Win8

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1. Ker se mi ne da pisat vsakokrat ime programa (tudi par črk)
2. Ker nočem, da mi 'start/metro/bilokaj' zasede cel ekran in vmes ne vidim programov
3. Ker imam sedaj v start menuju 24 najbolj pogosto uporabljanih programov, do katerih pridem kadarkoli s dvema klikoma
4. Ker se mi ni treba učit dodatnih bližnjic na tipkovnici za nekaj, kar sem prej naredil s enim ali dvema klikoma.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ok, recimo si das gor launchy in mas program odprt v sekundi... defintivno pa hitrej kot da premaknes mis od starta kliknes, najdes program in kliknes. ampak sej, vsakemu svoje... ce bi blo po moje bi bli brez desktopa, taskbara in start menija, ker delajo samo nepotreben clutter...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam start vrstico na desni, start menu raztegnjen čez celo višino ekrana in v njem 24 najbolj pogosto uporabljanih programov.

Tak da 1. klik start, 2. klik program. To je to. Učinkoviteje ne gre.

Zame je Win 8 samo kompliciranje enostavnih stvari. Pa še vedno pravim - za nekoga, ki ima 90% časa odprt samo browser, ostalih 10% pa kak movie player, je Win 8 design čisto v redu. Nikakor pa za mene, ki redno uporabljam več kot 20 različnih programov. Zame Win 8 pogori na celi črti.

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
vse ostalo dela BP. (oz manjka mi "Full windows image backup", ki so ga z Win8 ukinli)

Nič niso ukinili. Išči pod "Windows 7 File Recovery" (ja, prav sem napisal).

Super to rabim, res zanimivo ime.

Sem imel za backup za datoteke tu notri nastavljen, ne vem kak mi je ušel tale "Create a sytem image", še bolj hecno je pa da search ne najde nič ko iščeš "system image"

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
seveda da gre: kombinacija tipk ki ti odpre launcher (recimo ctrl tab, prva crka programa in enter. grem stavt da je hitreje...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa sej se hecaš a? 2 klika proti: dvema tipkama, dvem do trem tipkam za ime programa in enterjem?
hysterical-1.gif
Sprejmem stavo kadarkoli.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
no dej, da mi odpre recimo ms word rabim manj kot sekundo... ti se v tok cajta se prestavis ne na start... ce cs ti lahko dam video...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Sem nepoznavalec novega OS, ampak do tvojih 24 najpogostejših kosov programja tudi pridem z dvema klikoma:
- zapeljem miš spodaj levo, kjer se je prej nahajal *gumb* Start, sedaj pa se mi odpre *okno* Start - in kliknem nanj
- odpre se mi spisek po želji, magari s 24 top programi... kjer kliknem na Excel

Edino razliko med starim in novim "Startom" v tem primeru vidim v tem, da novi zaseda cel zaslon. Ampak ker med vožnjo miške po meniju Start ne počneš nič drugega to niti ni težava.

Osebno mi še vedno precej leži tastatura in zato tudi načina zaganjanja programov, kot ga je omenil predhodnik:
stisneš Win knof, začneš pisat ime programa (npr "E", "X"... te že vrže na Excel) in Enter. Tako hitro zagnat nečesa prej res nisi mogel.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
no dej, da mi odpre recimo ms word rabim manj kot sekundo... ti se v tok cajta se prestavis ne na start... ce cs ti lahko dam video...

Daj ga, ker me res zanima kakšen superman naredi vse to v manj kot sekundi. Ampak pošteno bi bilo edino v primeru, da ti jaz povem ime programa in ga ti prvič poiščeš. Ne nekega, ki je edini na recimo ''a'' in ga boš zdaj vadil ko zmešan, da ti bo mogoooče uspelo v manj kot sekundi.

Sicer pa ne vem koliko metrov velik ekran imaš ti, da rabiš sekundo ali več, da prideš do start gumba
bonk.gif

Skratka ne trudi se z videom in štopanjem, ker vem, da bluziš.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz imam start vrstico na desni, start menu raztegnjen čez celo višino ekrana in v njem 24 najbolj pogosto uporabljanih programov.

Si ne predstavljam kako zgleda 24 pinanih programov na start meniju in da bi bilo še vedno pregledno
rolleyes-1.gif

Na Metro vmesniku bi to lahko lepo čez cel ekran razporedil, tudi po skupinah (stolpcih) in bi bilo IMHO hitreje dostopno.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Osebno mi še vedno precej leži tastatura in zato tudi načina zaganjanja programov, kot ga je omenil predhodnik:
stisneš Win knof, začneš pisat ime programa (npr "E", "X"... te že vrže na Excel) in Enter. Tako hitro zagnat nečesa prej res nisi mogel.

Mi razložiš v čem je potem to drugače kot v Win 7? Sicer pa moram jaz na svojem napisat ''exc'', da se mi označi excel, če samo ''e'' ali ''ex'', se mi nekaj drugega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Si ne predstavljam kako zgleda 24 pinanih programov na start meniju in da bi bilo še vedno pregledno
rolleyes-1.gif

Na Metro vmesniku bi to lahko lepo čez cel ekran razporedil, tudi po skupinah (stolpcih) in bi bilo IMHO hitreje dostopno.

Pinan ni noben program. Da bi bilo nepregledno pa še nisem opazil, zgleda bom moral printscreen naredit.

Zakaj bi bil metro vmesnik hitreje dostopen? Saj lahko tudi v Win 7 start menu odpreš s tipko Windows
rolleyes-1.gif

Zgleda nekateri zdaj s prihodom Win 8 na novo ugotavljate kakšne vse bližnjice obstajajo in ste čisto navdušeni, pa je to že vse bilo zadnjih 10 let v Winsih
aplauz.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Čaki malo, ti si namestil dodaten program, zdaj pa se ven mečeš kak je Win 8 fajn?
hysterical-1.gif

(Mimogrede če v Chromu stisneš ctrl+tab se premikaš med tabi)

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ti tega nisi prebral:

ok, recimo si das gor launchy in mas program odprt v sekundi... defintivno pa hitrej kot da premaknes mis od starta kliknes, najdes program in kliknes. ampak sej, vsakemu svoje... ce bi blo po moje bi bli brez desktopa, taskbara in start menija, ker delajo samo nepotreben clutter...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Debata pa je o Win 7 vs. 8. Launcher lahko (verjetno) instaliraš v vsake winse.

Pa da nebi mislil, da imam na splošno kaj proti Win 8, je prinesel tudi kakšne zelo koristne funkcije. Samo pri vmesniku (ki je en najpomembnejših delov OS-a) so ga pihnili. Tudi na glavni komp bom verjetno dal Win 8 - preprosto zato, ker imam 7 gor že 3 leta in deluje že malo tak-tak, če preko vržem Win 8, pa obdržim vse programe (in nastavitve), gesla... in mi tako ne bo potrebno formatirat.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
a ti sploh beres poste al sam neki svojga lapas? mimgrede, tud ti si nekaj instaliral...