WAYTEQ X990 + SYGIC AURA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pa mi je res pomagala ena brca v rit!
smile-1.gif

Hvala!

iKvalita

Pripravnik
23. jan 2011
51
0
6
Meni bi tudi pomagalo, ce bi mi kdo dal kaksen nasvet (kaksen link na ZS) ali kaj v tej smeri...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik joegsm pravi:
Janch, daj skopiraj gor cel tvoj sys.txt , da vidimo kak je "sfriziran"

Hvala!

[gps]
port="1"
baud="4800"
set_messages=0

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.483
1.582
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Malo sem primerjal tvoj in moj sys, je kar nekaj razlik! Bom dodal še moy sys, da vidiš razlike, če je kaj potrebno dodati ali brisati:
[device]
type="SIRF_GPS_HH"

[gps]
port="1"
baud="4800"
set_messages=0

[tmc]
enable_subscription="1"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
saved_config_baud="38400"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1"

[interface]
show_exit=1
resolution_dir="800_480"
clearcity=1

[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Malo sem primerjal tvoj in moj sys, je kar nekaj razlik! Bom dodal še moy sys, da vidiš razlike, če je kaj potrebno dodati ali brisati:
[device]
type="SIRF_GPS_HH"

[gps]
port="1"
baud="4800"
set_messages=0

[tmc]
enable_subscription="1"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
saved_config_baud="38400"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1"

[interface]
show_exit=1
resolution_dir="800_480"
clearcity=1

[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1

IMPROPER USE OF MAP BB CODE. Input only accepts addresses or the Google map embed link.

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Poglejte....

Sys prepriča program, kako naj se obnaša v določenih segmentih navigacije. Navigacijski program pa je že v osnovi narejen tako, da ima vse kar je potrebno za delovanje, vpisano že v kodi samega programa. Izjema so le dodatni parametri, ki so odvisni od same naprave in seveda od skina. Tukaj posploševat kaj je najbolj optimalni sys nima smisla, saj kot že rečeno ne vem kaj ima kdo inštalirano na napravi in kako mu odgovarja izgled. V zgornjem primeru je razvidno, da je veliko vnosov popolnoma nepotrenih. Tudi razvidno je, da so kar tri sekcije

Nazadnje urejeno:

esid

Pripravnik
4. jan 2008
34
0
6
Imam vprašanje glede speedcam.txt datoteke.
Na POI plaza sem snel datoteko speedcam.txt za IGO8 (Italija). Ko sem jo hotel copy/paste v obstoječo datoteko s slovenskimi speedcami, vidim da je oblika samih datotek popolnoma drugačna, v datoteki iz POI plaze so vse kamere zapisane ena za drugo. V datoteki IGO programu pa je vsaka kamera v svoji vrstici.

Bo pri kopiranju prišlo do kakšnih težav, bo IGO primo še vedno prikazal kamero, kljub razliki v zapisih...?

hvala..

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Hm, nebi špekuliral, na tole ti bo znal Navi_boy odgovoriti saj je zadevo testiral na Androidu. Jaz nimam Android telefona.. Mislim pa da Vbi se dalo kaj poigrat. Odpri .apk datoteko z winrarom in pojdi čez datoteke. Verjetno so kje v kakšne xml datoteki zapisane poti.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Sygic Aura dela brez problema iz SD kartice. Nič ni potrebno nastavljati po kakih datotekah. Karte in vse kar potrebuje program imaš na SD kartici. Jaz sem uporabil Aura_v2.1.2_CNSTeam_v0.1b.apk file, ki ga najdeš na pašnikih in poinštaliraš.
Tudi če še nimaš kart in vsega ostalega to datoteko inštaliraj in si potem lahko downloadaš vse karte za Auro. Jaz sem to naredil na ženinem Galaxy S in potem skopiral vse skupaj še na SD kartico in inštaliral na mojem HD2, kjer je gor Android in dela BP.

Nazadnje urejeno:

atlas

Zelenc'
20. apr 2011
10
0
1
Slučajno sem naletel na forum in na to temo in ostal brez besed, pohvale vsem, ki pomagate in svetujete.

