WAYTEQ X990 + SYGIC AURA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

atlas

Zelenc'
20. apr 2011
10
0
1
Danes sem sprobal na krajši vožnji, ni bilo časa za več ampak sem dokaj zadovoljen.
Glede same naprave nimam pripomb, zdi se mi odlična.

Primo 1.2 pa mi nekoliko štrajka, ne vem pa ali je njegova napaka ali napaka na kartah. Sem ustvaril novo pot, ker mi izbira ene ceste ni bila všeč, sem izbral, naj se je izogiba, edini problem je, da je del ceste ostal moder in je pri naslednjih poteh ne more več izbrat. Se komu sanja kje se to popravi/zbriše?
Tudi, če pot izbrišem, je še vedno označeno modro.

Glede kart: Opazil sem, da so nove, v zadnjem letu oz. dveh je zraslo kar nekaj krožišč in čisto vsa so pravilno označena, po drugi strani pa ne pozna cest, ki obstajajo več kot 15 let, kar se mi zdi nekoliko nenavadno. Druga stvar, ki sem jo opazil je ta, da niso vrisane vse stavbe oz. nikjer ni zabeleženo kje imajo vhod oz. parkirni prostor, zato se večkrat zgodi, da ti nastavi napačno pot, pelje te po ovinkih in pusti pred betonskim zidom, kjer ni prehoda.

Več, ko jo natančneje sprobam

EDIT:
Sem se ponovno malce igral z navigacijo in našel rešitev: Ko je pot končana, kliknemo na več, scrollamo do Configure Blocked Roads in uredimo ceste po želji.
Uporabljam pa GJ skin

Nazadnje urejeno:

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Citat:
Uporabnik atlas pravi:
Danes sem sprobal na krajši vožnji, ni bilo časa za več ampak sem dokaj zadovoljen.
Glede same naprave nimam pripomb, zdi se mi odlična.

Primo 1.2 pa mi nekoliko štrajka, ne vem pa ali je njegova napaka ali napaka na kartah. Sem ustvaril novo pot, ker mi izbira ene ceste ni bila všeč, sem izbral, naj se je izogiba, edini problem je, da je del ceste ostal moder in je pri naslednjih poteh ne more več izbrat. Se komu sanja kje se to popravi/zbriše?
Tudi, če pot izbrišem, je še vedno označeno modro.

Glede kart: Opazil sem, da so nove, v zadnjem letu oz. dveh je zraslo kar nekaj krožišč in čisto vsa so pravilno označena, po drugi strani pa ne pozna cest, ki obstajajo več kot 15 let, kar se mi zdi nekoliko nenavadno. Druga stvar, ki sem jo opazil je ta, da niso vrisane vse stavbe oz. nikjer ni zabeleženo kje imajo vhod oz. parkirni prostor, zato se večkrat zgodi, da ti nastavi napačno pot, pelje te po ovinkih in pusti pred betonskim zidom, kjer ni prehoda.

Več, ko jo natančneje sprobam

EDIT:
Sem se ponovno malce igral z navigacijo in našel rešitev: Ko je pot končana, kliknemo na več, scrollamo do Configure Blocked Roads in uredimo ceste po želji.
Uporabljam pa GJ skin

Upam da nisi eden tistih, ki pričakujejo od navigacij, da jih pripelje točno na fotelj ali kavč v tretje nadstropje stanovanje št..... .
Včasih smo bili veseli in zadovoljni, da nas je pripeljala do ulice zraven cilja, tako da.........
Pa brez zamere
evil.gif

chazhmy

Zelenc'
12. mar 2009
6
0
1
Imam X950 in iGO Primo 1.2 in imam sledečo težavo: v Primotu mi pod GPS info ne pokaže satelitov (tistih pokončnih paličic in pikic na sliki Zemlje), pokaže pa mi status povezave (raven natančnosti), pa tudi uro apdejta. Če grem na GPS info direktno na osnovnem ekranu od X950, se sateliti normalno pokažejo. Kakšna ideja? Je treba kaj nastavit v sys fajlu?

atlas

Zelenc'
20. apr 2011
10
0
1
Sej kritika je na mestu
smile-1.gif

Pa vendar, a ni ravno to namen navigacije, da te pripelje do cilja
wink-1.gif
?
Nekje sem bral, da naj bi pripravljali navigacijo tudi v stavbah, avto način bi te pripeljal do parkirnega prostora ali garažne hiše, način pešca pa bi te vodil po nadstropjih in hodnikih do pravega prostora, bom poskusil kje izbrskat.

