Planet Golob

jello

Guru
22. sep 2008
10.355
3.939
113
Popolnoma si spregledal poanto. Zakaj se dela taka razlika med samozaposlenimi in samozaposlenimi v kulturi? Ene se dodatno obdavčuje, druge se subvencionira. Oboji se ukvarjajo z pridobitno dejavnostjo in oboji imajo uspešne in manj uspešne posameznike.

Le čevlje sodi naj kopitar. Umetnost naj bi bila vse kar umetnik reče, da je umetnost. Hkrati poslušamo kruljenje stroke in kako AI umetnost ni umetnost. Pa čeprav je hkrati Fontana ena najbolj znamenitih del 20. stoletja (delo je kupil na oddelku keramike v Obiju in se podpisal nanj).

Po tem takem je lahko vsakdo vrhunski umetnik, čeprav ga nihče v laičnih in akademskih krogih ne razume. Lahko bo šele po smrti postal slaven kot mnogi priznani umetniki... Fontani so inicialno zavrnili predstavitev na razstavi. Lahko rečemo da je bilo irl trolanje. Po tem takem je že vsak, ki dela trol meme na netu umetnik?

Si nalijemo čistega vina in rečemo da naj vsi umetniki gredo opravljati redno delo in se z umetnostjo ukvarjajo popoldan, če ne upajo komercialno živeti od nje?

Sedaj pa moram vodo potegniti.
Jaz sem zgrešil poanto, ti pa padel na finto. Jaz govorim o financiranju kulture, ti pa o pravi/nepravi kulturi.

Ne samo, da imajo popolnoma vse možnosti, da uredijo področje financiranja kulture, to je njihova naloga. Kdo jo uredi levi ali desni je vseeno, zato so izvoljeni in zato so plačani. Naloge tudi ko so bili na oblasti niso opravili, raje so po seznamih poimensko kljukali prave/neprave. Edini namen referenduma je ščuvaštvo, pogrom, s prstom pokazat na krivca za vse kar pri nas ne funkcionira, juriš, samo še kulturo uredimo pa bomo švica. Ampak po kulturi nam bo serviran naslednji sovražnik. Preplačani policisti, učitelji, ravnatelji, lene vzgojiteljice,...nabor je neskončen.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.206
3.932
113
Ima Preglov Arjan, ki večino življenja preživi na Xu tako velik doprinos v kulturi, da ga že celo življenje živimo? Pa Zlatan?

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.665
7.303
113
Jaz sem zgrešil poanto, ti pa padel na finto. Jaz govorim o financiranju kulture, ti pa o pravi/nepravi kulturi.

Ker si taka brihta. Če je vse kultura, potem je treba tudi financirati in omogočati enake pogoje vsem. Od Modrijanov do Jenula in ostalih 3000 samozaposlenih za katere nismo nikoli slišali ker so neznani celo v svojem lokalnem okolju in znotraj stroke.

Potem je vseeno ali si Svetlana Makarovič, Čale Sale ali DJ hal9000, kateri nalaga AI generirane pesmi na soundcloud in youtube.

Vsakdo ne upa biti top športnik, programer, mehanik ali umetnik. Ali naj sedaj vlada financira tudi samozaposlene v športu? Igraš v 3 ligi. Dajmo plačati prispevke in beneficiran status. Uspel verjetno ne boš, ampaknje treba vlagati v sport.

Pod črto ta povečana vlaganja v kulturo so zgolj bonbončki za volilno bazo levice, da se lahko zbuja ob 11 dopoldan in cele dni modruje kak je lajf opresija.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.773
3.981
113
Ljubljana
hmpg.net
Popolnoma si spregledal poanto. Zakaj se dela taka razlika med samozaposlenimi in samozaposlenimi v kulturi? Ene se dodatno obdavčuje, druge se subvencionira. Oboji se ukvarjajo z pridobitno dejavnostjo in oboji imajo uspešne in manj uspešne posameznike.

Le čevlje sodi naj kopitar. Umetnost naj bi bila vse kar umetnik reče, da je umetnost. Hkrati poslušamo kruljenje stroke in kako AI umetnost ni umetnost. Pa čeprav je hkrati Fontana ena najbolj znamenitih del 20. stoletja (delo je kupil na oddelku keramike v Obiju in se podpisal nanj).

