Win8

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
KSZ

Programe, ki jih stalno uporabljaš, namečeš na klasični desktop (metroja ne uporabljam). Za vso ostalo eksotiko greš z miško v spodnji desni vogal, izbereš iskanje, vneseš prvih par črk programa in ga že imaš. Če želiš, pri prvi uporabi narediš bližnjico na namizje. Od starega start menija tako ostaneta le še "Control panel" in "Run". Prvega spet dobiš, če miško premakneš v spodnji desni vogal zaslona, drugega pa s shortcutom Win+R. Česa drugega uporabnega v start meniju se ne spomnim več.

Na Start gumb sem pozabil že prvi dan in ga niti malo ne pogrešam.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ctrl+X je tudi zelo uporabna bližnjica.
Sicer pa za search ni potrebno iti z miško v spodnji desni kot, ampak je dovolj že da stisneš tipko windows in kar začneš pisati.

Meni se ne zdi kaj preveč drugače. Jaz sem start menu vedno odpiral z windows tipko, zdaj se mi pač odpre metro vmesnik. V obeh primerih začne iskati če začneš tipkati, tudi shortcute za programe imaš v obeh primerih vidne. Na metro vmesniku jih lahko edino razporediš po celotnem ekranu, kar se mi zdi celo boljše.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ganges pravi:
Danes prvič sprobal naložit Win 8. Ufff to pa je razlika in se bo treba navadit. Kot vidim, bo najprej treba presnet neko aplikacijo, ki bo ponovno dala gumb START. Sedaj, je brez njega pretežko
smile-1.gif

Zelo pa pogrešam karte: pasjansa, pajkova pasjanjsa, srca... A mogoče kdo ve kako prit nazaj do tega kar je sedaj vedno bilo v windowsih? NIsem še uspel prečekirat vsega, ker sem malo prej naložil na hišni Pc za probo.

lp

http://www.startmenux.com/index.html

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ctrl+X je tudi zelo uporabna bližnjica.
Sicer pa za search ni potrebno iti z miško v spodnji desni kot, ampak je dovolj že da stisneš tipko windows in kar začneš pisati.

Meni se ne zdi kaj preveč drugače. Jaz sem start menu vedno odpiral z windows tipko, zdaj se mi pač odpre metro vmesnik. V obeh primerih začne iskati če začneš tipkati, tudi shortcute za programe imaš v obeh primerih vidne. Na metro vmesniku jih lahko edino razporediš po celotnem ekranu, kar se mi zdi celo boljše.

zmaga.gif
metro je boljši od starega start gumba. vsekakor bolj uporaben in pregleden

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Uspelo je brez težav nastavit večino stvari, z gumbom start na čelu in da me v osnovi vrže na klasično namizje in ne v win 8 meni... da na začetku, če je samo en uporabnik ni potrebno vpisovati vedno ob zagonu gesla...

Še vedno pa bi želel paket: pasjansa, pajkova pasjansa, srca...

lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tudi sam sem po novem lastnik uradne Win8pro. QL zadeva, samo....zakaj imam občutek, da je cel Win8 v bistvu 7ica z Win8 Appom
sprasujem se.gif

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Za starejše in nezahtevne uporabnike Win 8 vsekakor ni ugoden in ga osebno nebi priporočal. Večina ljudi zadev, ki ti jih ta sistem praktično vsiljuje ne bo nikoli rabila. Ta vpis v windows live, njihov app store, vse možne sinhornizacije, povezava z Sky Drive...

Jaz sem ga namestil na računalnik od mame in sem ji ga sedaj na srečo toliko porihtal, da je podoben 7, če hočem pa ga hitro preklopim nazaj v izgled 8... Za njo, ki igra večinoma karte, gre 1x na mesec na internet, če ji kaj povem, niti maila ne uporablja, uporablja Skype za pogovarjane s sorodniki iz tujine in igra karte, je vse ostalo kar ti vsiljujejo Win 8 samo navlaka...

Je pa po mojem mnenju odličen za napredne uporabnike, še posebej tiste, ki bodo uporabljali tudi na mobilnih telefonih win 8 zaradi vseh možnih sinhronizacij in nastavitev, ter podobnosti. Pri tem pa se spet poraja vprašanje zasebnosti, ki pa smo jo s vsemi temi napravami itak že izgubili! Praktično vsak app, ki ga naložimo že zahteva tudi dostop do lokacije in večine tvojih podatkov pa naj gre za win sistem, android ali pa iOS...

lp

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
Mi lahko prosim kdo na private poslje link do torrenta za Windows 8, bootable verzijo?

Izvoli iz M$ strežnikov. Obe x86 in x64 verziji:

http://msdn.microsoft.com/sl-si/evalcenter/jj554510.aspx

grin1.gif

Hvala za link, mi je uspelo s hotmail računom potegnit dol bp.

Edit: Sem ugotovil, da gre za Enterprise verzijo, ki jo je malo težje patchat, kupit pa tako ali tako ne. Morem preverit, če se da kak spremenit v Pro.

Nazadnje urejeno:

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik ganges pravi:
Praktično vsak app, ki ga naložimo že zahteva tudi dostop do lokacije in večine tvojih podatkov pa naj gre za win sistem, android ali pa iOS...

lp

Na primer? Win8 se da se vedno tweakniti, da ti nudi toliko zasebnosti kot predhodniki. iOS mi recimo tezi, da moram lokacijske storitve vkljuciti, ce hocem slike prenesti iz A do B, ampak je nesteto workaroundov, da mi tega ni treba storiti, ker mi ne nudijo prav nobene dodane vrednosti (OK, mogoce pride prav v gosto naseljenih urbanih srediscih, ce isces kaksen specificen lokal, ampak verjetno je tudi tam workaround, da vneses zeljeno lokacijo rocno, pa ti poisce).

I

Izbrisan uporabnik 3287

kako se znebiti micro accounta? vsakič, ko se želim prijaviti v comp, mi zamori za to geslo. lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

hvala. cca dva meseca nazaj sem dal na en comp win8pro. in v sami instalaciji mi je ponudilo opcijo acc-ja. dal ne in to je bilo to. nikoli vec na tem compu ni želelo ali zahtevalo tega. danes naložim še dvakrat (na 2 compa) win8pro in mi enostavno ni pustilo skozi, dokler nisem vpisal acc-ja. in sedaj na teh dveh vsakič mori. Če pa izklopim (se odjavim), mi ga zaklene in, če želim karkoli delati, moram ponovno vpisati geslo.

najraje bi zbrisal (na www.mic...) acc in se ga čisto znebil,. vendar mi ni jasno ali bom potem lahko "vstopil" v ta dva compa?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citiram odstavek iz zgornjega linka :

Logging in automatically from here is mercifully much simpler. Press Win+R again, but this time type 'netplwiz' and press Enter. Select your username, then untick 'Users must enter a user name and password to use this computer'. Click OK, enter your user password twice and click OK again. Job done.

S tem sem se rešil vsakokratnega vpisovanja gesla.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Imel sem aktivirane SLO Win 8. Nadgradil sem jih z Windows media centrom in uporabil key, ki sem ga dobil od Microsofta.
Postopek je šel normalno skozi. Kasneje ugotovim, da Windows ni aktiviran (a bo avtomatsko kasneje ???).

Kaj priporočate.

Nazadnje urejeno: