Vsi, ki ste proti obveznemu cepljenju

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Zanimivo, res, kao tanarbol znanstveni in logični v temi, pa potem pridejo z najbolj nizkimi.

Nizko je ko amater poskusa znanosti srat po glavi.

In neko prvo pogooglagno "raziskavo" subjektivnih izboljsanj simptomov alergenikov primerja z epidemiologijo bolezni, kjer so vpletene celotne populacije.
Ah, zdaj se poskušaš izmotavati.

PS: Jaz sem edino rekel, da ne rabiš milijonskega vzorca za relevanten rezultat. Kar je dejstvo.
PPS: epidemiologijo bolezni si ti potegnil not, v raziskavi o kateri sem komentiral je šlo za splošno zdravje necepljenih in cepljenih po cepljenju.

PPS: Oh, še en ad hominem, mi je skoraj ušel...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:

Ah, zdaj se poskušaš izmotavati.

SPSS: dejstvom se ni potrebno izmotavati, so znana, in so jasno zakonsko predpisana s strani WHO-ja. Tako kot npr definicija genocida pri UN.

Vse ostalo natolcevanje o "relevancah" je naravnost smesno.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
ksz:

Prijateljica katere otrok ima aspergerjev sindrm, je nekoc razlagala, kako je ta stvar potekala... Koliko truda in casa je vlozila v danes dokaj normalnega otroka, se vedno s posebnosti in tezavami vendar je OK. No, med tem pripovedovanjem je tudi omenila, vendar neobtozujoce, da se je ugotovilo, da je z otrokom nekaj narobe oz. da je slo na slabse po cepljenju.
Precejkrat sem zasledil to povezavo avtizma in cepljenja, pa nisem kaj dosti 'raziskoval'. Vidim, da je gor nek video, bom kasneje kliknil.
Pa me zanima koliko je kaj resnice na tem. Seveda mislim s tem na strokovnjake ne na zvezdice. Sej znam googlat vendar, glede na to da vas je tukaj precej iz medicinske stroke, boste hitreje in enostavneje podali odgovor. tnx

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Imaš na prvem linku tudi to razloženo. Gre za korelacijo, ki pa nima nobene vzročne povezave. Pač se začnejo znaki avtizma kazati ob približno istem času kot se otroke cepi.

Še izsek, če se ti ne da iskati:
Citat:
Z otrokom je bilo vse v redu, po cepljenju pa je začel kazati znake avtizma.

Avtizem je težko diagnosticirati pred 24. mesecem po rojstvu. Prvi znaki avtizma namreč niso pojav neobičajnega vedenja, ampak odsotnost pričakovanega vedenja (npr. odsotnost nasmeškov pri 6-ih mesecih, odsotnost čebljanja pri 12-ih mesecih ipd.).[4] Velja tudi za necepljene. Avtizem je pač taka motnja. Cepivo nima pri tem nič.
“Raziskava”, ki je povezovala cepiva z avtizmom, je bila narejena na le 12 otrokih. Najprej je bila ovržena s strani znanstvenikov, kasneje pa je avtor raziskave sam priznal, da je prirejal podatke zaradi tožbe, ki je potekala v tistem času. Odvetnik tožnikov ga je podkupil, da bi našel dokaze za to povezavo. In na to raziskavo se opirajo na proticepivskih straneh. http://blogs.discovermagazine....kefield-a-fraud
Avtizem je vedno obstajal, samo reklo se mu ni tako. Avtističen je bil “un ta čudn na vasi”. Leta 1981 je bil šele avtizem priznan kot ločena diagnoza. Na grafu na povezavi pa se lepo vidi, da je število avtističnih diagnoz začelo naraščati že pred uvedbo cepljenja proti OMR. http://www.drjeffhealthcenter.com/ihpages/ihimages/mmr.jpg

(Aspergerjev sindrom je po novem deprecated bolezen in se obravnava v sklopu avtizma)
Vir: http://www.guardian.co.uk/society/2012/dec/02/aspergers-syndrome-dropped-psychiatric-dsm

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Obstaja ena (EN SAMA) raziskava, ki je """"dokazala"""" povezavo med cepljenjem in avtizmom. Ime človeka, ki je to dokazal je Andrew Wakefield. To mu je "uspelo" leta 1998.

Zakaj več kot en " pri dokazala

Ker je kasneje več neodvisnih raziskovalcev:
- ugotovilo, da ne morejo ponoviti raziskave
- pri preiskavi njegovih rezultatov so ugotovili, da so vsaj spremenjeni, če ne namenoma ponarejeni

Mimogrede raziskavo je naredil na 12 (dvanajstih) otrocih, kar je presenetljivo majhno število, glede na to, koliko otrok se vsako leto cepi, oziroma se je takrat cepilo (takrat še ni bilo gibanja "dol s cepivi", ki se je ravno s to "raziskavo" pravzaprav v resnici začelo)

Na hitro si več preberi tule:
http://skeptik.si/2012/03/23/1-mit-o-cepljenju-cepiva-povzrocajo-avtizem/

PS: nisem medicinec, lahko pa rečem, da sem skeptik

PPS. Originalne raziskave g.Wakefielda ne moreš najti, ker je umaknjena. In namenonam sem napisal g. ne dr. Zaradi dokazane prevare so mu vzeli zdravniško licenco.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Zanimivo, nekaj novega vemo.
smile-1.gif
Hvala obema. *

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
KSZ

ravno sem mimogrede našel danes, pa če komu pomaga pri lažjem razumevanju :D
1811526-h418B9898.png

Priponke

• 1811526-h418B9898.png
    1811526-h418B9898.png
    400,1 KB · Ogledi: 320

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ravno zdaj poteka v Nemčiji kar nekaj izbruhov rdečk. Precepljenost v teh lokalnih izbruhih? 25%