Po tem takem je lahko vsakdo vrhunski umetnik, čeprav ga nihče v laičnih in akademskih krogih ne razume. Lahko bo šele po smrti postal slaven kot mnogi priznani umetniki... Fontani so inicialno zavrnili predstavitev na razstavi. Lahko rečemo da je bilo irl trolanje. Po tem takem je že vsak, ki dela trol meme na netu umetnik?
"Skupina si je zdravnikov prizadevala, da bi ameriški muzeji prenehali predstavljati „moderne“ umetnike, ker je njihova umetnost očitno plod „bolnih umov“.
Da bi cenili njihovo noro risbo, je potreben nenavaden okus, a ena pariška frakcija jih ima za genije, ne glede na to, kako jih imenuje druga skupina
Videl sem dela norih oseb, zaprtih v zavetiščih, ki se nagibajo k umetnosti, in lahko rečem, da so risbe teh norih umetnikov veliko boljše od domnevnih umetniških del, ki sem jih videl na razstavi.
„Umetnik vzame platno in nanj nanese nekaj zelene barve, nato rumeno in nato brozgo. Nato naredi nekaj krogov, razmaže vse barve skupaj, doda nekaj ravnih črt in vse skupaj označi z napisom 'Broad and Chestnut Streets on a Sunday Afternoon'."

Dobrih 100 let nazaj o Picassu.

jello

Guru
22. sep 2008
10.355
3.939
113
Ker si taka brihta. Če je vse kultura, potem je treba tudi financirati in omogočati enake pogoje vsem. Od Modrijanov do Jenula in ostalih 3000 samozaposlenih za katere nismo nikoli slišali ker so neznani celo v svojem lokalnem okolju in znotraj stroke.

Potem je vseeno ali si Svetlana Makarovič, Čale Sale ali DJ hal9000, kateri nalaga AI generirane pesmi na soundcloud in youtube.

Vsakdo ne upa biti top športnik, programer, mehanik ali umetnik. Ali naj sedaj vlada financira tudi samozaposlene v športu? Igraš v 3 ligi. Dajmo plačati prispevke in beneficiran status. Uspel verjetno ne boš, ampaknje treba vlagati v sport.

Pod črto ta povečana vlaganja v kulturo so zgolj bonbončki za volilno bazo levice, da se lahko zbuja ob 11 dopoldan in cele dni modruje kak je lajf opresija.
Vse da je kultura? Aja? In kar vsakega, ki si reče kulturnik praviš da je treba financirat?

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.665
7.303
113
Prideš na vrsto. Takoj ko poklukajo prave osamosvojitelje, prave kulturnike, prave šolnike, prave novinarje, prave zgodovinarje,....lepo enega po enega, zaslužen/nezaslužen. Samo ne se kurčit če bo tvoje delo ocenjeval faliran kuhar, diplomiran kulturolog ali doktor evropskih študij.

Vse ali nič. Vmes so samo pravi in ne pravi.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jello

Guru
22. sep 2008
10.355
3.939
113
S stoletne razdalje nabijat o zanimivih konceptih in pravi kulturi, ker je ravno priložnost pa spotoma pljunit še malo po književnosti, čeprav mi je bilo z branjem v življenju večinoma prizanešeno. O take sorte stroki govorim.

S štoparico, metrom in vago nad kulturo.

B81

22. jul 2007
38.151
11.276
113
Po Vodebu so danes najboljši umetniki tisti, ki izzovejo največji občutek začudenja, šoka itd....to seveda ni umetnost. Sta s pertinačem pogledala posnetek, kjer en gol tip v belo barvo namočen s kurcem pušča sled, risbo.. kao umetnost :bonk:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.206
3.932
113
Ti se očitno rad greš igro pameten odneha nor nadaljuje.
Torej praviš, da je pravilno, da zavajajo in lažejo na uradnem profilu? Ali želiš povedati, da je takšno obnašanje po tvojem mnenju povsem sprejemljivo za politično stranko?

Sicer pa človek v življenju mora biti tudi malo nor, drugače tega ne preživiš.