Vse o Sony Ericsson P1i - II.

dex

Pripravnik
27. sep 2007
80
0
6
Pozdravljeni,
morda je tole vprašanje že bilo, ampak lepo prosim za odgovor- torej, zanima me, kakšne so pridobitve z novim softverjem, namreč, moj p1 je star že sedem mesecev in je pač, softver od takrat. Ali se ga splača nadgrajevat?
Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
OK, gremo s problemi dalje:

ne morem sprejemati MMS sporocil: dobim obvestilo, da sem prejel MMS, ko zelim sporocilo pogledati, moram pritisniti na "pridobi" in ne zgodi se nic.

Kaj za vraga je lahko narobe? Nastavitev nisem spreminjal, sem pa iz SIMO web strani narocil OTA nastavitve za MMS.
Zadeva pa ne gre!
Pomoc!

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
Očitno nas ima več SW težave...

...Jaz sem P1i kupil pred kakšnim mesecem in takoj nesel na Svemo - fotoaparat ni hotel slikati s 3 megapixli, datum klicev je bil vedno narobe prikazan...polomija skratka..

...Prejšni teden so naložili nov SW, a se mi je po parih dneh začelo - aparat mi ne pokaže slike klicajočega (niti imena) - samo številko, sms-i se ne dajo odpreti,...

Ima kdo kakšno idejo, preden grem spet na Svemo in vržem telefon serviserju v glavo, ter grem nazaj na Nokio...

Madshark

Zelenc'
15. jan 2008
11
0
1
Ljubljana
Lep pozdrav!
Imam en problem z nadgradnjo softwera. Z neta sm zloudu Update Service. Inštaleram, pol se nalagajo posodobitve.. pol pridm do tja da morm držat tipko c pol pa vštekaš kabl not, pol spustim tipko c in nato poteka seznanjanje telefona. Kar naenkrat ratajo tiste črtice rdeče in napiše seznanjanje telefona ni uspelo, vrnite se na začetek.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
IceMan007: Poskusi, da ne boš imel istih številk v pomnilniku telefona in na SIM kartici.
Če pa še vedno mečeš P1i, pa imam jaz eno dobro očuvano Nokio 6630 primerno za menjavo. Pošlji PM:)

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Prosim lastnike P1i, ki so pri zelenih in jim zadeva deluje, da mi napisejo nastavitve za MMS!

Hvala

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
@Marburg:

* GPRS in MMS nastavitve (Simobil)

GPRS:

Naslov: internet.simobil.si
Uporabniško ime: simobil
Geslo: internet
Naslov prilož. strežnika: 80.95.224.17
Vrata: 9090

MMS:

Naslov: mms.simobil.si
Uporabniško ime: simobil
Geslo: internet
Naslov prilož. strežnika: 80.95.224.46
Vrata: 9210

Sporočila->Račun MMS->Internetni račun->”MMS”.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
ksz..

Eno vprašanje glede Backup Managerja. Ta Backup Manager v PC Suite dejansko ne backupira vsega
confused-1.gif

Ali obstaja kakšna boljša backup aplikacija, kot npr. SPB Backup za WM
zmaga.gif

Ja to se je tudi meni zgodilo, ko sem naredil backup. Osnovne stvari npr. imenik, klici, sms-ji, ... to arhivira, vse ostalo dodatno naloženo pa kar pozabi. Verjetno bo treba res poiskat kakšno drugo aplikacijo za backup

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Ja backup nameščenih aplikacij načeloma ne deluje s SE Suite-om. Najbolje je imeti shranjene namestitvene datoteke aplikacij (pa naj bodo na PCju ali/in na spominski kartici) in jih po master resetu ali firmware updejtu ponovno inštalirati na aparat. Zame osebno to niti ni velika pomanjkljivost, ker roko na srce, kolikokrat pa naredite master reset oz. firmware update
smile-1.gif

OrY

Zelenc'
26. apr 2008
7
0
1
Imam nekaj vprašanj, če mogoče kdo ve...

1) Ali je možno snemati pogovore? Sem probal s tem recorderjem, ki je naložen na P1, ampak noče snemat pogovorov, deluje le ko ne kličem.

2) Ali je možno predvajati zvoke sogovorniku? Sem probal normalno predvajati zvok ampak ga niti ne začne predvajati (niti le zame ne), dokler ne prekinem povezave.

3) Pri programu FlashLight moraš držat tipko za fotoaparat da sveti lučka, se da kako drugače nastavit ali pa s kakšnim drugim programom nardit, da samo klikneš gumb in guri lučka, če pa klikneš še enkrat ugasne...

4) Kje lahko zbrišem aplikacije oziroma igre, katere sem naložil?

5) Pri nekaterih aplikacijah dobim "Ta različica namestitvene datoteke ni več podprta" - kaj to pomeni? Se ne da te aplikacije naložiti na P1?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
4. glavni meni --> nadzorna plošča --> drugo --> odstrani --> pokaže ti katere aplikacije imaš na telefonu in katere na kartici, izbereš in ODSTRANI
zmaga.gif

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
1.) Žal se ne da, niti ni namenske aplikacije za to in je pomoje tudi ne bo. Mislim, da je omejitev v UIQ platformi.
5.) Nameščaš UIQ2 aplikacijo namesto UIQ3?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Obstaja kak GPS Tracker za UIQ3? Aplikacija katera logira GPS podatke, ki jih nato izvoziš v Google Earth?

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
mene pa zanima kje se vklopi da prikazuje datum na fotografijiLPWWY
ali se komu sanja, ker v nastavitvah fotoaparata mi sploh ne ponudi te opcije.datum na sliki, in kako je pri vas?LPWWY

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
WWY- Ne vem, kaj misliš z opcijo "Datum na sliki"? O fotografiji so shranjeni vsi podatki (datum, ura, kvaliteta...). Izpis datuma na fotografiji pa mi samodejno ne omogiča niti digitalni fotoaparat Olympus. Za to uporabljam posebne programe.

Benady: GPS tracker obstaja v veliko plačljivih programih. Nekako si lahko pomagaš s Smartcom Navigatorjem (15 dnevna demo verzija- če menjaš datum ti dela dlje) ali Garmin XT in preko Ozy Explorerja izvoziš posatke v Google Earth ali v Map Source.

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
telex:

Hvala za pomoč - sem prebil ene par uric na forumih in ugotovil rešitev...ter prihranil buške serviserjem na Svemi:)))

Gsm mi je pa vedno bolj všeč, tako da ga še nekaj časa ne bi zamenjal za N6630:)