrade proceduro iz 7 (x32) sem že izvedel. Za upgrade na W8 (64bit) moraš pa imet original DVD. Sem ga sicer že naročil pri MS, vendar bo najbrž trajalo preden prispe. Ali kdo ve, kje dobit img datoteko upgrade DVDja, na katerem sta obe različici 32 in 64bit? Se da kje zloudat? Torrent?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Najlazje je, ce imas dostop do MSDNa ti ali kaksen tvoj kolega. Verjamem, da nas je kar nekaj tukaj na Alterju, ki imamo narocnino na MSDN software.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Nisem vedel za to. Ali bi mi lahko kdo naredil uslugo, da ne čakam čez cele praznike da pride pošta z DVDjem? Jaz te naročnine namreč nimam.
Rabim upgrade DVD za Windows 8, na katerem sta baje obe verziji 32 in 64 bitna.
Rabil bi nekoga ki bi mi to snel in dal na kak FTP da si lahko img dol snamem. Bi šlo? Se oddolžim. Pivo...
Hvala za pomoč.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Predvidevam da sta na takem DVD-ju pač 2 instalaciji, to pa je enako kot če potegneš obe verziji dol in ju zapečeš na DVD DL. Ker kolikor gledam v piratskem zalivu, so vse verzije ''dve v enem'' custom narejene.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Pravkar sem prebral, da ob nakupu DVDja dobiš 2 DVDja 32 in 64 bit!
Rabim samo 64bit Windows 8 Pro Upgrade DVD!!!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Mislim, da ti "klasična" namestitev preko DVDja ponudi opcije za čisto namestitev ali pa nadgradnjo torej, da ti ostanejo vsi programi in podatki. Sem zagnal namestitev iz IMGja, ki sem ga snel iz Micro$ofta in mi je ponudilo tako. Nisem pa potem dokončal namestitve.

PAZI! Če imaš sedaj 32bit Win7 in hočeš 64bit Win8, MORAŠ v vsakem primeru izvesti čisto instalacijo.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Na Microsoftu so mi rekli da morajo biti na disku aktivirani windowsi (lahko tudi XP). Postopek mi ni povsem jasen. Poskusim danes ponoči! Je še na kaj treba pazit pri tem?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Na compu morajo biti ze namesceni katerokoli winsi, ki so (tako ali drugace) aktivirani (in oznaceni kot legit). Nato pa vrzes gor win8 za 30€. Brez tega ne gre (uradna) nadgradnja na win8.

I

Izbrisan uporabnik #488

Opažam, da včasih sesuje raziskovalca al knjižnico oz. kakšno debilno ime nosi povsem neuporaben file manager
smile-1.gif

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Kako pridete do Media Packa? Ko pridem do vklop in izklop funkcij mi ne ponudi vklopa.
lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Malo se jim mede... Odprem video file, pogledam, ga hocem pobrisati in mi napise: da ga ni mozno, ker ga ni na compu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnjič mi je sam odinštaliral oz. zdrmal google earth.

Vse bolj postajajo tile win8 podobni visti, win ME itd.