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Prav jim je, bedakom
smile-1.gif

Sicer pa pričakujem kaj takega tudi pri nas (in nekoč tudi v ZDA, čeprav tam obeznost cepljenja branijo z vojsko, če je treba), ker je folk preprosto glup, generacije, ki se grozot otroških nalezljivih bolezni še spomnijo pa so že pomrle ali pa jih nihče noče upoštevati, ker da so itak že senilne. Druge rešitve, kot da bo moralo nekaj generacij otrok preprosto umreti, ne vidim. Potem bo morda folk spet prišel k pameti (ampak čez 50 let se bo cela zadeva spet ponovila). Jebiga.
uf-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa včeraj je bilo na poročilih, da je trenutno na infekcijskih 15!! ljudi, ki jih zdravijo zaradi klopnega meningoencefalitisa. Kako neumen moraš biti, da se ne zaščitiš na zelo enostaven način proti tako hudi bolezni mi tudi nikdar ne bo jasno.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
V Nemčiji se vse več staršev, še posebej iz bolj izobraženih družin, odloča proti­ cepljenju otrok in po nekaj ­letošnjih epidemijah ošpic je zdravstvena oblast sprožila alarm.

http://www.delo.si/novice/svet/letosnji-izbruhi-ospic-skrbijo-zdravstveno-oblast.html
Ali bolje rečeno izobraženih družboslovk, ki se držijo nove mode o naravnem živlenju.
No sej rezultati se že počasi kažejo. Kmalu bo pa še bolj veselo
crazy1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
V Nemčiji se vse več staršev, še posebej iz bolj izobraženih družin, odloča proti­ cepljenju otrok in po nekaj ­letošnjih epidemijah ošpic je zdravstvena oblast sprožila alarm.

http://www.delo.si/novice/svet/letosnji-izbruhi-ospic-skrbijo-zdravstveno-oblast.html

Očitno gre za folk, ki ima dovolj denarja, da mu ni treba skrbeti "kako bo se s plačo skoz mesce pririnu", in imajo čas razmišljati o... neumnostih.
smile-1.gif

Sicer pa: naravoslovna znanost je v šoli in naši družbi že desetletja kot zadnja povožena [cenzura] s ceste. Vsa astro- kozlarija je 10x več vredna. Krasni novi svet
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Lep primer pomanklivega ceplenja.
Sirija

To bo še veselo, če se tole raznese naokoli
crazy1.gif

Countries with comparatively low vaccination rates, such as Austria (83 percent) and Ukraine (74 percent) would be particularly vulnerable

• Objave ne odobravam

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Še malo "navdiha" iz sosednje teme...

Me res zanima koliko jih je proti živemu srebru v cepihiv, hkrati pa uživa koloidno srebo
rolleyes-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Še malo "navdiha" iz sosednje teme...

Me res zanima koliko jih je proti živemu srebru v cepihiv, hkrati pa uživa koloidno srebo
rolleyes-1.gif

Od tebe pa tako neumne in neodgovorne izjave res nebi pričakoval...a res ne ločiš med strupenim živim srebrom in navadnim neškodljivim srebrom??
rolleyes-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Srebro ni neškodljivo.
Pa tudi živo srebro ni na splošno škodljivo.
Fore so v detajlih
wink-1.gif

(dober tek, pa le posoli s škodljivim natrijem in klorom)

• Objave ne odobravam

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:Torej se v prvi vrsti kaže vprašanje vrednosti cepljenja, če človek zboli kljub cepljenju ne glede na to kje si. Tole me spominja na zagovarjanje prodajanja kondomov menihom ... (pustimo ekscese ob strani, mišljeno je menihi kot to kar naj bi bili, torej kondomov ne potrebujejo sploh)

Torej po tej logiki tudi mladoletnim osebam ne rabimo omogočiti zdravljenje od alkohola in drog, saj alkohola itak ne smejo piti, droge so pa seveda tudi prepovedane? Razlika "kako naj bi bilo" in "kako je".

Več kot očitno nasprotniki cepljenja ne razumejo marsikaj prebranega in njihovi argumenti so nelogični. Berejo se nekako takole: Jaz sem kadilec, kadim že 15+ let, nimam raka, ne poznam nobenega kadilca, ki bi imel raka. Vi kar verjamite stroki, ki opozarja na nevarnost kajenja jaz že vem kako pa kaj iz realnega življenja. Jaz se ne bom pripasal v avtu, s tem ogrožam samo sebe, čeprav rabim rešilca, zdravnika, sestre, sredstva v bolnici in naslednji ko pokliče rešilca mu rečejo da so zasedeni in pridejo čez pol ure, se je zgodilo meni. Vsi vplivamo na vse ker živimo skupaj v družbi! Tvoja svoboda se konča, kjer se moja začne!

Že ko grem jaz laik raziskovati na internet kaj je res in kaj ni, opažam, da strani proti cepljenju so manj verodostojne in prvi namig je že ostala vsebina, ki jo ponujajo. Na internetu se da najti dokaz za vse, ampak odvisno na kakšnih straneh.

Če si želiš dokazati resničnost nečesa, je dobra taktika tudi, da poskušaš ob enem dokazati tudi neresničnost. Torej kritično napadeš svoje teorije.

Obezno branje, ki razloži tiste čudne grafe glede uvedbe cepiv in padanje bolezni:
http://scienceblogs.com/insolence/2010/03/29/the-intellectual-dishonesty-of-the-vacci

Tisti, ki ste proti cepljenju širite laži in pol resnice, vaše izjave enostavno niso resnične ali pa so zelo poenostavljena verzija celotne slike.