Pred dnevi sem potreboval navigacijo in si jo sposodil od prijatelja, bil je en Garmin, ne vem kateri model, ker se ne spoznam na te stvari. Problem je bil, da sem zaradi dela na cesti moral zavit iz predvidene poti in mi navigacija ni znala več pomagat, na vsak način me je vračal na točko, kjer sem "skrenil" s poti.

Ker so te naprave še vedno nekoliko drage, me zanima ali je to kak special feature Garmina ali so vse naprave iste?
Potreboval bi napravo z natančno karto slovenije ter dokaj natančno italije in hrvaške, potrebujem tudi prikaz hitrosti in pa omejitev ter morebitno opozorilo na prekoračitev hitrosti. Potrebe po media playerjih nimam, neko osnovno navigacijo, ki naj opravlja svoje delo.

Sam se nekako oziram za X850 različico, pa me zanima ali navodila ki so v tej temi veljajo tudi za x850 model, kljub temu, da ima manjši zaslon? X950-HD različice ni na zalogi, je vredno počakat, da bo spet v zalogi oz. ali bo sploh še dobavljiv ta model v Sloveniji?

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Ponavadi te bo vsaka navigacija nekaj časa vračala, ker ji ne ''potegne'' zakaj si skrenil, če ti pa tako dobro kaže kam iti. Ko se nekaj časa pelješ pa preračuna in nekako odneha in popusti ter te pelje po optimalni poti in te ne vrača več. Vsaj iGo te. Jaz osebno Garmina ne kupim nikoli več. Ne zaradi kart ampak ''špartanskega'' vmesnika. Predvidevam, da Garmin cilja na skupino uporabnikov, ki po liniji najmanjšega odpora in težav upravljajo z navigacijo in da prikazuje več ali manj osnovne stvari.

Iz lastnih izkušenj ti toplo priporočam Wayteq navigacijo (X990). Pred nakupom sem prebral ogromno testov in spremljal dogajanje na NAVI sceni in se odločil zanjo. NI MI ŽAL, še vedno izredno zadovoljen. Predlagam, da vzameš brez programa in najdeš nekaj na ''marketu'', naložiš in lepo deluje. Če te skrbi za dobro pokrite karte za SLO, ki jih uporablja Garmin, ne skrbi. Naložiš iGo Primo in karte Monolit za Slovenijo, te iste namreč uporablja tudi Garmin naprava. Za tujino predlagam TeleAtlas karte, zelo natančne za zahodno Evropo, za vzhodno Evropo pa od lokalnih ponudnikov-local providers. Tudi NAVTEQ karte so dobre za Evropo, predvsem odlične pa za USA.
Če ne moreš kupiti X990, ki jo najbolj priporočam pa vzemi WayteQ x950-HD.
Pa ne pozabi, ko kupiš Wayteq-a dobiš tudi 24/7 podporo in pomoč uporabnikom :)
Pa dober nakup.

atlas

Zelenc'
20. apr 2011
10
0
1
X950-HD se mi zdi odličen, ampak piše, da trenutno ni na voljo, sem pogledal obe trgovini. X990 pa je predrag za moj žep.

Kje pa se to dobi na "marketu"? Če mi lahko kdo pošlje na ZS, da si pogledam izbiro.

hvala

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne pozabit, da je tudi x850 je zelo spodoben mlinček. Dvojedrni 500MHz ARM11 in 128 mb RAM-a, je sposoben brez problema poganjat najbolj zahtevne navigacije. Tudi 2gb internega spomina, te še vedno ne prisili kupovat SD kartice, saj je prosotora za navigacijo + kartografijo na flešu še vedno več kot dovolj. Roko na srce, ne poznam nikogar, ki bi res potreboval zemljevide celotne Evrope. Tudi zaslon 4,3'' je povsem standardne velikosti. Glede na ceno, zelo priporočam!

atlas

Zelenc'
20. apr 2011
10
0
1
Jaz sem ravno oddal naročilo za x850, upam, da bo čimprej tu.

A se naprava tudi polni prek USB z računalnika?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.