WAYTEQ X990 + SYGIC AURA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

iKvalita

Pripravnik
23. jan 2011
51
0
6
Vem (sem prebral celotno temo). Samo bi ga potreboval, za osnovni pregled Bluechart kartografije.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Morda bi bilo pa zanimivo poskusit garmina na Waytequ in na terenu.

Do sedaj mi je vsaka garmin naprava pokleknila v Parisu.
Celo pot so delovale bp v bližini Parisa pa so se vedno začele težave, morda premalo procesorske moči,
in naprava se je začela obnašati kot metulj, ki bi mu krila namazal z medom.
frown-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ni problem v hardweru, problem je v kodi programa. Treba je vedet, da garmin originalno deluje na Linux platformi, vendar so ga hekerji nekako spravili tudi v format tudi za wince OS, za katerega pa žal (še) niso uspeli optimizirat kodo programa do mere popolne funkcionalnosti. To pa zato, ker ta pol-produkt ne prihaja izpod Garmin okrilja (in za wince nikoli ne bo).

Torej dejstvo je, da če tudi v Wayteqa oz katero koli drugo napravo z wince platformo stlačiš še 4 GB rama in 4 jedrni procesor, še vedno navigacija ne bo gladko delovala...
wink-1.gif

@iKvalita to kar pa ti pričakuješ, pa je itak utopija in še korak dalje.. BlueChart kartografijo v osnovi berejo le za to namenske Garmin naprave, torej pričakovat da bo to delovalo na kvazi wince garmin varianti, je pa res malo preveč
smile-1.gif

Sicer pa res ne vem, zakaj ste si kupovali Wayteqa, če na vsak način želite uporabljat Garmin navigacijo? Dajte si dopovedat, da za povprečnega uporabnika cestne navigacije, Garmin nima več nobene prednosti pred iGO sistemom, prej bi rekel obratno...

iKvalita

Pripravnik
23. jan 2011
51
0
6
Uporabljam iGoja in se strinjam z vsem kar je napisano v postu višje. Od Bluechart kartografije ne pričakujem praktično nič, razen da bi videl približno lokacijo - pozicijo na morju in približno globino glede na točko nahajanja.
Drugače je pa Garmin res slab v primerjavi z primotom...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Za ta namen pa je res iGO in vse ostalo (razen garmina) neuporabno, zato ti je alternativa kakšen rabljen cenen model nuvija z AR kartografijo, ali kakšen nokia telefon z GPS sprejemnikom, na katerega naložiš Garmin XT + adria route, ki bi po mojem služil tvojemu namenu (vrisani otoki, prikaz koordinat). Seveda pa lahko prikaz globine odmisliš, saj je to napredna funkcija za namenske naprave (GPS ploterji) ki pa imajo seveda svojo ceno..

iKvalita

Pripravnik
23. jan 2011
51
0
6
Ja sej, do sedaj sem imel na navdanem garminu in je tudi približno globino kazalo (po plastnicah). Samo sem videl v enem izmed prejšnjih postov (mislim, da uporabnika AIDS), kako je poganjal navigacijo Garmin, pa sem hotel sprobat, kako bi zadeva delovala v kombinaciji z Bluechartom - zato sem tudi napisal, da prosim, če bi se kje dalo dobiti kakšen "nasvet" do uporabne/vsaj približno stabilne verzije.

dejanjojo

Pripravnik
27. avg 2010
101
0
16
blizu Maribor
Držite se nasveta od Janch-a,da garmin ne deluje dobro na Wayteq-u oz. win ce.Sem bil sam radoveden če je res, pa je!
Garmin samo muči napravo: jo segreva in žre baterijo se mašina zatika in meče v reset,u glavnoma brez veze!
iGO: ZAKON!!!!!!!

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
Za navigacijo po morju z to napravo bi bilo verjetno bolje uporabit ozi explorer ali pa fugawi

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Imam problem v igo mi ne deluje nastavitev osvetlitve ozadja oziroma deluje samo "Osvetlitev ozadja ponoči"
"Osvetlitev ozadja podnevi" pa ne deluje. V sys datoteki imam te nastavitve, ko pa spremenim vrednost v vrstici
"backlight_methods=20" potem tudi drugi drsnik ne deluje.
Kakšna ideja, da bi oba drsnika delovala in bi bilo možno spreminjati osvetlitev?

[power]
backlight_manage_values=1
backlight_manage_keys=1
backlight_max=10
backlight_min=1
backlight_reverse=0
backlight_methods=20
backlight_events=1

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Poglej v glavnem meniju naprave, kjer imaš nastavitev za blacklight. Če je nastavljen na "auto" potem se ti osvetlitev samodejno uravnava glede na trenutno svetlobo. Mogoče je tu problem.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Hehe, koja fora.......Zdaj podnevi pa deluje samo "osvetlitev ozadja podnevi" drugi drsnik za nočno osvetlitev je pa neaktiven.
Lahko bi bil en drsnik, kot pri ostalih navigacijah.

alien2108

Zelenc'
18. mar 2011
2
0
1
Maribor
Evo nabavil x950 spila ko urica
smile-1.gif
Super tudi za avio software, ki dela resnicno hitro!

Imam pa problem z TMC-jem, kjer mi najde frekvence ampak nimam nobenih podatkov. Probaval sem z nekimi licencami ampak ocitno ne delajo za SLO TMC....Resitev?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik alien2108 pravi:
Evo nabavil x950 spila ko urica
smile-1.gif
Super tudi za avio software , ki dela resnicno hitro!

Imam pa problem z TMC-jem, kjer mi najde frekvence ampak nimam nobenih podatkov. Probaval sem z nekimi licencami ampak ocitno ne delajo za SLO TMC....Resitev?

Kakšen avio software?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
V igo primo pokaže, da je vsebina ftr in fpa podatkov neaktivna.
Mi manjka kakšna licenca ali je potrebno kaj dodati v sys datoteko
stupid-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Tako zgledajo zemljevidi in datoteke, če bi manjkale ftr in fpa datoteke potem jih ne bi prikazovalo v meniju "vsebina"

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.