Drugače pa so programi dobri, sem 100% prepričan, da bi program izračunal pravo pot, če bi v zemljevidu bil vrisan dovoz oz. cestna površina, parkirišče,... Ker pa je vrisana samo stavba in je glavna cesta najbližje tej stavbi, predvideva, da lahko zaviješ z glavne ceste, ne ve pa, da je tam zid. Manjše nepravilnosti ampak če se kdo kam odpravlja si itak pogleda še satelitske posnetke in se pripravi na pot
smile-1.gif

Sem bil kar presenečen nad hitrostjo izračuna nove poti, če ne upoštevaš navodil, v enem primeru ni trajalo dlje od 3s, v drugem pa približno 5-6s. Vsekakor super pripomoček ta navigacija, sem res navdušen.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Evo še moje izkušnje!

Prihajam iz 1800 km potovanja: Celje - Toskana po dolgem in počez - Celje. Na pot sem se podal (bom govoril v ednini, čeprav sem bil z boljšo polovico) s podarjenim konjem - Wayteq x990 +Primo 1.2 + GJ 3.9.0 skinom in zadnjo Teleatlasovo karto Italije. Bom kratek kolikor se le da.

Takole, navigacija je opravila svojo nalogo z odliko in resnično sem bil presenečen nad natančnostjo ter vodenjem. Presenečen predvsem zato, ker sem šel z namenom, da prevozim vse toskanske vukojebine, saj sem ljubitelj zelenih pokrajin (in lepih žensk). Namenoma sem se izogibal AC in ponekod vozil do 100 km razdalje skorajda med vinogradi in travniki. Na zemljevidu so bile vrisane prav vse ceste in poti, vodenje natančno!! Nekateri novejši krožni (pazi: na podeželju med kravami!!) so še smrdeli po novem asfaltu, in PRAV VSI so bili vrisani. Glede preračunavanja in računanja časa, prav tako natančno, z nekaj tolerance - logično, saj promet je nepredvidljiv.

TMC: tako tako, srednja žalost, recimo nekaj takega kot v Slo, slabo ažurirajo, vendar kot vemo, to nima veze s kartami in navigacijo, da ne bo kdo vzel kot minus naprave in izbire navigacije!

POI: Nimam pripomb, vse na svojem mestu! Edino kar sem si za vsak slučaj snel iz poiplaze, so bili kampi, vendar še to ni bilo potrebno, saj so bili vsi vrisani še v osnovnem POI-u zadnje verzije.

Torej, lahko potrdim Wayteqa in navigacijo Primo 1.2 kot popoln izbor za takšno potovanje in resnično ne verjamem, da lahko katera navigacija to opravi bolje, saj jo lahko z eno besedo brez pretiravanja opišem kot POPOLNO.

zmaga.gif
:

edit: aja, še tole, večkrat sem si v zadnjem trenutku premislil in ignoriral navodila, ker me je pač zadnji moment navdušil kakšen slikovit prizor in sem tako neplanirano skrenil iz poti - naprava je v tem primeru izredno hitro - v nekaj sekundah, preračunala novo pot s podatkom o izgubi časa ter dodatnimi km. (skin related fičer
wink-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
A mislite, da bi nas ti naši Wayteq strojčki kdaj pripeljal na eno skupno piknik varianto?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
kdaj dobite X990?

Zdaj se samo odločam še med X990 in X950/X950BT

pa kaj so to neki novi modeli?

WayteQ X960BT Sygic Drive ?

Nazadnje urejeno:

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
@Jado - gre samo za funkcijo DUN - internet preko bluetooth telefona. Ostalo isto kot 950bt-hd. Datum dobave še ni potrjen, zato ne bi preveč obljubljal... Enako velja tudi za X990 - definitivno sporočim takoj, ko bo na voljo! Obljubim ;-)
@Predator - x950bt + tmc je takoj dobavljivo!

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.